Buzau vechi

În lipsa unui spațiu adecvat pentru expunerea colecțiilor Muzeului Județean de Istorie, Consiliul Județean Buzău scoate exponatele în întâmpinarea vizitatorilor. Astfel, o expoziție de imagini intitulată „Buzău. Istorie și actualitate” dar și arme de foc din colecția Muzeului Județean de Istorie și artefacte vechi de peste 4.000 de ani vor fi expuse pentru buzoieni în cadrul activității culturale „Cu muzeul prin oraș”, la centrul comercial Galleria Mall.

Totul se va întâmpla în datele de 18 octombrie și 1 noiembrie când Muzeul Județean Buzău va expune, pentru prima dată, într-un spațiu mai puțin convențional. Expunerea va fi însoțită de către specialiști din cadrul instituției muzeale, cu care publicul va avea posibilitatea să interacționeze în mod nemijlocit.

Prima parte a evenimentului va avea loc pe 18 octombrie între orele 10.00 – 14.00 – la parter-ul centrului comercial Aurora Shopping Center Buzău când va putea fi vizitată expoziția panotată „Buzău. Istorie și actualitate”, precum câteva arme de foc din colecția de istorie a Muzeului Județean Buzău iar cea de-a doua etapă se va desfășura în data de 1 noiembrie între orele 10.00 – 16.00 în aceiași locație când alături de expoziția „Buzău. Istorie și actualitate” vor putea fi admirate și artefacte – cu vechimea de peste 4000 de ani – din cadrul colecției de arheologie a Muzeului Județean Buzău.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.