Ședința de Consiliu Județean din luna februarie a evidențiat din nou neînțelegerile din cadrul Uniunii Social Liberale Buzău. Chiar dacă majoritatea proiectelor de hotărâri au trecut fără emoții, când a venit rândul proiectului de hotărâre propus de vicepreședintele Consiliului Județean, Emilian Drăgoi, care presupunea alocarea fiecărei localități din mediul rural a câte 60.000 de lei, bani necesari pentru amenajarea și refacerea drumurilor afectate în urma căderilor de zăpadă, lucrurile s-au schimbat radical iar proiectul nu a trecut. Chiar dacă fiecare comună ar fi trebuit să primească câte 60.000 de lei, indiferent de culoarea politică a celui care o conduce, proiectul inițiat de Emilian Drăgoi nu a obținut avizul comisiilor de specialitate și nu a fost votat de consilierii PDL și PSD.
„Am considerat că localitățile rurale trebuie să beneficieze de bani pentru a face față situației deszăpezirilor și a eliminarii urmărilor acestora. Ținând cont că din bugetul pe anul 2012 nu a fost nici un leu alocat pentru aceste drumuri, am propus, ca fiecare localitate să beneficieze de 60.000 de lei, având în vedere că și Guvernul a alocat câte 20.000 de lei. Suma era oricum insuficientă și localitățile se vor confrunta cu mari probleme pe drumurile comunale. Și pentru drumurile județene sunt cu 40% mai puțini bani în acest an dar cred că, cu banii alocați de Guvern, 1.000.000 de lei și cu 990.000 de lei primiți până acum ca ajutor din partea altor consilii județene, lucrurile se pot rezolva. Rămâne însă o problemă acută pe drumurile comunale căreia sper să îi găsim până la urmă rezolvare”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Buzău, Emilian Drăgoi.

De cealaltă parte, președintele Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu, spune că era imposibil ca proiectul inițiat de vicepreședintele liberal să treacă atâta timp cât și așa banii din bugetul Consiliului Județean sunt insuficienți: „în condițiile în care bugetul alocat județului Buzău nu face față cheltuielilor care s-au ivit în această perioadă, cum putem ca din nimic să dăm ceva?”

Ciprian STERIAN

2 COMENTARII

  1. marea problema e ca din orice ban alocat judetului , domnul Mocanu isi opreste pentru sine o portie prea mare. Si pe drumurile judetene va face iar plombe care tin 2 saptamani, pietruiri numai pe hartie, etc., in timp ce toate drumurile comunale si satesti din judet vor fi ca dupa razboi. Uitati-va in planul de achizitii. iar vrea autoturism de 40.000 de euro

  2. in f fiecare an mocanu le-a dar acesti bani primarilor, indiferent de culoarea politica, numai ca in acest an nu se pot aloca din cauza ca baqnii nu au fost sufiecienti. si cauza este portocalie, nu ca nu vrea mocanu sa le dea. nu trebuie sa vina un mester de chei sa faca poriect de hotarire. se pricepe mai bine la circiumi decit la proiecte. in planul de achizitii nu exista o asemenea solicitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.