Spital Oncologie Buzau

79 de nereguli au fost constatate de pompierii buzoieni în urma controalelor tehnice desfășurate la cele 7 unități spitalicești de pe raza județului Buzău. Dintre acestea 49 au fost remediate iar pentru restul s-au dispus măsuri de remediere. Cele mai dese nereguli constatate de pompieri sunt neignifugarea șarpantelor și neasigurarea condițiilor pentru evacuarea persoanelor în cazul producerii unor situații de urgență.
Lipsa elementelor ignifugate la construirea șarpantelor a fost constatată atât la Spitalul Județean de Urgență Buzău cât și la secțiile exterioare de la Smeeni și Nehoiu dar și la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat la Secția Pneumofitziologie și la Secția de Boli Infecțioase.
De asemenea la secțiile de Oncologie, Boli Infecțioase, TBC și Spitalul de Boli Cronice Smeeni ușile de pe traseul de evacuare în cazul producerii unor situații de urgență nu se deschid în exterior.
Pentru toate aceste nereguli reprezentanții ISU au dispus remedierea iar reprezentanții Instituției Prefectului au transmis Inspectorului Șef al ISU Buzău să urmărească cu atențe remedierea acestor probleme.
„Rezultatele reprezintă o realitate destul de urâtă și pentru aceasta am cerut Inspectorului Șef al ISU Buzău să urmărească cu atenție remedierea neregulilor într-un termen rezonabil, cât mai scurt, astfel încât să nu aibă loc astfel de evenimente pentru că în situația dată pacienții ar putea fi victime sigure” a declarat subprefectul, Vasile Alecu.
Printre neregulile care au fost remediate se numără:
Refacerea marcajelor cu indicatoare de orientare pentru evacuarea către scara
exterioara de salvare – evacuare de la etajele II si V la: Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, evacuarea materialelor combustibile din zona căilor de evacuare la Spitalului General CF Galaţi – secţia exterioară cu paturi CF – Buzău și secţia Oncologie, secţia Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean, au fost afişate instrucţiuni de folosire a gazelor naturale și de exploatare a centralelor termice aferente secţiilor exterioare Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău și au fost făcute demersuri la Consiliul Judeţean Buzău pentru cuprinderea în bugetul pe
anul 2013, a fondurilor necesare executării ignifugării şarpantelor acoperişurilor la construcţiile ce aparţin de Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău.
Cele 7 unități spitalicești ce au fost verificate de pompieri sunt:
Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău;
Spitalul Municipal Râmnicu Sărat;
Spitalul General CF Galaţi – secţia exterioară cu paturi CF – Buzău;
Spitalul orăşenesc Nehoiu;
S.C. Ecomed S.R.L. Vintilă Vodă (spital particular);
Spitalul de boli cronice Smeeni;
Spitalul de Psihiatrie şi pentru măsuri de siguranţă Săpoca:

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.