Directoarea școlii din comuna Costești, Cristina Banu, a fost eliberată, astăzi, din funcție în urma unei decizii a Inspectoratului Scolar Județean. Inspectorul general Florina Stoian a confirmat, pentru Observatorulbuzoian.ro, că în urma anchetei demarate la școala din Costești, directoarea Cristina Banu se face vinovată de mai multe nereguli sesizate atât de cadrele didactice din subordine cât și de administrația locală a comunei. În locul ei a fost numit profesorul Ion Dumitrescu, fost director al școlii din Spătaru. Vestea demiterii directoarei Cristina Banu a fost primită cu bucurie atât de angajații școlii cât și de primarul comunei Costești, Constantin Moise care consideră decizia „nu bună, ci foarte bună, pentru că toată lumea dorea să scape de ea.”
Directoarea Cristina Banu a fost acuzată, printre altele, că ar fi angajat contabilul la școala pe care o conduce fără a avea toate documentele necesare iar postul scos la concurs ar fi fost unul cu dedicație. Ulterior, Inspectoratul Școlar Județean a anulat concursul pentru nerespectarea procedurilor legale.
Ciprian STERIAN

6 COMENTARII

  1. Mă bucur că d-na Stoian a luat această masură. A dat dovadă că este un foarte bun inspector şcolar general şi că politica nu are ce căuta în şcoli.

    • Mai bine taceai,bratu cristache costel…in primul pentru ca tu faci acelasi lucru la sindicat,esti o unealta politica,iar pe de alta parte promovezi nepotismul in sistemul de invatamant…Stii bine ce ai facut la Scoala Padina, unde ti-ai pus nepotul in functia de director,inlocuind abuziv un director competent si contribuind la trucarea concursului de director din octombrie 2016.

    • Da, ar fi iesit de un articol bun…La Padina ,in acea perioada,scoala a avut la conducere un director exemplar,care a fost hartuit si terorizat de un clan din scoala,nasul-invatator si finul-secretar…Din bun simt acel director nu a chemat presa cand trebuia,cazand prada nasilor,finilor si nepotismului din sistem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.