UPDATE 16:00

Pe DN 2 E 85 Buzau-Ialomița se restricționează accesul autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

UPDATE: DN 2 C care leagă Buzăul de Ialomiţa a fost închis circulaţiei astăzi la prânz , acesta fiind al doilea drum din judeţul Buzău închis de autorităţi din cauza ninsorilor care au reînceput în această zonă. La ora transmiterii acestei ştiri,  este blocat atât DN 2 C Costeşti-Smeeni-Padina cât şi  DN 22 Rîmnicu Sărat-limita cu judeţul Brăila. Cele două şosele au fost închise preventiv de autorităţile buzoiene pentru a nu se înregistra blocaje, aşa cum s-a întâmplat după primul val de ninsori, săptămâna trecută.

 UPDATE: 15.00

Au fost închise și DJ 203D, închis între Buzău – Scutelnici și DJ 203I, închis între Pogoanele – Gl. Siliştea – limita cu judeţul Ialomiţa.

 

Ninsoarea căzută în această dimineață pe șoselele din Buzău pune deja probleme circulației rutiere.  Conform comisarului Florina Crucianu, sunt restricţii, pentru a se evita blocajele în trafic, pe DN 2B Buzău – limita cu judeţul Brăila, drum pe care nu au voie să circule autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi DN2 E85, de la limita cu judeţul Ialomiţa şi până la Buzău unde este interzis accesul autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.
Pe restul drumurilor din Buzău  se circulă  în condiții de iarnă. Polițiștii recomandă conducătorilor auto să circule cu prudență și le recomandă acestora să respecte întocmai indicațiile agenților de circulație.
De asemenea, pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite conducătorii de autovehicule sunt sfătuiți să:
reducă viteza de deplasare, iar în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, polei, gheaţă sau mâzgă să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi şi 50 km/h în afara acestora;
să-şi asigure o bună vizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale; să asigure buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi a sistemului de climatizare şi dezaburire;
să folosească în mod corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic;
să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea opri în condiţii de siguranţă;
să nu frâneze sau să vireze brusc şi să folosească în special frâna de motor.
Totodată, pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile semnalizate şi marcate corespunzător, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.