O familie din Buzău acuză doi medici din Maternitatea Buzău de malpraxis după ce aceștia nu ar fi acordat atenția cuvenită memei ajunsă la cu dureri la unitatea spitalicească.

Totul a început pe data de 24 septembrie când Ana-Maria, o tânără în vârst de 24 de ani însărcinată în 38 de săptămâni a ajuns cu dureri la maternitatea Buzău unde a fost consultată de medicul Anca Serbănoiu care a asigurat-o că totul este în regulă și a fost trimisă acasă. Pentru că se simțea rău, tânăra a ajuns din nou la maternitate la mai puțin de o săptămână, a fost internată de medicul Cristina Părjolea pe data de 28 septembrie însă nici aceasta nu i-ar fi acordat atenție cuvenită.

„Doamna Șerbănoiu mi-a zis după ecografie că totul este în regulă și să merg acasă. După o săptămână am chemat salvarea, am fost internată la doamna doctor Cristina Pârjolea care mi-a zis că totul este în regulă și că cel mai probabil am o infecție la rinichi. După câteva zile în urma unui control, domnul doctor Constantinescu a văzut că nu este în regulă, că fătul se află într-o suferință fetală și mi-a făcut cezariană”, a spus Ana-Maria.

Nu este pentru prima dată când pacienții se plâng de medicul Anca Șerbănoiu

Tânăra însărcinată a adus pe lume un copil prin cezariană la recomandarea medicului Mario Constantinescu  care a și operat-o după ce a văzut la ecografie mai multe nereguli. Astfel, pe data de 5 octombrie femeia a născut un copil care a murit la mai puțin de o lună de viață după ce medicii de la Secția de Neonatologie Buzău au încercat să îl salveze și l-au trimis la spitalul Marie Curie din Capitală.

„Ajuns la Marie Curie medicii de acolo au făcut tot ce au putut să îl salveze dar organele sqale au cedat rând pe rând din cauza suferinței fetale la care a fost supus. Vrem să depunem o plângere penală împotriva ambilor medici dar și la Colegiul Medicilor. Nu o facem dintr-o vendetă persoanală ci pentru ca lumea să știe că există astfel de medici și lumea să nu mai ajungă pe mâna acestora care sunt lipsiți de competență . Din păcate Maternitatea Buzău este nouă însă actul medical lasă de dorit Ceva trebuie să se schimbe”, a declarat tatăl bebelușui mort la mai puțin de o lună de când a venit pe lume.

După ce și-au îngropat pruncul cei doi părinți au mers la Colegiul Medicilor Buzău și la Poliție unde au depus plângere împotriva celor doi medici Anca Șerbănoiu și Gabriela Pârjolea

Conducerea Spitalului Județean s-a autosesizat și a demarat o anchetă internă în care vor fi verificate toate documentele medicale, a transmis purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Buzău.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.