Președintele PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, a declarat ieri într-o conferință de presă că noii reprezentnați ai guvernului în teritoriu vor fi supuși unor decizii importante încă din primele zile de mandat.
Conform liderului democrat-liberal buzoian, noua echipă de la Casa Albă va avea din prima zi o misiune extrem de grea, aceea de a-i suspenda din funcție pe primarii care au fost aleși pe listele unui partid și au plecat apoi la altul.
”Urez succes noii echipe care se instalează la Prefectură însă cred că vor avea o problemă chiar din prima zi. Nu e bine ca un om din prima zi de lucru să se trezească cu chestiuni extrem de complicate dar prima decizie a prefectului ar trebui să fie suspendarea din funcție a primarilor care au plecat la alte partide. Azi e ultima zi, conform calendarului în care puteau fi soluționate definitiv și irevocabil contestațiile. Noi nu am decis suspendarea pentru că eram încă în termenii prevăzuți de calendar. De mâine cei care au schimbat partidul nu mai pot fi în fruntea primăriilor. Trebuie să se autosuspende. La fel ar trebui să se întâmple și la Consiliul Județean”, a declarat deputatul Cezar Preda.
Totodată, liderul PDL Buzău le-a recomandat primarilor care au decis să aleagă un alt partid decât cel din partea căruia au fost aleși în 2008 să se autosuspende, înainte ca prefectul să emită un ordin în acest sens.
”Acești primari trebuie să se suspende înainte de ordinul prefectului, iar dacă prefectul nu dă acest ordin se poate trezi cu plângere penală pentru nerespectarea legii”, a precizat liderul democrat-liberal buzoian.
Preda a mai adăugat că 12 aleşi locali democrat liberali au decis să plece din PDL şi să treacă fie la PNL fie la PSD. Practic, este vorba despre jumătate din numărul de primari cu care PDL Buzău a pornit la drum după alegerile din 2008.

Cristina DINULESCU

1 COMENTARIU

  1. Acesta este pacatul nostru – LEGEA. Se aplica numai cand se vrea. De ce PDL a acceptat UNPR ca partid format fara sa fie ales de catre cetateni – format numai din traseisti ? De ce exista la guvernare UDMR partid etnic care contrazice constitutia si legile europene in materie de partide ? De ce au fost acceptate aceste doua partide care, in mod legal, nu au ce cauta in PARLAMENT ? Raspunsul- pentru jocuri si interese politice de-o parte si de cealalta. Cetatenii alegatori sunt manipulati si vor fi manipulati in continare de catre partidele politice aflate la guvernare care fac si desfac aliante cu sau fara partide legal constituite numai pentru realizarea intereselor de grup si de interese politice. V-ati folosit si de UNPR si de UDMR iar acum solicitati ca ceilalti sa nu se foloseasca de acesti traseisti politici. Legea trebuia si trebuie respectata intocmai si nu numai atunci cand sunt lezate anumite interese de grup si de interese politice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.