Alunecările de teren continuă să dea bătăi de cap autorităților buzoiene și să bage spaima-n localnici.  Ploile din ultimele zile au reactivat mișcarea pământului iar în următoarele ore tot mai multe căi de acces riscă să devină impracticabile mai ales că meteorologii anunță în continuare ploi.
La Pătârlagele, două drumuri comunale sunt afectate de alunecări de teren. Drumul ce leagă orașul Pâtârlagele de comuna Colți, în zona Burdușoaia, dar și patru puncte de pe drumul comunal ce face legătura între Muscel și Pătârlagele au fost afectate de pământul mișcător.
„Am intervenit și am constatat că populația nu este afectată. Oricum, necesită cheltuieli mari repararea acestor drumuri. Vom face un proces verbal și îl vom înainta la ISU și Consiliul Județean și sper să primim și ceva bani. Alunecările s-au produs în urma ploilor abundente care au umflat pâraiele și au antrenat la vale aluviuni. Oamenii nu sunt afectați la acest moment însă dacă vor mai fi ploi repezi vor fi afectate și locuințele”, a precizat primarul orașului Pătârlagele, Ion Gherghiceanu.
Situații asemănătoare se înregistrează și în localitățile Topliceni, Mânzălești și Calvini. La Topliceni o viitură formată pe dealurile din zonă a provocat avarii pe mai multe drumuri comunale în timp ce la Mânzălești, în satul Bâsceni, două anexe gospodărești dar și drumurile ce duc către locuințele acestea  au fost afectate de alunecări. Mai grav este că  alunecarea se apropie de drumul județean 203K astfel că în câteva zile dacă pământul continuă să o ia la vale, șoseaua ar putea deveni impracticabilă.
Și la Calvini situația este  îngrijorătoare după ce trei drumuri forestiere au fost afectate de alunecările de teren.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.