Noul președinte al PNL Buzău, Cristinel Romanescu și-a prezentat, marți, într-o conferință de presă intențiile pe care le are după preluarea, pentru a doua pară a funcției de președinte al liberalilor buzoieni. Romanescu a declarat că dorește să adune în PNL oameni cu gândire liberală cu scopul de a face din PNL un partid puternic cu un cuvânt de spus în ecuația politică din iarna acestui an.

„Biroul Politic Național a hotărât desemnarea mea ca președinte unic interimar, funcție pe care am mai avut ocazia să o ocup. Vreau să transmit că doresc  să fie cât mai multă liniște la PNL, probabil că și conducerea dorește acest lucru, doresc să readucem pe adevărații liberali în echipa noastră care se pregătește de alegerile parlamentare să formăm o echipă unită să reparăm ce se mai poate repara și din rezultatul nesatisfăcător de la alegerile locale, pentru c eu consider că în județul Buzău PNL merita mai mult. Încercăm să facem o echipă viabilă, unită și care să lase deoparte lupta internă interminabilă”, a declarat noul președinte al PNL Buzău, Cristinel Romanescu.

De asemenea, noul președinte liberal a precizat că își dorește să readucă în partid pe toți acei liberali care au decis să părăsească partidul din cauza luptelor interminabile din interior, referindu-se fără a preciza clar cu nume și prenume la Constantin Ionescu, Emil Drăgoi și alți membri vechi de partid care nu au mai călcat în sediul PNL de la venirea lui Ovidiu Anghel.

„Când am spus adevărații liberali mă refer la acei liberali care datorită luptelor interminabile s-au depărtat de PNL în speranța că în altă parte sau independenți au sperat să facă un scor mai bun. Nu vreau sa fac aprecieri dacă au făcut sau nu bine ce au făcut dar în discuțiile dintotdeauna pe care le-am avut cu acești oameni, știu cum gândesc și îi aștept alături de PNL”, a declarat Cristinel Romanescu .

Pe de altă parte, Romanescu a discutat si despre presupus-a sa colaborare cu PSD despre care a spus că nu este decât o speculație care face deliciul presei și a declarat că dacă va pleca din PNL nu va mai alege alt partid ci va merge acasă.

„Aud că se vorbește din nou despre un PNL-SD  dar este doar  o speculație care se face permanent spre deliciul presei. De când am intrat în PNL cred că nimic nu face să fiu alăturat PSD exceptând simpla chestiune că am fost vicepreședinte al CJ când am candidat pe USL, o construcție gândită și aprobată la București, după care am rămas în PNL  indiferent câți au decis să plece. Am spus-o și atunci vă spun si acum când voi pleca din PNL voi pleca la mine acasă . Niciodată nu voi face pas spre PSD și nu am avut și nu voi avea nici un fel de înțelegere cu aceștia pentru că nu îmi stă în caracter”, a precizat  noul președinte interimar al PNL, Cristinel Romanescu.

Pe de altă parte, deputatul liberal Erland Cocei a declarat că PNL Buzău a rămas după ședința Biroului Politic Național de luni fără Comitetul Județean Executiv și că nul președinte trebuie să își formeze un nou CJEx care să fie validat de BPN al PNL, cel mai probabil luna viitoare.

„Biroul Politic Național a dizolvat și Comitetul județean Executiv astfel că noua conducere trebuie să își desemneze rapid un nou Comitet Județean Executiv”, a declarat deputatul liberal, Erland Cocei.

La rândul său Romanescu a explicat că se va întâlni în cursul zilei de marți cu activul de partid pentru a desemna un nou Comitet Județean Executiv , urmând ca sarcina susținerii acestui nou CJEx în fața Biroului Politic Național să îi revină deputatului liberal Erland Cocei. .

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.