Nouă din cei zece candidați ai USL au fost prezenți în această dimineață la sediul Biroului Electoral Județean pentru a-și depune candidaturile la alegerile parlamentare din 9 decembrie. Singurul absent a fost candidatul USL pentru Colegiul 1 de Senat, Eugen Teodorovici, care nu a făcut deplasarea la Buzău. Alături de cei 9 candidați au fost prezenți și simpli membri de partid dar și cei trei copreședinți ai Uniunii Social Liberale, Constantin Boșcodeală, George Scutaru și Gheorghe Vlase. Dosarele candidaţilor au fost verificate de reprezentanţii BEJ Buzău care urmează să decidă acceptarea sau respingerea candidaturiilor în termenul impus de lege. La final, cei doi copreședinți ai USL, George Scutaru și Constantin Boșcodeală, au declarat la unison că Uniunea Social Liberală va câștiga detașat alegerile la Buzău.
„Vom depune întregul efort pentru ca județul Buzău să se afle pe un loc fruntaș la finalul alegerilor în ceea ce privește rezultatele USL la nivel național. Avem toate perspectivele, avem cei mai multi aleși locali, Primăria reședință de județ, Consiliul Județean și cred că rezultatul nostru va fi cel mai bun”, a declarat președintele PNL Buzău, George Scutaru.

La rândul său, primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală, a declarat că își propune să câștige toate cele 10 mandate de parlamentari la nivelul județului Buzău.
„73 de administrații aparțin USL și cred că vom câștiga toate cele 10 mandate de parlamentari de la Buzău. Nu vom face o campanie murdară și nu vom prezenta decât programele de campanie”, a declarat primarul Constantin Boșcodeală.
Cei doi copreședinți au atacat și punctele sensibile ale nominalizării candidaților pe colegii. Astfel, președintele PNL Buzău, deputatul George Scutaru, s-a ferit să răspundă cu subiect și predicat întrebării referitoare la modalitatea prin care liberalii îl vor sprijini în campanie pe candidatul USL pe Colegiul 3 de Senat, Victor Mocanu.
„Noi vom face campanie USL și sper ca nominalizările ce au fost făcute de partidele din USL să își demonstreze forța și viabilitatea și acest lucru se va vedea pe data de 10 decembrie când vom avea primele rezultate”, a declarat deputatul George Scutaru.
Președintele PSD Buzău a precizat că partidul pe care îl conduce va susține necondiționat candidatura liberalului Erland Cocei deși Colegiul 4 era pregătit pentru social-democrata Ionela Dobrică.
„Chiar dacă a existat o problemă în sensul că noi ne așteptam ca acest colegiu să revină PSD, suntem într-o alianță și chiar dacă a revenit PNL conform algoritmului, toți primarii aparținând PSD au obligația să facă campanie candidaților USL”, a declarat liderul PSD Buzău, Constantin Boșcodeală.

Ciprian STERIAN

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.