Direcția de Sănătate Publică a județului Buzău a pus în funcțiune de săptămâna trecută aparatul Real Time PCR. În primele zile testele recoltate de la pacienții suspecți de a fi infectați cu SARS-COV-2 au fost lucrate în paralele cu Institutul Cantacuzino pentru o mai mare siguranță și s-a dovedit că persoanele instruite la același institut și-au însușit modul de lucru pe respectivul aparat.

„Laboratorul DSP Buzău a achiziționat o linie pentru determinarea SARS-COV-2 prin metoda Real Time PCR. A fost pusă în funcțiune săptămâna trecută, s-au lucrat probe în paralele cu Institutul Cantacuzino rezultatele fiind identice”, a declarat Ioana Fătu, chimist în cadrul DSP Buzău.

Dotarea laboratorului DSP Buzău cu un aparat capabil să determine prin metoda Real Time PCR dacă un pacient este sau nu infectat cu virusul SARS-COV-2 va duce la reducerea timpului de așteptare a rezultatelor analizelor prelevate. Laboratorul de la Buzău are o capacitate de 94 de probe pe zi pentru care este necesar un termen de maxim 7-8 ore. În situația în care numărul de probe recoltate la Buzău într-o zi va depăși capacitatea laboratorului atunci acestea vor fi redirecționate către Institutul Cantacuzino.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.