Recensământul Populației și al Locuințelor a intrat în linie dreaptă. În această săptămână s-a încheiat procesul de primire a cererilor pentru persoanele care doresc să lucreze ca recenzor contra unei sume de 50 de lei brut pe zi. Cel târziu săptămâna viitoare se va face programarea seriilor de instruire în care care urmează să fie pregătiți cei înscriși pentru a culege date din teren.
”Vom programa seriile de instruire în perioada 25 septembrie -15 octombrie când vom instrui cele 2700 de persoane care vor participa la recensământ în calitate de recenzori, recenzori-șefi, responsabili de circumscripție și responsabili de circumscripție coordonatori pe care îi avem ca număr maximal”, a precizat, astăzi, directorul Direcției Județene de Statistică Buzău, Cornelia Geambașu.
În județul Buzău nu sunt cazuri de localități unde oamenii să nu dorească să lucreze ca recenzori în cea de-a doua parte a lunii octombrie. Ba, mai mult, la nivelul municipiului Buzău, listele cu cei înscriși depășesc cu mult numărul necesar de recenzori.
”Nu există nici o localitate la care să nu fie acoperit necesarul și chiar la municipiul Buzău există un excedent foarte mare. Oricum, selecția finală se va face în urma testului de autorecenzare care se va da la finalul perioadei de pregătire”, a încheiat directorul Direcției Județene de Statistică, Cornelia Geambașu.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.