URS

Speciile de animale sălbatice sunt în creștere pe raza județului Buzău. Situația este scoasă în evidență în urma unei evaluări făcute, în ultima lună, de reprezentanții Direcției Silvice Buzău împreună cu Agenția Pentru Protecția Mediului Buzău și asociațiile de vânători ce activează pe raza județului
Astfel, în Buzău există 436 de exemplare de urs, 158 exemplare de lup, 95 de exemplare de râs şi 224 exemplare de pisică sălbatică. Faţă de evaluarea realizată în anul 2012, în anul 2013 a fost înregistrată o creştere a numărului de exemplare la toate speciile evaluate. Astfel, în judeţul Buzău, avem în plus faţă de anul 2012: 49 de exemplare urs, 20 de exemplare de lup, 15 exemplare de râs şi 11 exemplare de pisică sălbatică.
În urma inventarierii a fost stabilit și numărul maxim de animale ce vor putea fi vânate în sezonul 2013-2014. Așa se face că vânătorii nu vor trebui să împuște în anul ce urmează mai mult de 39 exemplare de urs, 35 de exemplare de lup, 17 exemplare de râs şi 42 de exemplare de pisică sălbatică. Acest număr a fost stabilit în funcţie de pagubele înregistrate, situaţia efectivelor reale comparate cu cele optime, tendinţa şi structura populaţiei pentru speciile analizate.
Propunerile vor fi analizate la nivel naţional, iar numarul maxim de intervenţii aprobat pentru sezonul pentru sezonul de vânătoare 2013/2014 va fi cuprins într-un ordin emis de Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.