Zapada Politie

Având în vedere avertizarea COD ROŞU emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru intervalul orar 15.00 – 22.00 şi pentru judeţul Buzău, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău a dispus suplimentarea efectivelor în teren, în vederea gestionării situaţiilor de urgenţă.

Pe raza judeţului Buzău acţionează în prezent, suplimentar dispozitivului curent, 550 de poliţişti cu 145 de autospeciale în scopul prevenirii evenimentelor generate de căderile abundente de zăpadă şi intensificările vântului.

Poliţiştii desfăşoară misiuni de supraveghere şi dirijare a traficului, de restricţionare a circulaţiei în funcţie de situaţie şi adresează recomandări conducătorilor de autovehicule  De asemenea, poliţiştii intervin pentru salvarea celor aflaţi în dificultate.

Alţi 150 de poliţişti sunt pregătiţi să intervină în funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice şi pentru gestionarea eventualelor situaţii de criză.

La Buzău, ultima raportare a ISU arată că un număr de 101 localități din 39 de comune sunt izolate, multe dintre fiind blocate în nămeți și la viscolul precedent, în timp ce 4 drumuri naționale, 18 drumuri județene și 36 de drumuri comunale sunt blocate.

Astfel, comunele buzoiene izolate la ora transmiterii acestei știri sunt Costești, Amaru, Tintești, Vernești, Blăjani, Năeni, Săhăteni, Pietroasele, Breaza, Lopătari, Mânzălesti, Berca, Cernătești, Cănești, Chiliile, Râmnicelu, Boldu, Balta Alba, Ghergheasa, Cochirleanca, Bălîceanu, Ziduri, Robeasca, Vâlcelele, Luciu , Valea Salciei , Murgești, Glodeanu Sărat , Glodeanu Siliștea, Odăile, Rușețu, Pârscov, Largu , Scutelnici , Brădeanu , Smeeni , Cilibia , CA Rosetti și  Racovițeni.

Din cauza viscolului puternic, au început să apară din nou localități fără curent electric. Astfel, la această oră la Chiojdu, doar o  parte din populație are curent în gospodării, la fel și în comuna Cătina și în orașul Nehoiu.

Sunt închise patru din cele 6 drumuri naționale, respectiv DN 2E85 Buzău – Urziceni, DN 22 între localităţile Râmnicu Sărat – Băile și DN 2C între localităţile Buzău – Padina, dar și DN 2B între localităţile Buzău – Brăila închis începând cu ora 14.30.

De asemenea, sunt blocate cel puți 18 drumuri județene și 36 de drumuri comunale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.