Claudia STELEA si George SAVA

Claudia Stelea, actualul director al APIA Buzău, încearcă de câteva zile să își negocieze, la București, rămânerea pe funcția pe care o ocupă încă de pe vremea Guvernului Tăriceanu însă sorții nu prea sunt de partea ei după ce a trecut pe la toate partidele. După schimbarea Guvernului Tăriceanu cu cabinetul Boc, Claudia Stelea s-a înregimentat în PSD care formase la acea vreme guvernul cu PDL.
Claudia STELEA3
Nu a trecut prea mul timp și după ieșirea de la guvernare a social-democraților Stelea s-a regăsit în doctrina democrat-liberală pentru ca,mai apoi, odată cu renegocierea posturilor din deconcentrate între PDL și UNPR, șefa APIA să își depună o adeziune și la progresiști. Din câte se pare, negocierile purtate pe la sediul Partidului Conservator, acolo unde figurează ultima sa înregimentare politică făcută la sugestia fostului lider al conservatorilor buzoieni, Gheorghe Vlase, nu i-au fost de prea mare folos și cel mai târziu săptămâna viitoare ar urma să piardă postul în favoarea social-democratului George Sava. De altfel, nici pentru adjunctul APIA, Emilian Niță, lucrurile nu stau prea bine, el urmând să treacă pe o funcție de execuție în cadrul compartimentului de măsuri de sprijin și IT după revenirea din concediul post-natal a fostei directoare adjuncte.
George SAVA2
După alegerile locale din vara anului 2012 USL Buzău a semnat un protocol prin care au fost împărțite, frățește, posturile din fruntea deconcentratelor. Astfel, conform înțelegerii postul de șef al APIA a revenit social-democraților care l-au desemnat pe George Sava pe funcția amintită încă din vară. Din cauza încăpățânării liderului PC, Gheorghe Vlase, care a intervenit pe lângă șeful său de partid, ministrul Daniel Constantin să blocheze posturile din deconcentratele aflate în subordinea ministerului Agriculturii, Sava nu a putut fi numit pe post. Între timp Vlase, din lipsă de oameni i-a convins pe Claudia Stelea aflată în fruntea APIA Buzău și pe Adonis Dragnea aflat la conducerea DSVSA să semneze adeziuni la Partidul Conservator ceea ce le-a permis acestora să rămână pe post. Acum, deputatul Gheorghe Coman proaspăt instalat la conducerea PC Buzău trebuie să facă pe plac partenerilor din USL și este hotărât să respecte, întocmai, protocolul semnat în vară.
Așa se face că nu doar la APIA vor fi schimbări în perioada următoare. Vizați de schimbări se văd acum toți cei menținuți în funcție de Gheorghe Vlase. Astfel, deși nici nu s-a obișnuit bine pe post Marian Lisiuc, de la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit ar putea fi înlocuit, de cel care i-a fost șef în ultimii ani inginerul Nicușor Zarzu iar Adonis Dragnea ar putea pierde șefia DSVSA în favoarea unui social-democrat, așa cum prevede protocolul USL semnat după alegerile locale.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.