anca2

Buzăul are cu ce se mândri. Nu de puține ori, elevii din județ au reușit rezultate remarcabile la concursurile școlare. este și cazul Ancăi Drăgulescu, buzoianca ce  a obținut medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică, eveniment  desfășurat în perioada 27 iulie-4 august în Indonezia.

Ea este  elevă în clasa a IX-a la Liceul Internațional de Informatică din București însă înainte de a urma cursurile instituției din Capitală, Anca a absolvit Școala „George Emil Palade” din municipiul Buzău.

La concursul din Indonezia, lotul olimpic al României a câștigat doua medalii de argint, sase medalii de bronz si doua mențiuni la Olimpiada Internaționala de Astronomie și Astrofizică. România a fost prezentă în competiție cu două echipe și toți cei 10 elevi au fost premiați. România a ocupat locul 5 în clasamentul pe națiuni, din 41.

Conducătorii celor doua echipe au fost conf. univ. dr. Cristian Pirghie (Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava), prof. dr. Petru Craciun (inspector de specialitate la ISJ Suceava) si prof. Anca Marian (Colegiul National „Inochentie Micu Clain” din Blaj, judetul Alba).

La Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică 2015 au participat 41 de țări: Armenia, Banglades, Belarus, Bolivia, Brazilia, Bulgaria, Canada, China, Columbia, Coreea de Sud, Croatia, Cehia, Estonia, Georgia, Grecia, Ungaria, India, Indonezia, Iran, Kazahstan, Kârgâzstan, Lituania, Malaezia, Marea Britanie, Mexic, Nepal, Pakistan, Polonia, Portugalia, Qatar, Romania, Rusia, Serbia, Singapore, Slovacia, Slovenia, Sri Lanka, SUA, Suedia, Thailanda, Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.