O alunecare de teren ameninţă biserica din localitatea Vintilă Vodă, un locaş de cult construit recent din banii enoriaşilor. În urma ploilor abundente din ultimele săptămâni, pământul a început să o ia la vale. Chiar dacă alunecarea de teren este la câţiva metri de locaşul de cult, pereţii bisericii au început deja să se fisureze. Viceprimarul din Vintilă Vodă, Mariana Burtel spune că localnicii se tem ca biserica să nu fie înghiţită de pământ: ”în zona intersecției 204 C cu 203 K, la Vintilă Vodă, a apărut o alunecare de teren și este afectată biserica, în amonte de biserică la 7-8 metri a apărut o fisură și un stâlp de înaltă tensiune este înclinat, partea carosabilă a drumului este afectată.”

 

Autorităţile locale sunt legate de mâini şi de picioare. Nu se aşteptau ca în zona bisericii, recent construite, să se producă o alunecare de teren. Aceasta cu atât mai mult cu cât înainte de începerea lucrărilor de construcţie a locaşului de cult, specialiştii au spus că terenul este sigur şi nu sunt riscuri.          În plus, nu sunt bani pentru lucrări de stopare a alunecărilor, astfel că nu este exclus ca situaţia să se înrăutăţească şi mai mult, dacă ploile vor continua.

”Este problema banilor, acolo trebuie făcut un zid cu piloni la adâncime ca să stopeze alunecarea, iar noi nu avem în bugetul comunei banii necesari”, mai spune viceprimarul din Vintilă Vodă, Mariana Burtel.

În afara stricăciunilor provocate la biserica din localitate, alunecarea de teren a distrus şi o parte din drumul judeţean care tranzitează comuna, traficul în zonă  desfăşurându-se pe un sens.

Cristina DINULESCU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.