O femeie de 31 de ani din Buzău a născut marți în Penitenciarul Focșani, unde aștepta să-și viziteze soțul aflat în detenție, nașterea fiind asistată de vizitatorii care așteptau de asemenea să-și vadă rudele și cunoscuții aflați după gratii. Femeia, o buzoiancă de 31 de ani, a ajuns marți la Penitenciarul Focșani pentru a-și vizita soțul aflat la închisoare. Faptul că era însărcinată şi i se apropia termenul să nască nu au ţinut-o departe de bărbatul ei astfel că la scurt timp de la momentul la care s-a instalat în sala de așteptare, femeia a început să se simtă rău. Vizitatorii aflaţi în cameră şi care aşteptau la rândul lor să-şi vadă rudele la vorbitor i-au sărit buzoiencei în ajutor, anunţând totodată paznicii. Ambulanţa chemată de urgenţă a sosit foarte repede, însă femeia născuse deja, ajutată de o vizitatoare de profesie asistentă medicală.
”Am fost informat de către personalul de serviciu că o persoană e în travaliu și există posibilitatea să nască. Am sunat la 112, salvarea a venit la scurt timp după aceea, au preluat cazul și apoi, pentru că ne am interesat, am aflat că mama și copilul sunt săntoși”, a declarat miercuri directorul adjunct al Penitenciarului Focșani, Costel Ilie Micu.
Proaspăta mămică şi nou-născutul, o fetiţă de 2 kilograme şi 800 de grame, au fost preluate de ambulanţă şi au fost duse la spitalul judeţean Focşani, acolo unde vor mai rămâne câteva zile sub supraveghere medicală.
” Femeia a născut o fetiță perfect sănătoasă, au fost aduse sănătoase la spital unde vor mai rămâne o vreme sub observație medicală” a declarat miercuri Alina Pelin, purtătorul de cuvânt al Spitalul Judeţean Focşani.
Fetiţa venită pe lume la penitenciar a fost concepută tot în spatele gratiilor, într-una dintre vizitele conjugale de care beneficiază toţi deţinuţii care sunt căsătoriţi. Femeia mai are acasă, în Buzău, încă 3 copii, doi băieţi şi o fată.

Cristina Dinulescu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.