Statuie Rugaciune
O copie a statuii „Rugăciune” de Constantin Brâncuși va ajunge, din nou, în cimitirul Dumbrava la mormântul avocatului Petre Stănescu, de unde a fost furată în anul 2005.
Clubul Rotary Buzău a hotărât să refacă și să repună pe soclul din Cimitirul „Dumbrava” copia furată a statuii „Rugăciune”, la propunerea rotarianului Dan Camer (președinte 2011-2012) și ca urmare a implicării rotarienilor Ion Găgiulescu (președinte 2012-2013), Beno Goldstein (președinte 2013-2014) și Alexandru Dascălu (președinte 2014-2015), dar și a celorlalți membri ai acestei organizații. Parteneri în acest proiect au fost Primăria Municipiului Buzău, Muzeul Județean Buzău și Consiliul Investitorilor Străini Buzău. Banii necesari au fost adunați la Balul anual pentru strângere de fonduri și la Concertul de Crăciun susținut de maestrul Gheorghe Zamfir, evenimente care au avut loc în luna decembrie 2012. Partea artistică și tehnică a sculpturii a fost realizată prin bunăvoința sculptorului buzoian Ciprian Dominoschi.
STATUIE - FURT
Copia statuii „Rugăciune” a fost gata în luna iunie a anului trecut și, timp de un an, ea a făcut obiectul unei prezentări itinerante, fiind expusă la principalele licee din oraș, dar și la câteva evenimente culturale deosebite, cum au fost Congresul Mondial de Dacologie sau Expoziția Aniversară „Filiala 45” a Uniunii Artiștilor Plastici Buzău.
Dezvelirea copiei statuii „Rugaciune” repusă pe soclul din Cimitirul Dumbrava va avea loc luni după-amiază și la eveniment sunt așteptați să participe membrii Clubului Rotary Buzău, oficialitățile locale, reprezentanții Muzeului Județean Buzău și ai Consiliului Investitorilor Străini, critici de artă, artiști plastici și alți oameni de cultură.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.