Marian GHIVECIU

Procesul în care deputatul Marian Ghiveciu este acuzat de către DNA de fapte de corupție s-a soldat în această săptămână cu o nouă amânare. Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au audiat luni și alți martori din procesul în care alături de deputatul buzoian sunt cercetați și doi foști funcționari ai Oficiului de Cadastru și au dictat un nou termen la finele lunii ianuarie. Astfel, este de așteptat ca magistrații bucureșteni să ia o decizie în cazul procesului intentat deputatului buzoian, dat fiind că data la care a fost fixat următorul termen a fost aleasă la doar 11 zile distanță, fiind cel mai scurt termen din proces.
Deputatul PSD Marian Ghiveciu a fost trimis în judecată, la sfârşitul lunii decembrie 2011, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, sub acuzaţia de „instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor având drept consecinţă obținerea pentru altul a unui avantaj patrimonial – în formă calificată” Faptele pentru care Ghiveciu a fost pus sub acuzare s-au petrecut înainte ca acesta să obțină primul mandat de deputat însă la mai bine de 6 ani de la comiterea lor instanța nu a putut da un verdict. Ghiveciu este acuzat că că în perioada 2005-2006 i-a instigat pe Nicolae Costache, fost director al Oficiului de Cadastru Buzău și membru în Comisia Județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor și pe Dumitru Borcan, șef al Compartimentului de Cadastru și Agricultură din cadrul Primăriei Merei, să elibereze în mod ilegal titluri de proprietate pentru terenuri în zone cu potențial imobiliar aflate în apropierea Drumului Național 1b în favoarea unor persoane care nu erau îndreptățite să primească acele titluri de proprietate.
Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis înainte de alegerile parlamentare din anul 2012 restituirea dosarului către procurorii DNA pentru refacerea actului de sesizare.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.