Mama fetei decedate
mama fetei întindea rufe în curte

UPDATE:

O fetiță de trei luni a murit miercuri în condiții suspecte în timp ce mama ei ieșise în curte pentru a pune rufe la uscat iar pe bebeluș îl lăsase în grija unui frate mai mare, nou născutul fiind găsit cu o pungă pe față.

Potrivit comisarului șef Nicolae Zaharia de la IPJ Buzău, cadavrul bebelușului de trei luni nu prezintă urme de violență, cauzele morții urmând a se stabili în urma necropsiei.

”A fost găsit cadavrul unei fetițe în vârstă de 3 luni în localitatea buzoiană Vintileanca, comuna Săhăteni, urmează a se efectua autopsia acestuia pentru a se stabili cauzele decesului. Din primele cercetări, a reieșit că aceasta nu prezintă urme de violență,”a declarat comisar șef Nicolae Zaharia.

Din primele informații, bebelușul de trei luni fusese lăsat în casă cu un frate mai mare în timp ce mama celor doi copii, în vârstă de 35 de ani,  ieșise afară pentru a pune rufe la uscat. Când a revenit în casă femeia a găsit copilașul de trei luni decedat.

“Am găsit-o  în pat, avea o punguță pe  ochi și nu mai sufla, nu mai avea nimica, nu mai avea puls, nu mai avea nimic. Avea o pungă trasă pe față, i-am luat o dar nu mai avea puls. Când am luat punguța de pe fața ei era vânătă toată, era rece, îi curgea sânge pe năsuc,” a declarat Viorica Dângălaș, mama copilului decedat.

Mama fetei crede că fata a murit sufocată și nu este exclus ca tocmai fratele ei mai mare să-i fi dat punga care i-a adus moartea.

“I-o fi dat-o ăla mai micu, i-a dat-o în mânuță să se joace cu ea nu știu cum și ea când s-a rostogolit  după pernă a venit cu fața pe punguța aia și asta i-a fost fatal.” Crede mama bebelușului decedat.

Imediat, femeia a sunat la ambulanță și și a alertat vecinii.

“Când am venit, copilița era deja moartă, avea sânge la nas, am pus mâna pe mânuța ei și am văzut că e rece, i-am pus mâna pe față, mi s-a părut că e călduță așa, i-am deschis ochișorii dar vă spun că m-am umflat de plâns, mi am dat seama ca e moarta”, a declarat unul dintre vecini.

Aceiași vecini susțin că femeia în familia căreia s a produs tragedia își îngrijea copiii.

“De îngrijit o îngrijea, îi dădea mâncare, dar ce s-a întâmplat acum nu pot să îmi dau seama, atât știu decât că ea a spălat un pic afara,  cât a lăsat-o nesupravegheată nu pot să știu,” a spus una dintre vecine.

Cazul a fost preluat de polițiști care au deschis un dosar penal. Dacă se va stabili că femeia este responsabilă de moartea bebelușului  aceasta ar  putea fi acuzată de neglijență.

 

 

O fetita în vârstă de doar 3 luni din comuna Săhăteni a fost găsită fără suflare de către mama sa care ieșise pentru câteva momente din cameră. Copilul care urma să împlinească patru luni a fost lăsat de mama sa în pat pentru a merge în curte unde avea de întns niște rufe proaspăt spălate. Când a intrat în casă femeia a observat că pruncul nu mai mișca și a solicitat imediat ajutorul ambulanței.

Locuinta deces fata Sahateni

Medicii sosiți la fața locului nu au mai putut face nimic pentru copila născută de doar câteva luni și au declarat decesul. Din primele cercetări efectuate de polițiști la fața locului nu s-a putut trage o concluzie în legătură cu cauzele care au dus la decesul fetiței. Cadavrul va fi preluat de lucrătorii Serviciului de Medicină Legală Buzău care vor efectua necropsia iar cercetările vor fi continuate după ce se va stabili cauza morții.
Vom reveni cu amănunte!
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.