UPDATE: Conducerea Spitalului Județean Buzău spune că externarea fetei s-a făcut de comun acord cu părinții în timp ce oamenii îndurerați susțin că nu a fost alegerea lor să oa ia pe copilă acasă, ci li s-ar fi spus că micuța este bine și poate fi tratată, în continuare, la domiciliu.

O fetiţă de un an din comuna buzoiană Lopătari a murit, sâmbătă,  în condiţii neelucidate încă. Pe 20 ianuarie, micuţa a fost internată în Spitalul Judeţean Buzău cu afecţiuni pulmonare, cu febră și cu roșu în gât. Pe 25 ianuarie, după 5 zile de spitalizare şi tratament, copila a fost externată şi dusă acasă, într-un sat din comuna Lopătari.

Părinţii au continuat să-i administreze fetiţei tratamentul prescris de medic însă în dimineața zilei de 26 ianuarie, copilei i s-a făcut rău din nou. Speriați, oamenii au solicitat ajutor la Ambulanță. Fetiţa a fost luată în braţe de mama disperată şi dusă cu o maşina de ocazie în întâmpinarea salvării.  La Cernăteşti, copila a fost preluată de echipajul medical de la Ambulanţă însă medicii nu au mai putut decât să constate decesul. Conform medicilor, fetița avea și alte probleme medicale. Corpul copilei a fost depus la morga Serviciului de Medicină Legală iar organele abilitate vor demara o anchetă ca să vadă cine se face vinovat de moartea fetiței.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.