Cezar PREDA g

Mișcare neașteptată pe scena politică buzoiană dar și națională. Agenția națională de presă AGERPRES anunță că deputatul buzoian Cezar Preda ar urma să își dea, miercuri, demisia din funcțiile deținute în PDL inclusiv cea de președinte al Organizației Județene.
„Am decis să părăsesc conducerea partidului, cât şi conducerea organizaţiei judeţene, mai mult nu vă pot spune în acest moment, alte precizări urmează să le fac într-o conferinţă de presă ulterioară”, a declarat Preda marţi pentru AGERPRES
Anunțul a luat prin surprindere pe toată lumea inclusiv pe membrii din conducerea PDL care nu știau până la lăsarea serii ce decizie urmează să ia deputatul buzoian.
De altfel, deputatul buzoian a convocat pentru miercuri dimineață o conferință de presă la sediul organizației pe care o conduce când ar urma să ofere mai multe detalii în legătură cu anunțul făcut marți seară.
Gestul pe care ar urma să îl facă deputatul buzoian nu este unicul din cariera sa politică. În urmă cu mai bine de un an, după alegerile parlamentare din iarna anului 2012, liderul PDL Buzău, Cezar Preda, a demisionat dar a revenit asupra deciziei câteva zile mai târziu.
„Am revenit asupra deciziei de demisie la solicitarea preşedintelui Vasile Blaga şi a celorlalţi colegi care mi-au reproşat că am luat o decizie fără să-i consult. Eu le-am spus că am fost extraordinar de supărat pe mine, pe organizaţia mea, pe trădările primarilor şi am luat o decizie în consecinţă, iar partidul mi-a spus: «Avem nevoie de tine în continuare». Şi preşedintele Vasile Blaga mi-a spus expres să revin. Sunt conştient de faptul că e ultima oară când mi se tolerează o atitudine individualistă”, declara Cezar Preda la finele lui 2012.
Decizia de a demisiona chiar și pentru câteva zile urmată de o perioadă în care a stat departe de organizația pe care o conduce aveau să fie regretată câteva luni mai târziu de deputatul buzoian. Nu mai devreme de finalul lui 2013 Cezar Preda declara:
„Îmi reproșez faptul că supărarea mea a durat mai mult decât trebuia și că am stat departe de partid(nr. de organizația Buzău) chiar în perioada aceea cea mai grea, ianuarie-aprilie, și poate dacă nu aș fi avut această pauză lucrurile ar fi fost gestionate mai bine. Îmi reproșez, dar nu pot da timpul înapoi. Am luat o decizie bună de a nu da partidul. Am dorit și îmi doresc și acum să schimb generația care conduce partidul. Mă felicit că nu am făcut-o pentru că dacă aș fi făcut asta nu mai erau nici geamuri la sediu d-apăi scaune și mese, se omorau între ei, asta este tânăra generație”, a declarat liderul PDL Buzău, Cezar Preda la finalul lunii decembrie.

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

  1. „de a nu da partidul”, asta-i concepţia „liberală” în acepţiune lui Cezărică. E partidul lui, l-a adus de la securitatea care i-a deschs calea afacerilor sau de la mama lui, nimeni nu poate preciza numai că toţi ştim!
    am înlocuit o dictatură cu o „libertate dictată”(pe loc repaus, drepţi, liber, adunarea, drepţi, liber….)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.