Cezar PREDA
Zeci de politicieni, ministri in functie, parlamentari, europarlamentari si conducatori de institutii si-au facut studii in securitate la Academia Nationala de Informatii Mihai Viteazul, institutie de invatamant superior a SRI.
Potrivit hotnews, printre cei care au facut cursuri post-universitare, de masterat ori si-au obtinut doctoratul la ANI se numara cinci ministri, iar vicepremierul Gabriel Oprea este conducator de doctorat la aceeasi academie. Numerosi parlamentari au studii similare, la fel ca si un consilier prezidential sau nou-numitul sef al Institutului Cantacuzino. Printre cei cu studii la SRI se numără și deputatul PNL de Buzău, Cezar Preda și deputatul PSD, Marcel Ciolacu.
Miniștrii cu studii de securitate sunt vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Economiei, Mihai Tudose, ministrul Educației Sorin Câmpeanu, ministrul Comunicațiilor, Sorin Mihai Grindeanu, dar și alții.
Printre deputați, cei școliți în apărare se numără printre alții și Cezar Preda de la PNL și Marcel Ciolacu de la PSD.

Cezar Preda, deputat PNL: Certificat absolvire a cursului postuniversitar de perfecţionare cu durata de trei luni în specializarea „Securitate naţională”, Colegiul Naţional de Informaţii, seria 2009 Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” Bucureşti; 16 martie – 16 iunie 2009. Este membru in Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, arată hotnews în timp Marcel Ciolacu, deputat PSD, este doctorand la ANI din 2014

Intrebati de Hotnews care sunt motivele pentru care au ales sa urmeze cursurile Academiei Nationale de Informatii, mai multi politicieni au declarat ca isi doreau sa afle cum functioneaza sistemul de securitate al Romaniei. De asemenea, acestia s-au declarat multumiti de modalitatea de predare a profesorilor si chiar incantati de informatiile acumulate in timpul studiului.

Deputatul Ion Marcel Ciolacu (PSD) sustine ca isi va da doctoratul la Academia Nationala de Informatii pe tema exercitarii controlului parlamentar asupra Serviciului National de Informatii si ca poate sustine un doctorat pe aceasta tema doar la institutia academica a SRI.

“Fac doctoratul pe controlul parlamentar. Asta-i tema. Deci, nu l-as putea face in alta parte. E legata de job-ul meu de parlamentar si de institutia dansilor”, a declarat deputatul Marcel Ciolacu.

Rep.: Acesta este principalul motiv sa inteleg. Ati mai avut si alte motive?
“Nu, motivul e legat strict de slujba mea. Eu in viitor vreau sa raman parlamentar, nu vreau sa ma intorc in administratie. Cu certitudine.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.