OBSERVATO

În perioada 23.03.2013-13.04.2013 la Valencia (Spania) se află și 20 de elevi de la Colegiul Tehnic Buzău. Elevii, din clasa a 9-a specializarea ”economic”, efectuează un stagiu de pregătire practică de 3 săptămâni la firmele de specialitate din Valencia.
Colegiul Tehnic Buzău a accesat peste 115.000 euro fonduri europene pentru implementarea acestui program de formare.
Bugetul proiectului asigură: un stagiu de formare de 90 ore pregătire practică, cazarea (câte 2 elevi/cameră), masă (all inclusive), transport (cu avionul pe ruta Otopeni-Valencia și retur, respectiv transfer cu microbuzul de la și la aeroport), transport local, 30 de ore pregătire lingvistică (engleză și spaniolă), pregătire pedagogică și culturală, intrarea la obiectivele turistice din Valencia. Elevii au vizitat deja celebrele Bioparc, Oceanograf, muzeul tehnicii, bucătărie tradițională, centrul istoric. Fiecare elev a primit și câte 945 euro bani de buzunar (573 euro avans la plecare si 372 euro după revenirea în țară).
Programul de pregătire este certificat la înalte standarde europene: certificate de mobilitate europass pentru cele 90 ore de pregătire practică în domeniul economic, atestate de pregătire lingvistică pentru limba spaniolă și engleză. Experiența dobândită, atestatele obținute și activitățile proiectului vor constitui un veritabil avantaj pentru elevii Colegiul Tehnic Buzău comparativ cu alți elevi buzoieni care efectuează programul de practică în atelierele școlare sau firmele buzoiene.
observator2

Prin acest proiect cei 20 de elevi ai Colegiului Tehnic Buzău își dezvoltă abilitățile de a îndeplini sarcini de rutină și sarcini mai complexe prin folosirea unor cunoștințe asociate domeniului economic, de a-și planifica și organiza sarcinile, de a selecta instrumentele corespunzătoare, de a le regla și a le folosi în condiții de siguranță , de a aplica cunoștințele în contextele practice, de a dezvolta relaţii profesionale de colaborare cu personalul din unitatea de practică, de a comunica eficient într-o limbă străină (engleză si spaniolă), utilizând limbajul de specialitate.
Proiectul continuă și în perioada următoare. Alți 20 elevi de clasa a 9-a (10 din domeniul mecanic și 10 din domeniul electronic) de la Colegiul Tehnic vor efectua un stagiu de pregătire practică în Braga (Portugalia) în perioada 23.06.2013-13.07.2013. Absolvenții de clasa a VIII-a promoțiile 2013 și 2014 care optează pentru a-și continua studiile liceale la Colegiul Tehnic Buzău pot, de asemenea, să fie beneficiarii unui proiect european similar (START) în valoare totală de 535.704 euro. Acest proiect va asigura viitorilor elevi de clasa a 9-a din Colegiului Tehnic Buzău un stagiu similar de 3 săptămâni în Portugalia.
observator1 Deplasările vor avea loc în perioada 24.03-13.04.2014 (91 de elevi: 28 de elevi de la domeniul economic (toată clasa!), 21 de elevi de la domeniul mecanic (transporturi), 14 de la domeniul electronică (tehnică de calcul) și 28 de la domeniul protecția mediului), urmând ca în decembrie 2014 să plece ați 91 elevi de clasa a 9-a. Acest lucru va cântări foarte mult atunci când viitorii absolvenți ai claselor a VIII-a își vor completa opțiunile pentru liceu.
Director,
Prof. Robert-Narcis HARABAGIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.