petarde
imagine de arhivă

În ultima săptămână, polițiștii buzoieni au confiscat nu mai puțin de 19.800 de petarde, 2 petarde clasa a II-a, 559 de articole pirotehnice și 270 de articole pirotehnice clasa I de la persoane care nu erau autorizate să comercializeze astfel de produse. Pe raza județului Buzău au fost autorizate să comercializeze produse pirotehnice 13 societăți comerciale care își desfășoară activitate în 32 de puncte de lucru. Chiar și așa oamenii legii au constatat în acest sezon 14 infracțiuni și o contravenție și au confiscat deja 31.931 articole pirotehnice clasa a II din care 439 vulcani iar restul petarde.
Conform legii, comercianții autorizați pot oferi spre vânzare doar articole pirotehnice din clasa I în timp ce petardele de orice fel sunt interzise. Clasificarea artificiilor este făcută de catre producător sau importator și trebuie afișată la loc vizibil. Orice persoană poate cumpăra și folosi obiecte pirotehnice din clasa I, însă comercializarea lor fără autorizație este strict interzisă.
Pentru noaptea de Revelion, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău a avizat executarea a 10 jocuri de artificii, pe raza municipiilor Buzău şi Râmnicu Sărat, oraşelor Nehoiu şi Pătârlagele şi a comunelor Vipereşti, Cislău şi Grebănu.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.