Reprezentanții PP-DD și-au depus, ieri după-amiază, dosarele cu candidaturile pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. La sediul Biroului Electoral de Circumscripție Județeană s-au prezentat doar 9 din cei 10 candidați, de la depunerea documentelor lipsind tocmai omul de afaceri Gheorghe Coman, cel care a demarat deja campania electorală, conform colegilor săi de partid. Atmosfera în rândul „poporului” a fost una destinsă, cei nouă candidați, dar și cei câțiva susținători prezenți la eveniment glumind pe toată perioada cât judecătorii desemnați în Biroul Electoral de Circumscripție Județeană au verificat corectitudinea documentelor depuse.
Ca o notă generală, nici unul dintre candidații PP-DD nu a completat în declarații dacă a colaborat sau nu cu vechea securitate. La sesizarea judecătorilor, toți cei prezenți au modificat declarațiile iar dosarele au fost primite, urmând ca reprezentanții BEJ să dea un verdict în legătură cu acceptarea sau respingerea candidaturilor în termenul prevăzut de lege. La final, liderul PP-DD Buzău, Eduard Dumitrașcu, a promis buzoienilor o campanie pe cinste, mai ales în ceea ce privește municipiul reședință de județ dar și colegiul 3 de Senat, acolo unde PP-DD a desemnat drept candidat „un animal politic” în persoana consilierului municipal, Constantin Popa.
„Îi voi explica domnului Nicolicea de la UNPR unde este Buzăul și unde este Mehedințiul. A încurcat un pic județele și vă asigur că dacă ar fi știut că eu sunt președintele organizației județene a PP-DD nu ar fi ales niciodată Buzăul. Domnul Nicolicea trebuie să își aducă aminte de un tânăr care îl alerga pe la Mehedinți când fura benzină cu Gigi Gazolină și făcea contrabandă cu Iugoslavia. Nici nu știe domnul Nicolicea ce îl va lovi tura asta”, a declarat liderul PP-DD Buzău.
Nici ceilalți candidați nu par a fi mai puțin încrezători în sansele lor. Spre exemplu, candidatul PP-DD pe Colegiul 7 de deputați, fostul boxer Bogdănel Stoicescu este hotărât să îi facă K.O., la figurat, pe adversarii săi politici Marcel Ciolacu și Cezar Preda.
„Văd o bătălie ușoară pentru mine, Cezar Preda nu este un adversar puternic și nici unul nu este un adversar puternic, doar mă cunoașteți pe mine și toți oamenii din Buzău mă vor vota. Sunt sigur de asta. Cezar Preda este la categorie neglijabilă și eu contez pe un arbitraj corect. Cred că va fi un K.O. dublu din prima”, a declarat plin de speranță, Bogdănel Stoicescu.

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

  1. Sa ne gandim de ce Eugen Nicolicea candideaza in colegiul 6 in buzau,oare In mehedinti A distrus tot?Si akum este sustinut de USL dupa ce l-a injurat pe premierul Victor Ponta.Sa fim seriosi acest Nicolicea este omul lui Traian Basescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.