Victor Mocanu și Mircea Geoană pe 30 septembrie 2011

Fostul lider al Partidului Social Democrat, Mircea Geoană ar putea fi sprijinit , neoficial, de liderii PSD Buzău să formeze un nou partid. Informația este prezentată, pe surse de agenția Mediafax care include în lista liderilor județeni care l-ar putea sprijini pe Mircea Geoană atât pe președintele PSD Buzău, Constantin Boșcodeală cât și pe președintele Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu și pe fiul acestuia, deputatul Adrian Mocanu.
Mediafax precizează că cei menţionaţi nu vor demisiona din partid odată cu excluderea fostului preşedinte al PSD, însă îl vor susţine cu resurse, atât financiare, logistice, cât şi umane, pentru crearea unei noi formaţiuni de către Mircea Geoană.
Contactaţi  telefonic atât președintele Consiliului Județean cât și fiul acestuia au negat informația.
„E o informație care nici nu merită luată în seamă. Noi nu am discutat și nu ne gândim niciodată așa ceva. E o aiureală.Cred că cineva s-a uitat pe hartă și a zis aştia trebuie să fie”, a precizat președintele Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu.
Şi deputatul Adrian Mocanu neagă informația lansată  la centru:„Niciodată nu am discutat așa ceva și cu astfel de lucruri vă rog să nu mai umblați pentru că nu e în regulă așa ceva.”
Deși informația este negată atât de președintele Consiliului Județean cât și de fiul acestuia deputatul PSD, Adrian Mocanu,  ea are toate premisele să se adeverească având în vedere depărtarea celor doi de actuala conducere a PSD după desemnarea liberalului Cristi Bîgiu drept candidat unic al USL la președinția Consiliului Județean Buzău.
Mai mult, Mircea Geoană este un apropiat al familiei Mocanu, el fiind alături de Marian Vanghelie, singurul lider marcant al PSD prezent la nunta deputatului Adrian Mocanu din luna iunie. Totodată, Mircea Geoană s-a mai aflat la Buzău și în urmă cu 6 săptămâni, în plin scandal al declaraţiilor făcute de președintele Consiliului Județean Buzău împotriva actualului președinte al PSD Victor Ponta.
La rândul său, președintele PSD Buzău, primarul Constantin Boșcodeală a declarat astăzi că nu este adevărat că ar fi purtat discuții cu Mircea Geoană în ideea că-l va susține pentru formarea unui nou partid. Boșcodeală a adăugat, în plus, că la Comitetul Executiv al PSD unde se va decide soarta fostului lider social democrat, va vota pentru excluderea acestuia. Asta nu înseamnă însă nimic, în condițiile în care sursele social democrate citate de Mediafax susțineau că liderii județeni între care se află și cei de la Buzău, respectiv Victor Mocanu, Adrian Mocanu și Constantin Boșcodeală, îl vor susține din umbră pe Mircea Geoană, în condițiile în care acesta va fi dat afară din PSD.
Ciprian STERIAN

Cristina DINULESCU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.