FOTO: Pacientii răniți în atacul de la Săpoca, transferați la București

0
960

Majoritatea pacienților răniți în atacul de la Săpoca ar trebui să ajungă la spitale din Capitală pentru tratament de specialitate. Medicul Adrian Zoican, șeful Unității Primiri Urgențe a declarant că pacienții au nevoie de tratament neurochirurgical iar spitalul din Buzău nu are astfel de posibilități.

”Duminică dimineaţă, au fost aduşi la SJU Buzău, zece pacienţi dintre care trei în comă. Unul dintre pacienţi a fost declarat decedat în urma manevrelor de resusictare care nu au dat rezultat. Victimele prezintă agresiuni la nivelul extremităţii cefalice. Unii dintre ei sunt în stare gravă. În afara celor în comă, restul prezintă leziuni la nivelul calotei craniene şi a feţei. Majoritatea vor ajunge la Bucureşti pentru că e nevoie de Neurochirugie. Primul a plecat cu elicopterul la Floreasca, mai avem aviz de transfer de la spitalele Sf. Pantelimon şi Bagdasar Arseni”, a declarat Zoican.

Conform martorilor, răniții atacului de la Săpoca au craniile crăpate de la loviturile aplicate de atacator cu stativul de perfuzii și se găsesc în stare critică. Pe lângă acestea, ei suferă de diverse afecțiuni psihice care le agravează starea de sănătate.

Un pacient a plecat deja cu un elicopter SMURD către Spitalul Floreasca iar un altul a fost trimis în Capitală cu o ambulanță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.