Pădurea Spătaru, defrișată de proprietari. Garda Forestieră a aflat din ziare

0

O suprafață de aproape un hectar din pădurea Spătaru a dispărut în ultima lună lăsând în mijlocul codrului o suprafață numai bună pentru construirea de case așa cum s-a întâmplat pe mare parte din terenurile de pe raza comunei Costești. Grozăvia a ăeșit la iveală după cep e adresele redacțiilor buzoiene au fost trimise un set de fotografii aeriene care arată destul de limpede dimensiunile dezastrului. Cu toate astea reprezentanții Gărzii Forestiere, cei care ar trebui să se îngrijească ca aceste lucruri să nu se întâmple au aflat din ziare și abia acum demarează cercetările câd răul a fost făcut.
Potrivit inspectorului-șef al Gărzii Forestiere Focșani, Ionică Cherciu, instituția pe care acesta o conduce nu are cunoștință de cele întâmplate în pădurea Spătaru.
„Am sunat deja la reprezentanții Garzii Forestiere d ela Buzău să meargă la fața locului să facă verificări, să vedem dacă este proprietate privată sau nu, dacă au contracte, dacă au aprobare să taie. Oricum chiar dacă este proprietate privată nu au voie să taie oricum ci trebuie respectate niște reguli. Mai multe vom ști după ce se va efectua deplasarea în zonă a reprezentanților Gărzii Forestiere”, a declarat Ionică Cherciu.
Conform localnicilor care au văzut în ultima vreme tot mai multe camioane cu lemne ieșind din pădurea Spătaru, tăierea copacilor din respectiva zonă a început în urmă cu aproximativ o lună iar suprafața defrișată ar fi în proprietate privată, și ar aparține Ioanei Anghelescu, moștenitoare a lui Constantin Anghelescu și s-ar afla în administrarea unui ocol silvic privat. Cea mai mare parte a pădurii Spătaru a fost deținută pe vremuri de doctorul Constantin Anghelescu parlamentar și ambassador plenipotențiar al României la Washington și de primarul Gheorghe Stambuliu. Împreună cu pădurea Crâng aflată pe raza municipiului Buzău au format pe vremurii Codrii Vlăsiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.