Incendiu Ferma

Cauzele incendiului produs sâmbătă la o fermă din comuna Stâlpu sunt departe de a fi elucidate deși au trecut cini zile de la producerea tragicului eveniment. După stingerea incendiului, care a durat mai bine de 12 ore, oamenii legii au demarat o anchetă pentru a afla care au fost cauzele producerii nefericitului eveniment însă indiciile găsite nu au fost în măsură să elucideze misterul. Conform purtătorului de cuvânt al I.P.J. Buzău, Florina Crucianu, oamenii legii iau în calcul două variante care ar fi dus la producerea dezastrului din noaptea de sâmbătă spre duminică.
„A fost întocmit dosar penal iar polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale al IPJ Buzău continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor. Una din ipotezele luate în calcul este aceea ca incendiul să se fi produs fortuit, de la un cablu ce alimentează cu enegie grajdul respectiv iar a doua ipoteză de lucru este aceea ca focul să fi fost pus intenționat”, a declarat comisarul-șef Florina Crucianu.
Până la stabilirea cu exactitate a cauzelor incendiului, pompierii și deținătorul fermei au stabilit valoarea pagubelor. Au ars 400 de tone de furaje, un grajd de aproape o mie de metri pătrați și 15 vite iar valoarea acestora se ridică la 7 miliarde de lei vechi.
Pompierii s-au luptat cu flăcările timp de 12 ore și au reușit să salveze 500 de porci dar și 48 de bovine care au fost scoase din grajdul cuprins de flăcări în ultimul moment cu ajutorul localnicilor care au sărit în ajutor.
Intervenția a fost îngreunată de lipsa unei surse de apă adecvate pentru alimentarea autospecialelor folosite la stingerea incendiilor. Pentru alimentarea cu apă, mașinile de pompieri au fost nevoite să facă naveta în localitatea Merei. Ferma care a ars în nopatea de sâmbătă spre duminică aparține omului de afaceri Gheorghe David, cel care deține mai multe covrigării dar și un restaurant în centrul orașului Buzău.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.