paine
Continuă controalele polițiștilor în ograda producătorilor de pâine și a comercianților de produse de panificație. În perioada 14-20 septembrie, oamenii legii au scos la iveală noi și noi cazuri de evaziune fiscală în acest domeniu, cunoscut ca fiind mai mult decât atrăgător pentru cei puși pe mântuială prin mijloace ilegale.
Împreună cu angajați ai Direcției Agricole Buzău, polițiștii au executat, în total, 239 de controale, dintre care 55 la societăţi comerciale, 20 la persoane fizice şi 164 la autovehicule ce efectuau transporturi de produse cerealiere şi de panificaţie.
În urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate 7 infracţiuni de evaziune fiscal[, de comiterea cărora sunt suspectate 4 persoane. Valoarea totală a prejudiciului cauzat în dosarele penale întocmite de poliţişti a fost estimată la peste 3 miliarde de lei vechi.  De asemenea, au fost aplicate aproape 200 de sancţiuni contravenţionale, 25 dintre acestea pentru nereguli constatate la legea privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, una la ordonanța de urgență pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei pe filiera cerealelor şi a produselor procesate din cereale şi 167 la alte acte normative.
Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate a fost de aproape 680 de milioane de lei vechi  iar a bunurilor ridicate în vederea confiscării de peste 850 de milioane de lei vechi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.