IMGZ21dec

Centrul Județean de Cultură și Artă cu sprijinul Consiliului Județean organizează, joi, la Buzău, o paradă a obiceiurilor tradiționale de iarnă la care vor fi invitate ansambluri folclorice din Bacău, Suceava, Iași, Botoșani și Buzău. Evenimentul va începe la ora 13.00 când ansamblurile populare invitate în spectacol vor pleca din fața Consiliului Județean într-o paradă pe traseul Bulevardul Nicolae Bălcescu, Piața Daciei-Bulevardul Unirii-strada Patriei până la Consiliul Județean unde pe scena amplasată în fața instituției va avea loc spectacolul în care fiecare județ participant va prezenta în fața spectatorilor buzoieni cele mai apreciate obiceiuri de iarnă.
Adrian PETRE
„Decembrie este o lună specială în care fiecare se pregătește de sărbătorile de iarnă. Cu sprijinul Consiliului Județean am decis să organizăm aceasta paradă pentru ca buzoienii să poată vedea, la ei acasă, obiceiuri transmise din moși strămoși din diverse zone ale județului și ale țării. Așteptăm ca spectatorii să fie prezenți în număr mare pentru că vor putea vedea, într-o singură zi, obiceiuri pe care în mod normal le-ar putea vedea doar vizitând, în această perioadă, județele din nordul Moldovei și localitățile din zona de munte a județului Buzău”, a declarat Adrian Petre, directorul Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău.

Invitatie datini
La paradă organizată de Consiliul Județean Buzău pe străzile din municipiul vor participa „Ceata de urși din Dărmănești”-Bacău, „Ansamblul Gura Izvorului Vatra Moldoviței”-Suceava, „Alaiul Cerbului”-Iași, „Ansamblul Balada”-Botoșani, „Ansamblul Breazul”-Mânzălești, „Grupul de Tradiții Macoveiul”-Padina, „Ansamblul Ciobănașul”-Gura Teghii și ansamblul Plaiurile Mioriței al Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.