Bărbatul de 38 de ani care a omorât 4 pacienţi ai Spitalului de Psihiatrie Săpoca din Buzău şi a rănit alţi 9 va fi internat pentru a se stabili dacă avea discernământ în momentul comiterii faptelor, au anunţat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

Potrivit unui comunicat, remis duminică presei de Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, bărbatul acuzat de agresiunile comise la Spitalul de Psihiatrie Săpoca este încă internat în unitatea medicală, sub paza lucrătorilor Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale al IPJ Buzău.

„Urmează ca după audierea autorului în calitate de suspect să se solicite instanţei de judecată luarea măsurii internării nevoluntare, pentru a se stabili printre altele dacă acesta a avut discernământul păstrat la momentul comiterii fapte”, se arată în comunicat.

Potrivit aceleiaşi surse, pacientul în vârstă de 38 de ani era internat voluntar în Spitalul de Neuropsihiatrie datorită unor afecţiuni medicale cauzate de consumul de alcool. Acesta a lovit cu un stativ metalic pentru perfuzii trei pacienţi din acelaşi salon, care au decedat.

„Cu acelaşi obiect, autorul a mai lovit alţi 10 pacienţi din saloanele învecinate, unul dintre aceştia decedând ulterior. După comiterea faptei, a încercat să părăsească spitalul, fiind însă prins şi imobilizat de un echipaj de poliţie aflat într-o altă misiune în acest loc”, mai precizează reprezentanţii Parchetului.

Potrivit acestora, în cauză s-a început urmărirea penală, sub aspectul infracţiunii de omor calificat.

Între timp, la spitalele din București ajung rând pe rând răniții din masacrul de la Săpoca. Până în prezent, patru pacienţi de la Spitalul de Psihiatrie din Buzău au fost ajuns în spitalele din Capitală, toţi având traumatisme cranio-cerebrale, arată Ministerul Sănătăţii, Dintre aceştia, unul este în stare gravă, fiind intubat.

La Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni” din Capitală au fost transferaţi de la Spitalul de Psihiatrie din Buzău, pana in acest moment, doi pacienţi, potrivit Ministerului Sănătăţii:

– O pacientă în vârstă 83 ani, cu un traumatism cranio-cerebral cu hematom subdural. Femeia este conştientă, i se fac investigatii, iar în prezent medicii apreciază că nu trebuie supusă unei intervenţii chirurgicale.

– Un bărbat, în vârstă de 60 ani, tot cu traumatism cranio-cerebral cu fractură frontală cu înfundate şi hematom. Şi el este conştient şi este supus investigaţiilor.

De asemenea, la Spitalul de Urgenţă Floreasca a fost transferat până în prezent primul pacient care are traumatism cranio-cerebral şi facial grav, acesta fiind intubat. Pacientul este internat la secţia de Terapie Intensivă – politraumatisme.

„Si la Spitalul Universitar a ajuns o pacientă în vârstă de 80 de ani cu traumatism cranio-cerebral, care este în investigatii suplimentare si care va suferi o intervenţie chirurgicală”, arată Ministerul Sănătăţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.