duster
Parcul auto al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău s-a îmbogățit cu 3 autospeciale Duster, mașini de care pompierii aveau atâta nevoie pentru a putea ajunge mai rapid în zonele greu accesibile din județ. Mașinile au fost achiziționate în cadrul amplului program de înnoire a parcului auto al MAI demarat anul trecut, fiind distribuite la nivelul întregii țări peste 150 de mașini Duster. Vicepremierul Gabriel Oprea a menționat că programul de achiziții auto este destinat celor două componente „zona de prevenire și combatere a criminalității și cea de management a situațiilor de urgență“.
„În cazul inspectoratelor pentru situații de urgență, intervențiile în situații limită fac de multe ori diferența dintre viață și moarte, iar cei care câștigă lupta cu secundele, câștigă vieți. Tocmai de aceea, ne ținem de cuvânt și mergem mai departe cu proiectul nostru de investiții în siguranța și securitatea cetățenilor. În paralel cu eforturile guvernamentale de dotare a inspectoratelor pentru situații de urgență facem demersuri asemănătoare prin programe și finanțări europene în valoare de 250 de milioane de euro”, a declarat vicepremierul Gabriel Oprea.
La Buzău, cele trei autospeciale vor fi folosite atunci când pompierii vor avea de stins incendii în zonele de deal și de munte ale județului, unde drumurile sunt greu accesibile sau chiar impracticabile, dar și în alte situații operative ce vor necesita transportul rapid al echipelor de salvare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.