Buzoienii care vor petrece mâine în oraș de Ziua Națională a României vor avea parte de o premieră pusă la cale de militarii din garnizoana Buzău. După ce în luna octombrie, de Ziua Armatei Române buzoienilor le-a fost prezentată o bună parte din tehnica de luptă a militarilor români, mâine, de Ziua Națională, parada militară va fi una cu totul specială. La eveniment vor participa cu efective toate unitățile militare subordonate Diviziei 2 Infanterie Getica dar și reprezentanți ai pompierilor, Jandarmeriei și Poliției. Pe lângă numărul impresionant de militari participanți în acest an va defila în fața buzoienilor și tehnica de luptă specifică fiecărei arme. Astfel, comanda Diviziei 2 Infanterie Getica s-a preocupat să aducă la Buzău mai multe autovehicule militare de tip Vamtac și Humvee dar și autospeciale radio, mașini de intervenție ale pompierilor, jandarmilor și poliției.
Totodată, trupele participante vor fi echipate în ținuta de luptă și nu în ținuta clasică militară ca în anii anteriori.
Programul va debuta în jurul orei 10.00 când în parcul din fața Prefecturii Buzău vor fi depuse coroane de flori la Monumentul Eroilor, vor fi premiați câștigătorii concursului de istorie organizat de Fundația „Mareșal Alexandru Averescu” și Consiliul Județean, vor fi rostite mesajele autorităților și va avea loc parada militară.
Manifestările vor fi continuate cu un spectacol folcloric precum și cu servirea tradiționalei porții de fasole cu ciolan, evenimente ce se vor desfășura în acest an în Parcul Crâng.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.