Am o problemă destul de delicată în familie, care mă va ține în următoarele 7-10 zile, așa că fac analiză pentru cele câteva meciuri ale sfârșitului de săptămâna, pe care le văd mai interesante, încă de duminică seară (10 februarie). Este foarte posibil că unele cote să mai sufere modificări în cele 5-6 zile care mai sunt până la ora disputării jocurilor, îmi cer scuze că nu va ofer ceva “fresh”, dar prefer să scriu mai devreme decât deloc. Nu voi putea nici să recapitulăm pronosticurile oferite în această pagină pentru meciurile de Europa de la mijlocul săptămânii, dar sper să fii fost sursă de inspirație pentru voi. Repet și azi: nu jucați toate aceste meciuri pe un singur bilet așa cum vi le prepar eu aici! Gândiți cu căpățânile voastre, analizați eventualele puncte slabe ale pronosticurilor mele, evitați-le fără remușcări dacă nu va simțiți în largul vostru și să nu va pară rău dacă voi le-ați dat în gard și la mine erau OK! Sunt și zile în care ale mele vor fi proaste și ale voastre bune, clar!

Haideți să vedem la ce meciuri m-am oprit pentru finalul săptămânii:

  1. EIBAR – GETAFE, se va juca vineri seară, iar adversare vor fi două dintre revelațiile sezonului. Bine, nu sunt echipe de primele 4 poziții care duc în Champions, dar ambele au oferit prestații solide în aceste 23 de etape de campionat, oaspeții trag tare să vadă Europa și pe plan fotbalistic, iar numărul de cornere din acest joc va fi, foarte probabil, undeva peste 8-9, poate chiar mai multe. Casele de pariuri ne oferă cote frumoase pentru goluri, ei cred că vor fi puține, spre foarte puține, dar eu merg cu încredere pe “gol în prima” – 1.54, “total goluri peste 1,5” – 1,46 sau chiar “gazdele înscriu 1-3 goluri în meci” cu o cota de 1,34.
  2. BRIGHTON – DERBY COUNTY, joc de FA Cup, în optimile competiției, între două dintre cele mai zgârcite echipe vizavi de golurile marcate în prima repriză a meciurilor în care au fost implicate până acum. Logic ar fi să bată gazdele (care în turul anterior a eliminat-o pe WBA, una din fruntașele din liga secundă engleză, acolo unde joacă și Derby), tot logic ar fi și un GG, dar eu cred că mult mai “safe” ar sună “2-4 goluri în meci” – 1,50. Că să respect complet introducerea făcută acestei partide spun că și variante precum “gazdele 1-3 goluri”- 1,29  ori “0-2 goluri în prima și 0-2 în a două” 1,24  par menite să pice pe biletul nostru “verde”.
  3. REAL SOCIEDAD – LEGANES, două adversare care vin după rezultate excelente în rundă anterioară (primii au remizat 0-0 la Valencia, iar ceilalți au învins-o pe Betis cu 3-0), cu apărări sigure în majoritatea meciurilor contra unor trupe de la locul 7 în jos, așa că n-ar fi deloc o surpriză să vedem goluri cu pipetă pe “Anoeta”! Sper, totuși, că bascii vărului Florin din Irun(15 km de San Sebastian) să dea minim un gol (1,24), astfel încât să pot avea curaj să pariez și o varianta cu limite de goluri, 1-3 în meci, la o cota de 1,31 sau, mai interesant, ceva de genul “0-1 gol în prima și 0-3 în a două” -1,32. Știu, cotele nu sunt mari, dar nu văd nimic altceva aici, poate doar un “X în oricare dintre reprize”, dar nu risc un 1-0 la pauză și un 1-1 final. Sau invers.
  4. VFB STUTTGART – RB LEIPZIG, cu implicații enorme pentru ambele combatante, una disperată să iasă din “red zone”, iar cealaltă decisă să rămână agățată în careul de ași, mai ales că a păstrat distanță de 5 puncte de principala urmăritoare, Eintracht Frankfurt. Oaspeții nu ne-au înșelat deloc în această primăvară, poate doar că n-au marcat contra lui Dortmund sau a Frankfurtului, dar în rest și-au făcut treaba în mod chirurgical. Așa văd și acest meci, iar “X2 și 0-4”  cu cota de 1,32 pare varianta cea mai la îndemână de pariat. Bănuind că la pauză ne vom confruntă cu un scor alb sau poate cu maxim un gol, indiferent cine-l va marca, simt că la fel de OK e și “X2 și minim un gol în a două repriză” – 1,42. Pentru amatorii de victorii clare ale oricăreia dintre echipe, iar la acest joc nu văd altă câștigătoare decât pe “taurii furioși”, puteți juca “oaspeții câștigă oricare dintre reprize” – 1.32, tocmai pentru a respectă scenariul din a două varianta de pariere!
  5. VOLUNTARI – DUNĂREA CĂLĂRAȘI, un meci al săracilor, un meci al foamei de puncte, un meci pe care-l văd deschis, spectaculos (adică cu goluri, să nu credeți că sunt vreun fan al fotbalului nostru!), astfel că prima mea varianta de pariere este GG – 1,85. Apoi stau și mă gândesc că ambele au respectat scenarii similare în etapele anterioare, deci și “gol în ambele reprize” – 1,80 ne va da pâine de mâncat. Că să contracarăm nebunia pe care-o am eu cu golurile astea multe între două trupe de doi lei, se poate încerca varianta “X în oricare dintre reprize” cu cota de 1,60.

Pe pagina mea de Facebook am primit câteva mesaje cu reproșuri, civilizate deocamdată, prin care noii mei prieteni din lumea pariurilor mă întreabă dacă eu joc ceea ce va sfătuiesc pe voi să faceți! În primul rând eu va sfătuiesc să nu faceți ceea ce fac eu, adică să jucați la pariuri, iar dac-o faceți jucați doar cât va permiteți să pierdeți fără să va doar ficatul/capul! În al doilea rând, răspunsul este DA, joc exact ceea ce ofer în ziar că și ponturi/variante de pariere. Aveți dovadă biletului meu cu meciurile din cupele europene de la mijlocul săptămânii, pe care sper să-l încasez cu drag vineri de dimineață. Pe ei pe mama lor!

 

Vali MOCANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.