Abia revenit acasă după câteva zile de “sesiune”, că m-am trezit invitat la primul meci pe teren propriu al Rapidului din returul campionatului Diviziei C. Și pentru că am mulți prieteni p-acolo nu am pus nici-o clipă în balanță faptul că ratam derby-ul buzoian dintre Gloria și Metalul, o reîntâlnire cu Daniel Pancu (foto nr. 11) fiind, ca-n reclama de la Mastercard, neprețuită. Victorie grea, muncită, cu 4-1(1-1) contra Popeștilor Leordiștilor, emoția fantastică a revederii unei galerii ce cântă 95-100 de minute la foc continuu și starea de voie bună pe care mi-au creat-o băieții din familia Ibriș (Rareș, Gabi și Laurențiu) pe toată durata unei obositoare zile de sâmbătă, dar extraordinar de frumoasă în același timp. Nu mai pun la socoteală și faptul că am fost și extrem de stresat din cauza biletelor jucate, iar ce se întâmpla pe stadioanele lui Cr. Palace și RB Leipzig numai voie bună nu îmi aducea! Totul e bine când se termină cu bine. Rapidul a bătut, eu am petrecut o zi cu băieții din familie și cu cei din Giulești, iar profitul zilei la pariuri a fost de aprox. 1400 de lei!

Mă apuc acum să revăd modul în care am gândit meciurile analizate în ultimele două postări. Nu vreau să sune a laudă dacă am intuit bine, nu vreau să-mi pun ștreangul de gât dacă am fost orb! Pur și simplu recapitulez împreună cu voi propunerile făcute în acest ziar ,bune sau rele, inspirate sau nu, inovative sau clasice. A două seară de Champions League, surprinzător poate, pentru mine a fost excelentă! Chiar dacă sute, mii de bilete au luat foc din cauza surprizei de la Paris sau a semi-surprizei din Portugalia. Rămân pe meciul PORTO – ROMA și vă reamintesc propunerile din episodul 16: ”X în oricare dintre reprize”, “1X și 0-4 goluri” și “gazdele 1-3 goluri în meci”. Totul verde, perfect, nemaipomenit! Vă spusesem că aș miza și pe “1-0 scor corect oricând în meci” și am făcut-o pe biletul meu personal (foto 1), iar pe un “fular-bonus dublu” (foto 2) i-am jucat chiar “ total goluri sub 3,5”, deci și acolo perfect. La fel de bine, exceptând penalty-ul calificării lui MANCHESTER UTD din min. 93 pe terenul lui PSG, am intuit și desfășurarea acestui meci. Două din trei variante câștigătoare, acel 11m dictat de halbitrul Skomina (cel ce mi-a scos banii din buzunar cu golul anulat lui Ajax în prima repriză a meciului cu Real de la Amsterdam) jucând rol de joker cu propunerile mele. Dacă se marchează îmi iese varianta “1-3 goluri în a doua repriză”, dacă nu se dă ori se ratează rămân în picioare cu varianta “total goluri în meci 1-3”, deci… Baza, însă, a fost dubla de duble X2/12, pe care am folosit-o pe un bilet, iar pe un altul am rămas cu X2-ul de la pauză, doar pentru că acea casă de pariuri nu are în ofertă propunerea mea.

Europa League, ca de obicei, o seară a contrastelor. Din luna octombrie a anului trecut, când am nimerit 16 meciuri din 16 jucate, împărțite pe două bilete, eu nu am mai trecut de ora 22! Deci am fost OUT încă după prima serie de jocuri, cele de la ora 20! Inimaginabil! De data asta am evitat Arsenal din toate puterile, dar am fost tamponat grav de Sevilla, Benfica și Zenit. Apropo de ultima echipă, meciul ei contra lui Villareal a făcut parte și din analiza mea, dar cu greu am reușit să am o predicție bună din trei! Doar cea cu “X în oricare dintre reprize” a fost bună, celelalte… În schimb, la NAPOLI – SALZBURG, totul verde pe linie, patru din patru: 1X/12, “2-5 goluri în meci”, “gol în ambele reprize” și “minim un gol în prima și 2+ în meci”. Apoi ziua de vineri din care ne-am ales un singur meci, JUVENTUS – UDINESE, bine intuit și scenariul acestuia, cu o singură scăpare, cea de “1-3 goluri în meci marcate de gazde” pentru că rezervele trimise în teren de Max Allegri au jucat fără absolut nici-o presiune a rezultatului și au bătut 4-1. Diferența față de Napoli, a două clasată, a crescut la 19 puncte. Ideile mele bune prezentate în avancronică au fost  “ 1/1 sau X/1”și “12/1X”.

După-amiaza zilei de sâmbătă a debutat cu două rezultate care mi-au aruncat la gunoi câteva bilete bune, aceste două gherle resimțindu-se și în lista meciurilor analizate în postarea din numărul trecut. Primul a fost CRYSTAL PALACE – BRIGHTON 1-2 (0-1) pe care l-am ratat la două din cele trei așa-zise recomandări: 1X/1X și “1X și 0-3 goluri în meci”. Am nimerit-o însă cu “0-1 gol în prima și 0-3 în a doua”. A urmat al doilea pas greșit al zilei (foto nr. 9), pe care mi l-a servit RB Leipzig cu acea sărăcie de 0-0 contra bavarezilor din Augsburg. Pe bilet am jucat rău, foarte rău, 1X/12, în loc să pun varianta care i s-a potrivit trupei din fosta RDG în aproape 70% din meciurile ultimelor două sezoane de pe teren propriu, adică “1X și 0-4 goluri în meci”. Acesta a și fost pontul câștigător din ziar, celelalte două (“1/1 sau X/1” și “total goluri 1-4”) fiind “roșii” doar din cauza unui atacant idiot și handicapat tehnic, vorba lui Cornel Dinu, precum austriacul Sabitzer, un ratangiu care ar trebui să fie interzis pe stadioanele din Bundesliga! Glumesc, m-am găsit eu marele justițiar… Dacă-s nebun și schimb în ultima clipă varianta cu care am plecat de-acasă! Seara m-am revanșat din plin și am făcut încasări frumoase (foto nr. 10), iar startul l-a dat meciul MONACO – BORDEAUX unde am anticipat excelent pe biletul de joc și relativ bine în ziar, două din trei: GG și “X sau 3+”. Stingerea a dat-o meciul din La Liga, GETAFE – HUESCA, unde am pus verde la tot scenariul de joc, trei din trei intuite foarte bine: “1 solist”, “1 în oricare dintre reprize” și “1X și 2+”. Pentru numărul următor o să rămân dator cu recapitularea meciului SAMPDORIA – ATALANTA, de duminică la ora 16, pentru că voi grăbi publicarea acestui material cu câteva ore mai devreme decât de obicei.

Băi, oameni buni, a venit și momentul analizelor pe meciuri. E vorba de returul din Ch. League și Cupa UEFA. Rezultatele din tur se știu, au fost niște rachete nucleare în toată puterea cuvântului (cu mici excepții), nu mă apuc eu acum să vă zic că voi putea citi la fix scenariile următoarelor șase meciuri din lista de azi. Voi putea însă intui oarecum portativul de pe care va veni muzica din teren și voi încerca să mă strecor și eu p-acolo cu niște pronosticuri câștigătoare. La treabă, că se răcește ciorba!

  1. JUVENTUS – ATLETICO MADRID ar fi putut deveni oricând o finală respectabilă a acestei competiții, însă prostiile madrilenilor, înfrângere la Dortmund și egal acasă cu Bruge, i-au dus pe locul secund în grupă și cu perspective înfiorătoare privind viitorul adversar din optimi. Exact așa a și fost, iat-o pe Juve! Doar că italienii, fără niciun oponent serios în Cizmă, iar în grupa preliminară și-au permis chiar două înfrângeri ca să rămână pe locul întâi, au dat de un aadversar muuult mai al naibii decât s-ar fi așteptat însuși Simeone. 0-2 la Madrid e un scor imposibil. Așa au eliminat-o pe Barcelona în 2014, parcă. Iar eu cred că tot așa o vor elimina și pe Juventus, cota la calificare a oaspeților fiind 1,22. În tur a funcționat perfect varianta “0-1 gol în prima și 0-3 în a doua”, deci o voi folosi și acum la cota 1.38, deși duritatea meciului ar putea micșora un pic limita de goluri în a partea seccundă pînă la 0-2. Dar și mai “safe” mi se pare deja clasicul “X în oricare dintre reprize”- 1,56.
  2. MAN CITY – SCHALKE nu va fi deloc meciul carierei/istoriei pentru clubul german. Dacă prin 2011 ajungeau în semifinale eliminând Interul lui Mourinho cu dublă victorie (de fapt, sorry, era Rafa antrenor la Milano, dar echipa aceea fusese contruită de portughez și abia luase trofeul suprem cu 7-8 luni mai devreme…), de data asta nu poate fi vorba nici măcar de vreo mâna divină a Creatorului Suprem care să le ofere speranța unei victorii! Sunt slabi nemții anul asta, foarte slabi! Vin dintr-o grupa de rebuturi (Galata+Lokomotiv Moscova), în campionat sunt praf și pulbere, deci nu există nici cea mai mică suspiciune a vreunei capcane. Cel puțin eu n-o văd. “Gol în ambele reprize”- 1.31, “2-3 goluri în prima repriză”- 2,10 și “gol în prima și 2+ la final”- 1,23 mi se par variantele cele mai la-ndemană pentru a ne încadra în toate scenariile de care ar fi capabili păpușarii de la casele de pariuri. Că voi vedeți 4+ sau handicapuri mari, nu știu, prefer siguranța acestor cote rezonabile sau chiar riscul să cred că nemții nici nu vor înscrie măcar (1,69), dar mai bine vă las pe voi să alegeți, poate o faceți exact așa cum trebuie.
  3. BAYERN – LIVERPOOL, o altă finală în optimi, cu un 0-0 în tur care a șocat lumea fotbalului, mai ales din prisma valorii atacanților care au intrat pe teren în acel meci! Nimic la nimic, asta s-a jucat, am postat și eu vreo două bilete ale unor nebuni care au pariat 2 lei pe un dublu 0-0 în acea zi (inclusiv meciul de la Lyon), dar forma de moment a celor două mă duce cu gândul spre o calificare bavareză (1,95). Și ca să vedeți că sunt absolut convins că tancul din Munchen îl va zdrobi încă o dată pe Klopp și piticii din atacul său, voi folosi chiar și o variantă curajoasă de genul “1/1 sau X/1” pe cota 2,23. De fapt la un meci cu asemenea miză nici nu există cote mici, nici măcar la gol marcat nu avem 1,20!!! A treia alegere pe care o fac și în care îmi pun speranțe bune este “X în oricare dintre reprize”- 1.61, pentru că nu cred că nemții îi vor calcă realmente în picioare/șenile pe musafirii lor, ci că vor juca la rezultat, iar după 1,2-0, poate 2-1, vor prefer să se închidă și să înghețe rezulatul care să-i ducă mai departe în competiție.
  4. BARCELONA – LYON îmi oferă un pont bun pentru a-l fi jucat deja de săptămâna trecută (foto nr. 9), adică “calificare a gazdelor” cu o cota de 1,20 sau o victorie simplă cu 1,25. OK, sunt de acord că nici Lyon nu e niște fraieri, ca să vorbesc pe limba parlamentară, dar mi-e imposibil să revăd un scenariu ca la jumătatea lui septembrie când au bătut la Manchester! Sunt convins că acolo și-au băgat dracii coada, eu am evitat dezastrul pentru că am jucat “over la faulturi” și am încasat vreo 4200, deci la ce joacă acum catalanii nu cred că e Lyon echipa capabilă să le dea block/exit. Se va marca repede, adică în prima repriză, deci ambele mele oferte pentru acest joc vin pe această direcție: “1-3 goluri în prima”- 1,33 și “gol în prima și 2+ la final”-1,27 par suficient de realiste pentru a nu ne da emoții, nici măcar în cazul activării butonului de atac nuclear!
  5. ARSENAL- RENNES. Drept să spun nici nu știu de ce mă bag la meciul asta! Poate doar să răscolesc cuțitul în rănile, trei consecutive, ale nepotului Bogdan, sau să-mi aduc eu aminte de anul trecut când am dat foc unui tricou al tunarilor după ce s-au lăsat eliminați din Cupă de o codașă din liga a doua, adică Nothingham… Of, of și-un cartof! Cred că ceea ce am văzut în meciul tur, 3-1 pentru francezi, și mă refer la scenariul golurilor, se va repeta și acum, deci clar, merg pe GG (1,85). Englezii au o apărare slabă spre foarte slabă, o calificare, mai sus de sferturi ori un loc 4 în campionat, mi se pare că sunt vise ale unor nopți fierbinți cu Pamela, deci nu-i văd nicicum fără să scoată mingea din propriile ațe. Și atunci de ce să nu folosesc și alte două variante complementare precum “gol în ambele reprize”- 1,45 sau “gol în prima și 2+”- 1,31? Realist din toate punctele de vedere, că doar nu-s tralala să zic simplu “ calificare Arsenal”!
  6. SLAVIA PRAGA – SEVILLA e returul unui meci care mi-a rupt ficații cu o săptămână în urmă! Ratările monumentale ale spaniolilor și norocul inimaginabil al oaspeților la cele două goluri marcate mi-au provocat un “preinfart la cap”, cum ar zice Celentano… Niciun argument din lume, fie că-i fotbalistic, politic, mistic sau religios nu mă poate convinge că cehii se vor califica! Mi-au tras-o pe Sanchez Pizjuan, i-am evitat cu noroc în turul anterior când au bătut-o pe Genk în deplasare, dar acum pentru mine nu există altceva de jucat mai simplu decât “calificare a oaspeților”, iar cota e fantastică, 2! Putem merge pe firul narațiunii ca să inventăm și alte chestii de pariat, dar totul mă duce în direcția pe care am expus-o mai sus, așa că văd viabile și următoarele două moduri de a le lua banii: “X2 și 2+”- 1,60 ori “gazdele marchează 0-1 gol”- 1,41.

Din comentariile de pe Facebook ale cititorilor noștri am mai ales câteva bilete pe care să vi le prezint aici. În foto nr. 4 avem biletul unui parior care și-a făcut loc la noi și în episodul trecut, când cu meciul Sevillei de la Huesca pierdut în min. 98 și unde el jucase X2 și 0-4. Astăzi a ratat din nou suta de milioane! A intuit perfect două meciuri din Serbia și trei din cupele naționale ale Rusiei, Elveției și Franței, a agățat calificarea fantastică a lui Man United în cotă 15 (!!!), dar a dat greș la PORTO – ROMA cu “X pauză/2 final”. Prima jumătate o văzuse bine, că a fost 1-1, dar după 90 de minute scorul a fost 2-1 pentru lusitani și cei 10.000 de lei sau transformat într-o “șansă” de vreo 30-40 de lei. Cu foto nr. 7 am fost făcut șah-mat de Bogdan, nepotul de la București. Jucat înainte de Crăciun de o domnișoară cu scopul de a-i demonstra fratelui ei că mai are de învățat când e vorba de pariuri (sau de manageriat norocul, părerea mea!), cu 11 evenimente din 7 competiții, miza de 3 lei a adus un câștig de aproape 9000 de euro/41.000 lei!!! Mai e ceva de comentat când iei meci cu meci și vezi ce tâmpenii a jucat? Am ajuns la foto nr. 3, scuzați brambureala!, un bilet trimis din Danemarca de Valentin Crăciun, fantastic și acesta, cu 5 meciuri jucate numai soliști, dar în care a plantat și bombele serii de marți din Champions League, Real Madrid și Dortmund! 20 de coroane (2,5 euro) pariate, aproape 5000 încasate! Deci ceva mai mult de 600 de euro scoși din pălăria unui parior care, după cum ne-a spus, s-a săturat de rezultate “drepte”. Care numai “drepte” n-au mai fost de ceva timp încoace… Foto 8 reprezintă chintesența lenei și a prostiei de care am dat dovadă vineri seară! Primele 6 meciuri văzute perfect și un al 7-lea la care trebuia pusă contra, cel cu game-urile din primul set al meciului Bertens – Linette. Doar că era ora 23,30 și mi-a fost silă să mai ies din casă și să merg până la un tonomat din centrul orașului, din incinta unui cazinou, să plasez pariul-contra cu “peste 9,5 game-uri în primul set”, astfel că 1600 de lei s-au dus pe gârlă…Prietenul meu, Laur-Balauru are o vorbă: “contra-i sfântă”,dar degeaba-s de acord cu el, dacă nu o practic tot timpul!  Cu foto nr. 5 voiam să-i mulțumesc unui alt cititor al rubricii noastre, Emiliano Altobello din Madrid, care mi-a trimis prin poștă un fular al lui Real achiziționat cu ocazia meciului de campionat contra Barcelonei și pierdut cu 1-0 de favoriții mei. (Dar pe care l-am intuit bine pe biletul de pariuri.) PE EI PE MAMA LOR!

Vali MOCANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.