Mă tot întreabă unii dintre noii mei prieteni de pe Facebook (VALI PARIURI MOCANU) de ce sunt atât de fatalist când e vorba de pariurile sportive, eu însumi fiind un așa-zis analist pe acest segment, dar și un jucător cu patimă. Am rămas câteva zile “pe silent” pentru că replica ar fi fost una dezastruoasă din punct de vedere al limbajului academic, dar și pentru că încasasem în două zile consecutive vreo 14-15 milioane. Offff, confesiunea de aici, poate fi văzută drept autodenunț? Sper că și alți dependent de pariuri să fie conștienți că totul e un blestem, nu doar paguba, ci și bucuria de moment a câștigului care “îți schimbă softul” atunci când și ultimul meci de pe bilet s-a înverzit. De multe ori am încercat să mă las. De cele mai multe ori îmi reușește atunci când sunt plecat din România. Bugetul de afaceri nu include nici-o suma pentru pariuri, nici măcar un euro! Așa că mă abțin cu greu sau joc banii pregătiți pentru bere ori relaxare/masaj/saună. Pot trăi și fără d-astea… Iar când redirecționez niște sume de la un domeniu la celălalt o fac doar în cazul a 2-3 meciuri pe care le văd mai clar decât pe altele și fac repede o cota 3-5 pe care s-o privesc cu speranță. Așa mi s-a întâmplat înainte de Crăciunul 2017 când eram la Londra cu familia și am încasat patru zile consecutive, plusul la finalul excursiei fiind 1200 de pounds și bugetul plimbării neatins! Fantastic! În prima zi am făcut 80 din 20 cu două meciuri de GG, apoi am jucat 50 și am luat 2400, iar apoi de alte două ori câte 3-400 din 100 de lire pariate. După câteva luni eram la Dublin, în aceeași formulă și am reușit 3 zile consecutive pe plus și 800 peste banii de buzunar. Anul trecut am fost într-un pelerinaj mistico-religios, dar ăla cu coarne și-a băgat coada printre cărțile sfinte pe care le citeam și m-am trezit după câteva “bet”-uri că am mai multe sute în plus față de ceea ce era la început în portofică. Astea sunt zilele cu soare, că pe cele în care mă transform în zombie n-are rost să vi le povestesc, cred că le experimentați și voi la fel de des ca și mine. Totul se năruie chiar dacă pariez 5 lei pe bilet sau 100, lumea devine dușmanul meu, oamenii par coabe, iar laptopul s-a salvat de mii de ori de la incendiere/înec doar pentru că mi-am dat seama că vinovatul e cel care tastează. Adicția reprezentată de pariurile pe bani e grea, iar pentru mine e practic imposibil de anihilat.

Recapitulăm acum meciurile analizate în episoadele 17 și 18 pentru a vedea exact cum am stat la capitolul inspirație. Și încep cu unica alegere pe care am făcut-o din programul zilei de duminică, meciul de la Genova dintre SAMPDORIA și ATALANTA. Două din trei predicții bune, GG-ul și “peste 1,5 goluri în prima sau peste 1,5 goluri în a doua” fiind bifate în repriza secundă, când s-a și stabilit scorul final, 2-1 pentru oaspeții aflați într-o formă de zile mari în ultimele 2-3 luni. S-a ratat doar varianta “gol în ambele reprize”, însă marea majoritate a biletelor postate de voi au conținut GG ca pronostic dominant. Serile de Champions au debutat furtunos, așa cum ne așteptam deja, iar meciul JUVENTUS – ATLETICO MADRID, capul de afiș al zilei de marți a demonstart, dacă mai era nevoie, cum poate un jucător imens ca CR7 să tranșeze o calificare după 0-2 în tur. Nu-i credeam în stare pe torinezi să producă acest 3-0, așa că pontul meu cu calificarea ATM-ului a căzut instantaneu, la fel cum s-a întâmplat și cu mult mai bazatul “X în oricare dintre reprize”, pe care l-am folosit și pe unul dintre biletele mele de încredere. Am înverzit în schimb varianta cu care am dat lovitura și la meciul de la Madrid, dar pe un bilet-fular cu care am de furcă pînă la jumătatea lunii viitoare (foto 6). Al doilea meci al zilei n-a produs niciun cutremur, toată lumea a fost fericită cu acel 7-0 consemnat în MAN CITY – SCHALKE, iar predicțiile mele au fost corecte în proporție de 100%, patru din patru. Recapitulez: “gol în ambele reprize”, “2-3 goluri în prima repriză”, “gol în prima și 2+ la final” și “…cred că nemții nici nu vor înscrie măcar”.

A sosit momentul predicțiilor pentru cele 6 meciuri alese de mine, nu cele mai atractive ale weekendului viitor, dar din care eu cred că pot fi storși ceva bănuți.
1. SEPSI – CRAIOVA poate fi meciul care să le elimine definitiv visele de titlu ale oltenilor, binențeles, în cazul unei înfrângeri. Eu nu cred că se va întâmpla așa, nu cred că se va repeta scenariul din turul campionatului regulat când “sfântu –gheorghistii” au bătut cu 1-0, așa că unul din punctele fixe ale biletului meu de vineri va fi “dublă X2” cu cota 1,34. Am în plan alte două variante, oarecum în contradictoriu, dar cel puțin una dintre ele se va regăși și în rezultatul final al meciului, sunt absolut sigur de asta. E vorba de “X în oricare dintre reprize”- 1,48 și de GG – 1,90. Vi se pare imposibil un 1-1 final? Atacanții ambelor echipe sunt buni, apărările permisive, deci toate ingredientele pentru a ajunge acolo unde cred (și sper!) eu.
2. DUNĂREA CĂLĂRAȘI – POLI IAȘI face parte din categoria de meciuri imposibile de privit, iar la urmă să auzi că n-ai pierdut nimic dacă te-a luat somnul. Gazdele au repatriat o grămadă de rebuturi de folbaliatori vopsiți și aruncați la vânzare prin Europa, deci, după mintea mea de nebun, nu cred că se pot salva de la drumul cu sens unic spre Divizia B. Nici moldovenski nu-s prea departe ca exprimare fotbalistică, vin și ei după 3 înfrângeri consecutive, ghiavolul și-a băgat coada și printre ai lor, deci scaunul lui Stoican are cel puțin un picior șubred. La cât de urât va fi acest meci, nu am alte variante de joc, și sper să fie și verzi, decât “sub 2,5 goluri în meci”- 1.60, “0-1 gol în prima și 0-2 în a doua”- 1,46 sau “nu va fi GG3+ în acest meci”- 1,42.
3. WATFORD – CRYSTAL PALACE, în sferturile FA Cup, cu două echipe ofensive, cu magnet la publicul iubitor al fotbalului englez, ne face să credem că “GG sau 3+”(1,58) nu poate lipsi nicicum din scenariul scris de păpușarul șef. Pentru ca la acest joc să se consemneze un mare 0-0 mi s-ar părea un non-sens, o monstruozitate! Nici nu vreau să mă gândesc la așa ceva pentru că tot ce voi juca se va învârti în jurul golurilor! De exemplu mai am în cap o chestie interesantă, “minim două goluri în prima sau minim două goluri în a doua”- 1.63, dar și una care să nu aducă neapărat în discuție variantele prezentate de mine mai sus, ci va fi simplu “2-4 goluri în meci” cu cota 1,65.
4. SASSUOLO – SAMPDORIA este tot un meci GG (1,77). Cred că săptămâna asta, în afară jocului de la Călărași, am ales doar jocuri în care sunt convins că se va marca. Ambele combatante ale zilei au reușit combinația și în ultima etapă, gazdele împotriva vicecampionilor de la Napoli (1-1), iar oaspeții într-o înfrângere pe teren propriu contra Atalantei (1-2). Se va juca deschis, vor fi față în față doi golgeteri pur-sânge precum Berardi și Quagliarela, deci ingredientele unei după-amieze frumoase în Nordul Italiei sunt oferite cu generozitate. Nu cred că vreuna dintre cele două echipe mai are șanse să ocupe loc de Europa la finalul sezonului, dar ambele oferă un fotbal curat, nou, aerisit și spectatorul neutru apreciază acest lucru. Se cam săturase lumea de 0-0 și 1-0 în fotbalul italian… Variante de rezervă la această partidă vor fi “minim un gol în prima repriză”- 1,34 și “2-5 goluri în meci”-1,40.
5. SCHALKE – LEIPZIG va fi, cred, meciul după care antrenorul Domenico Tedesco va fi demis de la drezina minerilor. Acesta a gestionat catastrofal un sezon ulterior participării în Champions, a pierdut meciuri mai multe decât au făcut-o Schaaf, Slomka sau Weinzierl, niște nulități absolute în fotbalul german cu care proprietarul Clemens Tonnies a crezut că dă lovitura. Atacanții Embolo și Burgstaller sunt buni, dar apărarea este catastrofală în frunte cu “supervopsitii” Stambouli și Sane. Taurii furioși mi-au distrus biletul de sâmbăta trecută cu acel 0-0 contra lui Augsburg și nu voi mai face greșeala să cred că această echipa va marca obligatoriu contra oricărui adversar. Joc simplu “X2 și 0-4”- 1,37, pentru că mă aștept la orice din partea unor ratangii/pomanagii gen Sabitzer, Poulsen sau Werner. Dar tot simple văd și variantele “0-1 gol în prima și 0-3 în a doua” la 1.43 ori “oaspeții 1-3 goluri în meci” cu cota 1,30. Nu ar fi improbabil nici să vedem goluri ale ambelor echipe, doar că mai bine văd prudența din jocul celor două decât exuberanța și bucuria de a ataca și a înscrie în porțile adverse.
6. EVERTON – CHELSEA vine după ce echipa vizitatoare a rupt milioane de bilete săptămâna trecută la acel 1-1 contra lui Wolwerhampton, iar gazdele au pierdut 2-3 la Newcastle, în Nordul industrializat al Angliei. Deci ambele au revanșe de luat, tehnicianul londonezilor mai mult decât adversarul său portughez, o neparticipare în sezonul viitor în Champions ducând la despărțire + despăgubiri după un singur an pe banca albaștrilor. Oboseala unui meci de Europa League joi seară la Kiev cred că-și va spune cuvântul, iar asta îmi dă convingerea că ambele echipe vor marca (1,77) și că vom avea chiar un interval de “2-4 goluri în meci”(1,58). Ca să evităm dezastrul ori să profităm de un eventual 0-0 în prima parte sau de un 1-1 final, eu cred că și varianta “X în oricare dintre reprize” poate fi speculată la o cota de 1,55. Nici PSF X (1,71) n-ar fi rea dacă luăm în considerație scenariul unui 1-1 final, așa cum îl văd eu în scor corect, dar cu goluri împărțite în ambele reprize.

Nu putem încheia episodul acesta fără a posta și câteva dintre biletele primite în comment-urile voastre. Nu sunt multe, doar două am ales și ambele ale aceluiași jucător, George Valentin din Dublin(Irlanda). Separate în patru fotografii, deoarece sunt screen-shot-uri, vedem două pariuri plasate online pe 30 și 50 de euro și două câștiguri frumoase de câte 800 și ceva fiecare. Nu vă plictisesc cu amănunte, dar vă las să vă delectați cu lecturarea lor! Meciuri și echipe de care n-a auzit nici dreaqu, din campionate și țări de care doar la geografie ori prin filmele cu dictatori ale Americii Latine să se vorbească, cu baschet din NBA și fotbal din ligile mici și foarte mici ale Angliei ori Scoției. Enjoy, my friends! Foto nr. 5 este biletul meu de luni seară și modul cum am fost aruncat de pe covertă de meciul FCSB-ului… Pe ei pe mama lor!

Vali MOCANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.