Nu vreau să vă țin mult la vrăjeală. Sunt prieteni de pe Facebook care laudă calitatea comentariului, dar care îmi spun că articolele sunt prea lungi (Cucu Rareș). Am explicat că scriu în spațiul virtual, iar aici nu există limite, nici pentru pagini, nici pentru rânduri ori cuvinte. Aduc însă în discuție un subiect al naibii de controversat, cel al postării biletelor pe grupuri înainte ca meciurile să se joace. Dacă oamenii ar fi OK și ar comenta civilizat faptul că tu ai ales 1 la Craiova și nu 2 cum o simte el, n-ar fi nimic special, dar miștocăreala și agresivitatea verbală a unor “2leiști” protejați de anonimatul din online, te fac să-ți iei lumea-n cap. Eu, din această cauză, nu mai postez înainte biletele mele. Îmi vine să mușc din tastatură când văd cine îmi tulbură liniștea de dinaintea disputării meciurilor! Joc banii mei (și nu-s puțini!), iar după ce postez un meci oarecare în 1, să zicem Urziceniul, trebuie să vină unu’ dăștept, fan al echipei adverse, și să mă certe pe investiția mea că rezultatul va fi 2, că ăia e mai buni, că dracu mai știe ce argument tâmpit îmi servește! Dacă-i dau replică și-i zic să stea potolit , se declanșează isteria și înjurăturile. Unii or să-i țină partea animalului, că, vezi Doamne, să postez înainte să se inspire și ei! Păi n-aveți cap mai frate? Jucați banii voștri pe tâmpeniile mele? Sunteți nebuni? Și uite-așa am ajus să ies din niște grupuri de pariuri, prin abandon sau prin excludere, dar sincer vă spun că nu-mi pare rău deloc! Doar că mai apare și câte-un admin căruia nu-i convine că îmi share-uiesc propriul articol de ziar în grupul pe care-l moderează și mă raportează că public materiale abuzive, iar urmarea am simțit-o din plin în ultimele luni, blocare de a mai posta (din partea FCBK) pe perioade mai mici sau mai mari, de la 48 de ore până la o săptămână. Hai să ne-apucăm de treaba că m-am aprins cam tare…

 

Recapitulez așadar ideile pe care le-am avut în episoadele trecute, unele sănătoase, altele care au necesitat o tonă de calmante… Duminica trecută am avut un singur meci analizat, EVERTON – CHELSEA. Am zbârcit-o doar cu GG-ul, în rest am intuit bine celelalte trei variante de pariere: “2-4 goluri în meci”, “X în oricare dintre reprize” și PSF X. Eu nu am jucat acest meci pe vreun bilet, am încasat destule de la londonezi în ultimii 2-3 ani, dar am văzut mulți pariori nervoși după o nouă dandana făcută de Sarri și elevii săi. Foarte mulți! Luni a fost ziua meciurilor din play-out-ul românesc. La CHIAJNA – HERMANNSTADT m-a surprins nebunia golurilor din primele 18 minute, patru la număr, dar n-am fost singurul, nu-i așa? Apoi s-au calmat apele și s-a jucat conform scenariului unui meci submediocru de coada clasamentului, adică nimic la nimic. Mi-a ieșit “X în oricare dintre reprize”, chiar ambele s-au terminat la egalitate (!!!), dar n-am nimerit limita golurilor marcate de oaspeți (eu am zis 0-1) și nici pe total goluri repartizate pe reprize (0-1 și 0-2, credeam eu…), însă pe biletul pariat la o agenție stradală am luat varianta “sub 5,5 cornere în prima repriză”- 1,30 și a fost câștigătoare (foto 1). Un pic mai bine a fost la   VOLUNTARI – BOTOȘANI, despre care eram convins că nu poate fi un meci de 0-0. Recomandările bune au fost două din trei. Am ratat cu dubla de duble “X2/1X”, acolo unde am intuit eronat pauza, pentru că m-aș fi așteptat la un 0-0, poate 0-1, dar la final eram convins că moldovenski nu pot pleca cu toate punctele în bagaje! Foarte inspirat am fost la goluri marcate, ambele variante înverzindu-se perfect : “1-3 goluri în meci” și “0-1 gol în prima și 0-3 în a doua”- 1,33. Iar pe hârtie, tot în foto 1, am folosit același pont de “sub 5,5 cornere în prima”, nici-o emoție oameni buni, folbalu nostru nu produce atacuri și acțiuni consistente de poartă care să fie rezolvate în disperare de liniile de apărare ale Ligii I! Și meciul Petrolului cu Energeticianul, de marți seară, a fost citit cap-coadă și citit bine! Trei predicții date si toate trei corecte după cum citez in continuare: “o victorie a gazdelor “în handicap 1,5” la o cotă de 1.75, cred că și combinația “1 și gazdele înscriu minim 2 goluri”(1,41) merită atenție, dar foarte încrezător sunt în “NGG3+”, adică nu va fi GG și/sau 3+”. Scorul final a fost 2-0 pentru gazde, pe biletul jucat de mine la o agenție stradală am avut “2-4 goluri în meci”, deci și aici fără greșeală.

Analiza weekend-ului cu preliminariile europene conține, prin repetare, și trei meciuri postate deja în episodul nr. 20. Eu public miercuri dimineața acest material, iar acele jocuri începeau joi seară și-o duceau până sâmbătă. Nu mă acuzați, vă rog, de autoplagiat c-o iau razna ca ăia de la televizor! Fac contestație și la Haga dacă-i nevoie, mor cu voi dă gât!

  1. OLANDA – BELARUS este prima opțiune din preliminariile europene, iar faptul că bielorușii au început sezonul intern doar de vreo 2-3 săptămâni cred că-i transformă în victime sigure la Amsterdam. Iar eu, ca să cresc un pic cota de 1,17 pe care-o au azi olandezii pentru victorie, mă folosesc de trucul “dublei de duble”, adică voi juca “12/1X”- 1.39, fiind însă obligat ca la pauza meciului să putem număra goluri fără soț sau, și mai clar, ca echipa gazdă să conducă la 2-3 goluri diferență. Mergând pe aceeași idee voi plasa ceva și pe varianta “gol în ambele reprize”- 1.41, dar și “2-4 goluri în meci” pare destul de simplu de realizat, dacă gazdele vor câștiga clar cu 2,3-0. Cota pentru această ultimă propunere este 1,43.
  2. MACEDONIA de NORD – LETONIA e ceva nou în peisajul lumii în care trăim și mă refer la faptul că unei țări i se schimbă numele pe timpul vieții mele… Bine, am mai văzut și când s-a despărțit Sudanul acum vreo 6-7 ani, dar să i se schimbe numele pur și simplu, p-asta încă n-o-ntâlnisem! Gata cu politichia, hai la pariuri! Gazdele au o echipă bunicică, cam de lumea a treia a fotbalului european, acolo pe unde defilăm și noi de fapt, iar Letonia este și mai jos de-atât. Deci un pont sigur (pe dracu!) ar fi “1X și  2+”- 1,53. Oaspeții se închid bine, sau măcar speră s-o facă, nu cred că vor pleca cu sacul plin de goluri de la Skoplje, așa că voi juca și un “total goluri în meci 2-4” la 1,55. Cu așa ceva cred că putem acoperi și o eventuală mică surpriză de genul 1-1, așa cum am făcut-o cu pontul anterior, dar și una mai mare, gen 0-2, 1-2, însă vin cu ceva mai nou în peisaj, și nu foarte utilizat de noi precum “sub 3 goluri asiatic”-1.32, ceea ce înseamnă că vom lua această cota în cazul a 0-2 goluri în meci, iar de vor fi exact 3 nu vom pierde meciul, ci vom primi cota 1. Abia după pragul de 3 o să începem să avem mâncărimi la limbă…
  3. ISRAEL – SLOVENIA pare să fie un meci în care spectatorii să vadă goluri, cel puțin la prima vedere. Se va juca la Haifa pe un stadion foarte fierbinte (am fost acolo cu câteva săptămâni în urmă să-l văd pe Gabi Tamas, din păcate a ratat calificarea în play-off…), cu un public pătimaș și efervescent, cu o echipă a gazdelor care s-a descucat onorabil în Nations Cup toamna trecută contra uneia, cea oaspete pusă la pământ de Norvegia, Bulgaria și Cipru. În mod normal va fi ceva de genul “1X și 2+”- 1.95, iar cota asta imensă, dar și foarte frumoasă pentru orice jucător la pariuri, ne obligă să fraternizăm în cele 90 de minute doar cu echipa gazdă. Eu zic că nu se poate pierde pe acest pont nicicum. Însă, dacă aveți încredere în Ilicic ori Oblak că nu vor continua să alunece pe panta descendentă a ultimelor evoluții puteți încerca și “2-5 goluri în meci” ori asta v-ar acoperi inclusiv o victorie grea a ex-iugoslavilor chiar și la scoruri de 2,3,4-0 la o cotă acceptabilă de 1,50. Nu știu însă cât de agitată va fi prima repriză, cred că nu vom asista la un recital al atacanților (să nu-l uităm și pe Dabbur, care i-a rupt plăcuțele de frână lui Chiricheș în meciul de la Salzburg), deci mi se pare credibilă și varianta “0-1 gol în prima și 0-3 în a doua”- 1,31.
  4. ANGLIA – CEHIA pare, la prima vedere, unul dintre cei mai solizi și mai bine plătiți “1 solist” al ofertei cu acet 1,30. Toți ceilalți jmekeri au 1,10-1,17 și mă refer la Spania, Franța, Olanda, Croația ori Islanda. Dacă eu aș găși acum prin față curții 1000 de puncte virtuale, sigur le-aș paria pe toate aceste 6 meciuri și nu cred c-aș irosi vreun glonț aiurea! Dar cum nu există fraierul care să-și piardă portofelul virtual în raza mea vizuală, nu voi scoate bani din cont să le joc cu soliști, voi face slalom printre variante, voi caută limite de goluri și văd eu ce-oi mai avea în cap. Revin la meciul de la Londra și mai propun varianta “1-3 goluri în prima repriză”- 1.46 pentru că vijelia engleză se va declanșa repede la poartă lui Vaclik, portarul Sevillei, pe care-l știu foarte bine din perioada Basel și tinerețea mea irosită pe la Zurich – Berna, un portar slab, cam de notă 5-6 pe scară portarilor de naționale, sub nivelul chiar și al lui Tătărușanu pe care-l consider mediocru spre bunicel. Ca să evit un posibil, dar improbabil gol al cehilor, voi juca cu încredere și varianta “1X și 3+”, iar cota de 2,08  face cu ochiul mai ceva că fusta zburată de vânt a lui M. Monroe.
  5. ALBANIA – TURCIA înseamnă azi, pentru echipa gazdă antrenată de (fostul fundaș dreapta de la Milan/Real/Inter) italianul Christian Panucci, doar un nou prilej de a demonstra lumii că accidentul EURO 2016 n-a fost doar un accident. Turcii au stăpânit teritoriul istoric al întregii peninsule balcanice timp de 500 de ani, iar religia preponderentă în acea zonă, și tradițiile, binențeles, au fost impuse cu forța, la început, și apoi asimilate de albanezi, kosovari, macedoneni, muntenegreni ori bosniaci . Primii vor juca acum contra fostei echipe a lui Mircea Lucescu cu o ambiție enormă, iar eu nu-i văd pierzând acest meci, deci o “șansă dublă 1X” e pronosticul meu favorit și 1,68 drept cota de multiplicare a investiției. Și la pauză se poate juca același 1X, cota ar fi doar 1.32,  dar ia uitați-vă ce iese dacă le combinăm pe amândouă, deci dublă de duble “1X/1X” = 1.79, totul e să nu conducă turcii la pauză, pentru că apoi mi se pare ușor de rezolvat. Preliminariile sunt lungi, în grupă nimeni nu poate rivaliza cu Franța, deci doar “șiptarii albanezi” ori pescarii din Islanda vor putea, oarecum, să-i încurce pe otomani. Dacă ar fi să joc pe goluri, tot simplu aș alege: “0-3 goluri în meci”- 1,20 sau “oaspeții 0-1 gol”- 1,53.
  6. SUEDIA – ROMÂNIA e meciul care îmi va aduce un milion de critici de la patrioții de ocazie și de la naționaliștii rămași pe drumuri de când s-au prăpădit Vadim și Mama Omida. Ați văzut cu toții biletele mele (foto 2,3,4 și 5), unele deja pierdute din motive independente de voința mea (un ofsaid nefluierat la Astra – FCSB când Hora a dat cu capul peste din 6m și un 11m ratat de proștii de la Regensburg). Toată săptămâna am jucat solistul de 1, pe care nu cred în ruptul capului că-l vor putea evita Contra și ai lui! Cota a variat între 1.70 și 1.80, din echipa noastră dispare zilnic câte unul care se accidentează, primul 11 se modifică de la o ora la alta, iar omogenitatea pare doar o glumă între moșii ăia care joacă șah în Crâng. Ce argumente să fie împotriva victoriei gazdelor? Stanciu? Vă rog frumos! Man? Oh, man! Chipciu ori Săpunaru? Allah Illallah!!! OK, fiți atenți! Să zicem că facem un 1-1 norocos ca cel de la Copenhaga de la începuturile lui Guriță la cârma Naționalei, deși nu cred nici pus pe jar. Atunci de ce să nu am o rezervă și să nu încerc “1X și 2+” cu o cotă excelentă de 1,69? Patrioții să încerce “X2 și 0-3” la 2.24, însă eu cred că-s bani aruncați la gunoi. (Poate-i aruncați totuși la mine-n poartă să-i joc pe cei 6 soliști de la începutul analizei!!!) O altă variantă pe care-o s-o joc, cu gândul că, cine știe cum o va băga Pușcaș în poartă pe un contraatac, deci un scor final de 2,3-1 va fi și mai curajosul “1X și 3+” cu un fantastic 2,84.

 

 

Răsfoiesc acum în mare viteză câteva postări cu bilete trimise de voi și nu știu ce să aleg pentru a posta. A fost un weekend teribil pentru pariori cu bombe detonate de Juventus, Atletico Madrid, Bruges, Roma, Valencia. Ultima din listă l-a ars tare de tot pe Crăciun Valentin! Poză nr. 6 ne arată un bilet de nota 10, fără nici-o exagerare cu șapte evenimente pariate, toate în cote peste 2!!! Fraților, o intuiție incredibilă a avut omul nostru până când s-a lovit de impotența liliecilor (care au avut și o bară!), victorii grele precum cea a lui Kortrijk, Gaz Metan (revenire de la 0-1!) ori Bianca Andreescu fiind bifate cu o încredere demnă de tot respectul pentru acest parior! Nemții care m-au crescut și educat i-ar zice “HUT AB”, adică “Jos pălăria”! Eu zic, pe final, PE EI PE MAMA LOR!!!

Vali MOCANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.