Nu am probe să acuz anumite meciuri aranjate. Nu putem băga noi mingea în poartă din 2 metri sau din penalty. Ratangii sunt peste tot, lipsa de concentrare în fața golului iminent e ceva specific și s-a întâmplat în meciuri cu greutate, nu doar în obscuritatea unui Regensburg – Gr. Furth ori Miroslava – Botoșani. Dar să nu-mi zică nimeni că ceea ce se întâmplă în acest sezon cu Hamburg, Vitesse ori Utecht sunt doar ghinioane și zile proaste! Pe toate trei le-am văzut în câteva  jocuri ale sezonului, pariind pe acele meciuri sau nu, și nu am avut nici-o ușurare să recunosc că oamenii fac bani din orice. Ba, din contra! Acest orice înseamnă să-ți dai chiloții jos în fața propriilor spectatori și să te lași sodomizat de casele de pariuri care dictează totul în fotbalul ultimilor 10-15 ani. Știu toate acele trei echipe că la finalul competiției își vor îndeplini obiectivele. Pe Hamburg nu prea are cine s-o dea jos de pe locul 2, iar “cuplul olandez” se va alinia la startul unui play-off pentru accederea în Europa League și doar acolo va conta cine joaca fotbal și cine l-a mimat în anumite meciuri ale sezonului. Am văzut Galatasaray la turul semifinalei de Cupa cu Malatya. Oribil! Toți jucau în lateral, iar când, din greșeală au ajuns în fața porților adverse, au tras penibil în tribună sau au dat pasă portarului advers. Cota pentru 0-0 scor corect a fost 8,50. Cu două astfel de meciuri pe sezon (Galata a comis-o și în returul cu Hatayspor, 2-4 cu o divizionara B care nu trăsese niciun șut pe poartă în primul meci!!!) ai asigurat bugetul de salarii pe un întreg sezon. De ce n-ai face-o? Eeee, n-ar face-o, o fac oamenii liniștiți și cu simțul datoriei împlinite. Știți cum a pierdut Marseille în prima fază a Cupei? 0-2 contra unei trupe de liga a 4-a, fară să ajungă decisiv în fața porții adverse, cu 20-30 de pase cu călcâiul pe toată durata unui meci jucat pe stadionul lui St. Etienne (nu aveau cum să joace la Văscăutii din Deal!) și cu șuturi la poarta adversă doar de la 25-30 de metri mai departe, ca nu cumva portierul advers să fie pus în pericol!!! V-am dat apă la moară pentru alte rezultate inimaginabile? Știam eu.

Rezumatele propunerilor mele din episoadele nr. 25 și 26 începe cu cele două meciuri de duminica trecută. Pe primul l-am făcut varză în ziar, nici-o propunere corectă din cele trei postate; nu mi s-a mai întâmplat asta de vreo două luni! Pe biletele jucate la agenție am făcut și lucruri bune, dar faptul că în prima repriză s-a ratat ca la balamuc, inclusiv de două ori singur cu portarul, mi-au dat cu “ponturile” în cap de-am văzut stele verzi! Hai să vedeți ce m-a dus capul să vă sfătuiesc: “GG3+”, “gol în ambele reprize” și “minim un gol în prima și peste 1,5 goluri în meci”; totul dat peste cap doar din cauza unui nenorocit de 0-0 la pauză! Seara a continuat cu CRAIOVA – CFR CLUJ și aici nu am dat gherlă decât în cazul propunerii bombă, cea în cotă 2,99 (“X/1 sau X/2”), cu celelate două totul a fost clar și simplu de intuit: “X în oricare dintre reprize” sau “0-1 gol în prima și 0-3 în a doua “. Săptămâna a început tot cu o catastrofă. Am fost distrus complet de toată povestea meciului ASTRA – VIITORUL. N-am înțeles nimic din ce s-a întâmplat, parcă m-a lovit trenul. Să te califici în play-off cu 4-5 etape în avans, iar aici să faci figurație, să mimezi jocul în asemenea hal, parcă e prea mult chiar și pentru stomacul meu tare, antrenat cu o grămadă de mizerii în cei peste 40 de ani de când am înțeles ce înseamnă să joci fotbal. Și nu FOLBAL cum ne arată giurgiuviștii. Propuneri degeaba, sper să nu le fi jucat nimeni după mine: „X în oricare dintre reprize”, „0-1 gol în prima și 0-2 în a doua”, „oaspeții marchează 0-1 gol în meci“ și „X/1 sau X/2”. Am intuit doar jumătăți de pronostic, dar astea nu se plătesc nici măcar în Madagascar… Am mai dres-o un pic cu derby-ul belgian dintre FC BRUGGE și STANDARD LIEGE, un GG pe care cred că l-a jucat întreaga planetă, dar pe care eu m-am abținut să vi-l recomand, oricum voi ați fi făcut-o, cum am făcut-o eu însumi pe ceea ce am jucat la agenție (GG3+). Vă ziceam că variantele pe care le văd eu viabile sunt următoarele: „gol în ambele reprize”, „gazdele marchează 1-3 goluri în meci” și „1X și 2-4 goluri”. Deci două din trei inspirate, doar faza cu limita de goluri a gazdelor m-a dat peste cap, unde eu credeam că nu vor sări de 3, dar ei au marcat atâtea doar în prima jumătate a meciului!

Seara de debut a sferturilor Champions League nu a fost una pe placul pariorilor, am văzut multe bilete jucate pe victoria cetățenilor în meciul contra lui Totenham. Și eu am văzut trupa lui Guardiola drept foarte puternică și imposibil de învins la Londra, dar am nimerit jumătate din recomandările propuse, două din patru: “X2/12” și “0-3 goluri în meci”. Erorile au apărut atunci când am luat City drept favorită și am jucat-o într-o dublă păguboasă: “X2 și primul gol marcat de oaspeți” sau “X2 și 0-4 goluri”. N-are rost să amintim de penalty-ul ratat de Aguero în primele 10 minute și de cum ar fi decurs jocul din acel moment dacă s-ar fi marcat. Meciul LIVERPOOL – PORTO nu a avut absolut niciun secret pentru mine. Și în ziar, și pe biletele de joc am bifat verde pe linie, trei din trei fară absolut nici-o emoție: “X în oricare dintre reprize”, “1-3 goluri în meci” și “0-2 goluri în prima repriză și 0-2 în a doua”.

A urmat ziua de miercuri, din nou catastrofală pentru ce joc eu în privat, din cauza mizerabililor de la Petrolul. Despre Champions League numai de bine. Am avut 7 recomandări în cele două meciuri și am ratat doar una singură! MAN UNITED – BARCELONA nu a avut necunoscute pentru mine, dar parcă chiar la un 0-1 nu mă așteptam, de aici a și venit acea ratare a pronosticului “oaspeții marchează 2-3 goluri în meci”. Celelalte două au fost corecte și nici-o secundă în pericol să le ratez: “X2 și 0-4 goluri în meci” și “X2/X2”. AJAX – JUVENTUS a fost ca un vis. Totul în plan, niciun pas greșit afară din scenariul imaginat duminică, atunci când am scris avancronicile: GG, “gol în ambele reprize”, “oaspeții 1-3 goluri în meci” și “gazdele 1-2 goluri în meci”.

Seara de Europa League ar trebui s-o uit, nu repede, ci foarte repede, dacă mai vreau să continui să fac pe deșteptul în fața voastră! Când le nimeresc, și se mai întâmplă astfel de minuni, mă laud, nu mă costă nimic, dar din patru meciuri să intuiesc doar unul singur perfect, asta e dezamăgitor. Sper ca voi să fi ales bine pe ce să vă plasați bănuții! V-am zis de un meci bun, iar acela a fost VILLAREAL – VALENCIA.  Toate ideile mele s-au pliat pe “Estadio de la Ceramica”: “X2/X2”, “GG și 2-4goluri în meci” și “ minim un gol în prima și peste 1,5 goluri în meci”, dar de-acum încep să vă prezint gherlele. Prima, și cea mai gravă, am făcut-o la SLAVIA PRAGA – CHELSEA, unde știam că vor căștiga oaspeții, dar nu credeam că totul se va termina cu un singur gol: “X2 și 2+”, “12/X2” sau “oaspeții marchează minim 2 goluri în meci”. După cum vedeți am produs doar jumătăți de ponturi, dar casele de pariuri nu accepta astfel de tâmpenii… Meciul de la Lisabona, BENFICA – EINTRACHT FRANKFURT, a părut, la un moment dat, că se vă încadra în tiparele folosite de mine, dar eliminarea unui jucător neamț încă din prima repriza și ritmul sufocant imprimat de echipa gazdă, au făcut ca scorul s-o ia razna realmente. Am simțit GG, dar am dat pe lângă când v-am indicat să pariați “X în oricare dintre reprize” și “1-3 goluri în meci”. Scorul final a fost 4-2, cu 2-1 la pauză, deci am stricat bunătate de meci cu limitele mele. Finalul a fost prost, dar nu pentru că așa l-am intuit eu, ci pentru că niște ratări uriașe de ambele părți au stricat cel puțin repriza secundă a sfertului al patrulea, ARSENAL – NAPOLI. O singură predicție bună din patru oferite (12 și 2+), dar totul s-ar fi putut transforma în aur verde dacă Zielinski și Ramsey nu dădeau chiflele alea din poziții excelente. M-am păcălit așadar cu trei variante false: GG, “gol în ambele reprize” și  “GG în oricare dintre cele două reprize”. Trebuie să mă ridic din mocirla lipsei de inspirație și să mă concentrez pe scenarii care chiar se pot realiza în meciurile retur, altfel o să fiu doar unul dintre cei mulți care-și dau cu părerea despre X, GG sau 2+.

 

Începe acum analiza meciurilor alese de mine pentru weekend, de vineri până luni, că apoi revin cupele europene:

  1. POLI IAȘI – DINAMO este un nou prilej pentru noua echipă construită de Rednic în ultimele 5-6 luni să confirme imensele așteptări ale suporterilor alb-roșii. Sau să dea apă la moară cârcotașilor care nu-i văd nicicum într-un play-off al sezonului următor, de lupta la titlu nici n-are rost să mai amintim… Eu, fară să am vreo afinitate pentru câinii (în afara celor reali, care chiar merită dragostea noastră!) cred că Dinamo putea fi un participant demn de primele șase clasate chiar din acest sezon. Ceea ce se întâmplă cu mizerabilii de la Astra și Sepsi mi se pare la limita grotescului. În meciul din capitala Moldovei se vor da goluri, mă bazez pe forma bună a atacanților bucureșteni, dar și pe găurile din apărarea lor, deci prima mea opțiune este “gol în ambele reprize”- 1,83. Apoi mă gândesc că Dinamo nu poate pierde, deci voi avea în plan să plasez ceva și pe “X2 și 2+”- 1.74, dar cred că, undeva într-un ungher întunecat al creierului meu bolnav, voi păstra un loc și pentru bomba “X/1 sau X/2” cu cota 3,11. Obligatoriu X la pauză, apoi Dumnezeu cu mila!
  2. NANTES – LYON face parte din ceea ce eu numesc “clasicul francez”. Aceste tipuri de meciuri din Ligue 1 duc într-o singură direcție, goluri puține, echilibru aproape perfect până la pauză. Nu vă zic să jucați ceva în genul 0-1 gol în prima repriză! Astăzi am alte opțiuni. Țin cont de faptul că gazdele n-au niciun fel de griji, joacă să treacă timpul și să-și încaseze salariile, doar oaspeții având planuri mari cu cele trei puncte puse la bătaie cu această ocazie. Ei încă mai speră (zic eu că degeaba) să-i ajungă pe cei de la Lille pe poziția secundă, iar în sezonul viitor s-o ia de la capăt în Champions League. Cred că e cam târziu pentru vise erotice, dar ei vor juca la victorie, asta mi-e foarte clar. Au dat deja o mare țeapă tuturor pariorilor de pe planetă la sfârșitul săptămânii trecute, când au pierdut acasă cu Dijon, trebuie să spele cumva rușinea și suspiciunile de blat. Privesc meciul după următorul scenariu: “X2 și 0-4 goluri în meci”- 1.45, “oaspeții înscriu 1-2 goluri în meci” și “NGG4+, să nu marcheze ambele și/sau minim 4 goluri în meci”- 1,29.
  3. FULHAM – EVERTON nu poate aduce altceva decât spectacol pentru plătitorii de bilete din tribunele bătrânului “Craven Cottage”. Gazdele sunt retrogradate matematic, nimic nu se mai poate întâmpla. Cred că vor începe să joace și cu formule oarecum experimentale, să vadă pe ce jucători se pot baza din sezonul următor. Să continue să-i țină în teren pe cei cărora le expiră contractele sau nu vor să continue în liga a doua ar fi o eroare. Și s-ar putea să vedem mulți tineri debutând în acest final de stagiune, chiar sacrificând rezultatele meciurilor rămase de disputat. Merg pe mâna trupei din Liverpool, aleg baza ca fiind “X2 și 2+”- 1.45, dar cred că oamenii de gol ai trupei londoneze sunt capabili să înscrie în fața propriilor suporteri și foarte posibil (și ușor de realizat) mi se pare și “gol în ambele reprize”- 1,58. Sau, de ce nu, ca să încheiem biletul până la pauză, fară să ne mai intereseze scorul final, putem încerca simplu “1-3 goluri în prima” pe 1,41.
  4. SEVILLA – BETIS e unul dintre cele mai frumoase derby-uri locale din fotbalul mondial. Colorată în al-roșu-verde, capitala Andaluziei trăiește un an întreg doar pentru aceste două meciuri, fiecare cu energiile lui, cu ambițiile, cu lacrimile și speranțele care îl înconjoară. Chiar dacă știu că nu vor retrograda, așa cum i s-a întâmplat destul de des echipei ce azi vine în vizită, partida contra rivalei este văzută drept ultima și cea mai importantă a carierei. Nimeni din afara cercului nu înțelege de ce, chiar dacă avem și noi urile noastre interne, ori pe cele din Torino-Milano-Londra-Belgrad-Praga-Budapesta-Viena-Moscova și care or mai fi ele și nu mi le amintesc eu acum. Niciuna dintre combatantele acestui mic război nu a strălucit în acest sezon. În campionat se scârțăie groaznic, deși speranțele de a ieși în Europa sunt palpabile și realiste, iar în fosta Cupă UEFA s-au oprit în fața unor outsideri, Slavia și Rennes. Bănuiesc că se vor marca goluri, e inuman să vezi 0-0 în acest meci care se joacă DOAR pentru oamenii din tribune și pentru cei din sutele de baruri împânzite în tot orașul! Mai cred că gazdele au un ușor avantaj prin prisma experienței jucătorilor ce vor intra în teren și motivația suplimentară a atingerii locului 4 ce duce spre paradisul Champions. Am trei variante de joc: GG-1.55, “1X și 2+”- 1,41 și “1-3 goluri marcate în a doua repriza”- 1,37.
  5. FIORENTINA –BOLOGNA îmi aduce un amalgam de sentimente contradictorii. Pe primii am pierdut urât duminica trecută (aveam 1X la superextra), iar ceilalți mi-au băgat bani în buzunar luni seara. Violeții l-au dat afară pe antrenorul Stefano Pioli, un mizerabil păcălitor al fotbalului, care n-a prins nicăieri în carieră două sezoane complete la același club și a plecat de fiecare dată pe ușa femeilor de serviciu. Chiar îi spuneam lui Comi “Fenta” Secăreanu, fost jucător al Sportului Studențesc că nu-l văd bine pe antrenorul cu 10 rezultate consecutiv-negative, iar a doua zi știrea zilei de pe alerta “La Gazzetta dello Sport” la care am abonament de vreo 15-16 ani suna cam așa “L’addio di Pioli, ricevute le dimissioni”. Bolognezii speră să evite retrogradarea și își dau toată silința pentru asta. La Firenze s-a întors Montella, iar până își dă el seama cum stau lucrurile s-ar putea să mai dureze câteva săptămâni, se poate profita de brambureala din Toscana. Dar dacă gazdele vor face pe dracu-n patru să câștige un joc inutil tocmai pentru a le face viață ușoară conjudețenilor de la Empoli? Dificil de pronosticat acest meci, recunosc. Recomandările mele sunt doar niște idei, facețice vreți cu ele. Folosiți sau ignorați. Deci: “X în oricare dintre reprize”- 1.49, “0-2 goluri în prima și 0-2 în a doua”- 1,24 și “gazdele marchează 0-2 goluri în meci”-1,21.
  6. CFR – FCSB este derby-ul, primul, al luptei reale pentru titlul de campioană, iar reginele acronimelor din folbalu românesc își pun speranțe că luna august să-i prindă în tricouri cu steluțele Ligii brodate pe mâneca tricourilor de joc. Doar în sezonul regulat am avut parte de un alt deznodământ decât deja clasicul 1-1, atunci când victoria Clujului la București l-a trimis la plimbare/cumpărături de Crăciun pe pseudo-antrenorul “Du-te Dică”. Văd mai bine înfiptă în teren echipa gazdă și voi folosi deja “1X și 0-3”- 1.59, pentru că nu-mi iese absolut niciun calcul care să se termine cu o victorie a turmei(sorry pentru gluma deplasată, dar chiar și suporterii acestei echipe știu că am dreptate și că toți salariații acelui club sunt doar niște păpuși în mâna purtătorului de toiag sfânt cu mir de la Ierusalim!). Orice aș spune eu aici va fi degeaba. Suporterii vor juca cu inima, e greu să-i zici unuia de la Real că anul ăsta sunt praf și că merită pusă 100 pe Barcelona fară emoții, îți va trânti cu ușa în nas și banii tot pe favorita inimii se vor paria. Așa e și acum. Mai am și două propuneri neutre, voi faceți după capul vostru, n-am chef de polemică cu nimeni, sunt prea bătrân pentru asta. Așadar, voi avea în plan “X în oricare dintre reprize”- 1,44 și “NGG3+, să nu fie în meci simultan GG3+”-1,40.
  7. WATFORD – ARSENAL poate fi unul dintre punctele de cotitură ale echipei vizitatoare în tentativa de a se menține cumva în careul de ași al Premier League, dacă nu cumva o să-și canalizeze toate eforturile pentru a se încorona drept câștigătoare a fostei Cupa UEFA… Gazdele vor juca în fața propriilor fani după calificarea fantastică în finala FA Cup, când au reușit să întoarcă un 0-2 cu Wolwerhampton și, cu siguranță, vor dori să sărbătorească acea performanță cu un rezultat strălucitor contra unei legende a fotbalului britanic. Nu văd cum ar putea această partidă să se termine cu un scor alb, din contră, merg foarte convins pe GG3+ (1,75), dar și pe mult mai simpla „minim un gol în prima repriză și peste 1,5 goluri în meci”- 1,34. Ca un bonus, pe lângă cele două propuneri, mai am una în care voi încerca să mă apropii un pic de rezultatul final: 1X/12 – 1,91.
  8. ATALANTA – EMPOLI, meciul care încheie etapa din Serie A, nu te duce cu gândul decât la cele 64 de goluri marcate de trupa din Bergamo, cea mai productivă a sezonului alături de super-campionii de la Juventus. Se joacă gazdele de azi și cu locul patru pe masă, o eventuală calificare în Champions fiind o adevărată bombă în „il calcio”, acolo unde televiziunile stau cu ochii doar pe echipele cu lipici și trofee în vitrine. Ambele adversare ale confruntării pe care care încerc s-o descifrez acum au făcut GG în patru din ultimele cinci jocuri disputate în campionat, deci cred că și acum se va realiza acest semn pe biletul de pariuri. Eu voi fi și mai curajos și voi juca GG3+ (1,95), „1-3 goluri în prima repriză” (1,34) și „1X și primul gol marcat de gazde”- 1,41.

Pe final vom avea și o galerie foto cu câteva, mai puține decât de obicei, bilete interesante jucate de mine sau trimise de voi pe contul meu de Facebook. Primul dintre ele l-am înverzit duminică. Două meciuri ușoare de handbal feminin și altele la fel de ușoare de fotbal mi-au băgat o cota 3+ în portofelul destul de slăbit de ratările din săptămâna anterioară. Foto nr. 2 ne arată un bilet al lui Franco Swiss, un jucător de mare calibru, care pierde incredibil pe meciul de handbal din Ch. League de la Podgorica unde avea nevoie doar de 13 goluri ale oaspeților în prima repriză. Erau marcate 10 în min. 23, iar apoi în ultimele 7 minute nu au mai înscris nici măcar o singură dată! A intuit surpriza de la Ferencvaros și cele 15 goluri ale lui Gyor în prima parte (au fost chiar 18), dar și setul luat de Andujar în finala de tenis. Degeaba, banii sunt în casierie, nu în portofelul omului! Și uitați-vă acum ce pagubă dă Edy Eduard din Copenhaga cu biletul nr. 3! 3000 de lei pariați pe patru evenimente ușoare ca naiba, X2 Lille, Gladbach GG, victorii Koln și Hamburg. Nu a dat cash out, daca vă întrebați asta și nici contra nu a jucat, mi-a zis că visează un 2,3-0 pentru gazdele de la ultimul meci. Au condus 1-0 la pauză, cash-out-ul era de 13.000 lei, a mers tot pe mâna lui și a ratat un câștig incredibil pe o măgărie, a doua doar în primăvara asta!, a hamburgiștilor. Mi-e și jenă să mai comentez ceva. La foto 4 și 5 avem tot niște gherle, ambele ale aceluiași jucător, Mister Gomez din Dublin. Primul ratat pe mizeria lui Napoli, 1-1 cu Genoa pe teren propriu și 60 de minute cu om în plus pe teren (după ce o comisese urât și c-o etapă mai înainte, 1-2 la Empoli), iar al doilea pe un gol în sfertul de la Totenham unde văzuse “1X și 2+”. Pagube de aproape 2400 de euro. Biletul cu nr. 6 e plasat de mine pe banii câștigați luni seara, am jucat perfect tot ce se putea juca pe rezultate și goluri, dar m-am hazardat cu numărul ofsaidurilor din cele două sferturi ale zile de marți din Champions League. Eu am zis că vor fi maxim 10 (eram convins că nici măcar 7 nu vor fi, aceea era limita minimă),  în câmp au fost 14, deci daună totală. Iar în foto nr. 7 sunt două bilete, copiate de mine după doi amici de cafea, Bogdann Bogdan și Laur Balaurul. Nu mă simțeam inspirat deloc luni la ora prânzului, i-am lăsat pe ei să joace ce vor și nu au făcut-o deloc rău. Banii luați de pe biletul de 400 i-am dat însă înapoi casei de pariuri cu biletul nr. 5… Acum vedem biletele nr. 8, 9 și 10, toate pierdute de George Valentin din Irlanda, toate pe meciul de la Manchester de miercuri. Incredibilă inspirație pe toate biletele, vorbisem deja cu el că X2 și 0-2 sau 0-3 goluri în meci sunt o limită rezonabilă, și uitați-vă cum s-a blocat meciul la un singur gol marcat repede, cu atâția atacanți și mijlocași de clasă mondială pe teren! Vreo 200 investiți și vreo 3000 de virtuali la gunoi, la maculatură. Închei episodul de azi cu biletul unei fete, se numește Kikilove și habar nu am de unde e și cum a reușit să se strecoare printre surprizele de miercuri seara, fară să aibă printre evenimentele alese niciunul din meciurile de Champions League! Două goluri în min. 84 și 86 la Norwich, scoruri întoarse de Villa și Hull, patru goluri după pauză în Elveția și nici-o emoție la ultimul meci din America de Sud unde nu a pus vreo contră ca să-și asigure cumva cei 1600 de lei! Mai e ceva de comentat? Cel care mi-a trimis biletul fetei mi-a mai zis că doar în ultimele două săptămâni eroina noastră a muls casa de pariuri cu pricina de încă vreo 7500! Minunat! PE EI PE MAMA LOR!

Vali MOCANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.