Eram hotărât să vă mai povestesc una-alta, dar pentru că meciurile din ofertă sunt la mijlocul săptămânii, unii dintre noi mai avem și servici, alții abia trecem clasa a 7-a sau a 8-a și avem examen la sfârșitul lunii viitoare, am decis să nu vă mai plictisesc/zăpăcesc cu parabolele mele despre arbitraje proaste în campionatul Ligii I sau despre echipe blatiste pe continent. Însă, n-o să mai scăpați săptămâna viitoare când voi pregăti meciurile de weekend!

O să fac acum rezumatul partidelor analizate în episodul nr. 27, cu bune și cu rele, n-o să omit nimic, n-o să trec ca acceleratul peste vreo prostie ce-o voi face, iar dacă credeți că mă alint prea tare atunci când nimeresc în plin câte un meci, trageți-mă de mânecă! Vineri am ales să analizez două meciuri grele, așa cum dealtfel a cam fost toată seara de pariuri. POLI IAȘI – DINAMO n-a oferit prea mult fotbal, a adus o victorie a oaspeților cu 1-0 dintr-un penalty așa și-așa, iar propunerile mele tot cam în aceeași oală s-au bălăcit. Am ratat complet opțiunile de bază pe care le-am jucat și la agenție după cum ați văzut pe contul meu de Facebook (“gol în ambele reprize” și “X2 și 2+”), dar vă spuneam că, “undeva într-un ungher întunecat al creierului meu bolnav, voi păstra un loc și pentru bomba “X/1 sau X/2” cu cota 3,11. La meciul NANTES – LYON nu așteptam nicicum o victorie a gazdelor (2-1 scor final), dar să piardă din nou, asta chiar a fost o surpriză pentru mine! Antrenorul Genesio și-a dat demisia, în sfârșit, măcar acum nu ne mai gândim că au făcut măgarii pentru pariuri, ci ca să-l dea afară pe măgar! Am greșit pariind “X2 și 0-4”, dar le-am înemerit mai bine pe celelalte două recomandări făcute aici:   “oaspeții înscriu 1-2 goluri în meci” și “NGG4+, să nu marcheze ambele și/sau minim 4 goluri în meci”.

Ziua de sâmbătă mi-a readus în discuția cu mine însumi faptul că pariez mult pe meciuri obscure. O să vedeți în ultima parte despre ce aiureală e vorba. Și cu meciurile analizate aici am dat-o de gard chiar de la primul, FULHAM – EVERTON. Retrogradate matematic în liga a doua, cu Mitrovic pe taraba lui Newcastle sau în China pentru 50 de milioane de lire, nu mă gândeam că gazdele londoneze ale acestui meci ar mai pune mare încrâncenare pentru obținerea a trei puncte total inutile. Nici “caramelele” nu cred c-ar mai fi sperat cumva la locul de Europa League, am judecat acest meci în funcție de valoarea dovedită a celor două, dar și de ultimele rezultate obținute. Bați pe Arsenal și te bate o divizionara B care luase o căruță de goluri până acum, vai de tine Evertoane! Am fost complet pe dinafară, v-am povestit numai prostii: “X2 și 2+”, “gol în ambele reprize” și “1-3 goluri în prima”. Cu SEVILLA – BETIS cred că nici copii de grădiniță nu au avut probleme, corect? În cazul acesta, nici eu. Trei propuneri, două verzi, dar pe a treia a fost mai mult fantezie (“1-3 goluri marcate în a doua repriză”), baza pe care a pus toată planeta au fost: GG și “1X și 2+”. Am continuat pe o linie bună și duminică, am rămas cu câteva sute pe plus la biletele jucate la agenție, dar păcat că am ratat o zi fără nici-o mare catastrofă în partidele pe care le-am vizat. Ambele meciuri alese de analizat au fost drepte, corecte, excelent intuite. Nu am ratat nici măcar o virgulă! La FIORENTINA –BOLOGNA am jucat: “X în oricare dintre reprize”, “0-2 goluri în prima și 0-2 în a doua” și “gazdele marchează 0-2 goluri în meci”. Despre derby-ul campionatului nostru, CFR – FCSB, din nou nimic de comentat. Rezultat previzibil, scenariu deja cunoscut de vreo 2-3 ani încoace: “1X și 0-3”- 1.59, “X în oricare dintre reprize” și “NGG3+, să nu fie în meci simultan GG3+”. Cu două rezultate simple de 0-0, pe care le vedeam din avion, deși au fost mingi trimise în barele porților în ambele meciuri de duminică, nici nu era greu de câștigat. Dacă pentru ziua de duminică am meritat toate laudele, pentru ceea ce s-a întâmplat luni ar trebui să intru în pământ de rușine vreo doua săptămâni! Am ratat totul, dar absolut totul la ambele meciuri propuse. Bine, cu argumente, cum ar fi ratările pe bandă rulantă ale gazdelor din Serie A sau faptul că în Anglia, celelalte gazde au jucat cu om în minus (însuși căpitanul și golgeterul lor!) încă din minutul 11. Mai are rost să vă arăt ce propuneri de kko am făcut? Nu cred că mai interesează pe nimeni.

 

Analiza de astăzi cuprinde toate cele opt meciuri din retururile sferturilor de finală ale cupelor europene, meciuri ce se disputa la doar o săptămână de la primele confruntări în aceasta fază a celor două competiții.

  1. BARCELONA – MAN. UNITED pleacă de la 1-0 pentru catalani și poate doar cei mai optimiști suporteri ai “diavolilor roșii” să mai creadă într-o răsturnare a situației în care se afla echipa lor. Au reușit să bată pe Juventus și pe PSG în două deplasări infernale, cu goluri aducătoare de calificări în minutele de prelungiri, dar să te mai gândești c-o poți învinge și pe Barca chiar pe Camp Nou mi se pare un țel aproape imposibil de atins. Probabil că ambele echipe își vor fi odihnit câțiva titulari în meciurile de campionat cu Huesca și West Ham, dar eu n-am niciun dubiu că pentru semifinala cu Liverpool doar trupa spaniolă are dreptul să se treacă pe lista de așteptare. Propunerile mele pentru acest meci sunt prudente, la fel cum cred că se va juca și pe teren. Nu va curge nicicum șampanie și nici 6,7 goluri nu se vor vedea. Deci voi juca: “1X și 2-4 goluri în meci”- 1.60, “1X și primul gol marcat de gazde”- 1,44 sau “1-3 goluri în prima repriză”- 1,34.
  2. JUVENTUS – AJAX nu mai poate aduce încă o bombă așa cum s-a întâmplat la returul dintre Real Madrid și trupa olandeză. Eu nu cred că italienii se vor lasă păcăliți atât de ușor precum a făcut-o tripla câștigătoare a trofeului în ultimii trei ani! Nu zic că sunt o echipă slabă și că nu au nici-o șansă la calificare, dar în fața lor stau unii dintre cei mai inteligenți și mai speculanți/oportuniști jucători ai planetei. Așa cum nu credeam vreodată că juventinii vor putea elimina Atletico după 0-2 în tur, așa cred azi că meciul va fi dus cu forța de trupa italiană exact acolo unde i se va asigura calificarea în semifinale. Și puteți fi siguri că nici cei 50-60 de mii de tifosi din tribune nu se vor enerva dacă la finalul partidei tabela de marcaj va consemna un 1-0 sau, poate chiar un scor alb. Lumea vrea să-și vadă favoriții trecând obstacolul olandez indiferent de mijloace sau de împrejurări. Am și câteva idei de pariuri: “1X și 0-3 goluri în meci”- 1.54, “gazdele înscriu 1-2 goluri”- 1,63 și cel mai sigur pronostic pare să fie “calificare a lui Juventus”- 1,37.
  3. PORTO – LIVERPOOL va fi un test de mare intensitate pentru englezi să reziste presiunii gazdelor de pe “Dragao”, în special pentru că în weekend ei au avut deja o altă finală de disputat, cea contra lui Chelsea din Premier League. Bănuiesc că meciul va începe într-un ritm foarte alert, la fel cum s-a întâmplat și în turul anterior când portughezii au căutat să recupereze un deficit de goluri contra Romei, așa că primele și singurele idei pe care le voi plasa la agenția de pariuri vor fi pe goluri. Habar nu am care va fi rezultatul final, spre cine se va înclina balanța unei victorii, deși sunt absolut convins că Porto ar trebui să facă meciul vieții pentru a se putea califica în turul următor. Așadar: “minim un gol în prima și peste 1,5 goluri în meci”-1.51, “1-2 goluri în prima repriză”-1,64 și “1-3 goluri în meci”- 1,42.
  4. MAN. CITY – TOTENHAM este, probabil, singurul meci în care șansele de calificare sunt oarecum egale din cauza golului târziu al lui Son. Bine, favorită rămâne în continuare trupa pregătită de Guardiola, dar poate pentru prima oară în acest sezon, aceasta își arată slăbiciunile în fața unui adversar care joaca același tip de fotbal – tikitaka la maxim. (O mai făcuseră în toamnă, la Chelsea, cînd au pierdut 2-0 și n-au avut nici-o ocazie clară de gol!) Cred că vor câștiga gazdele, dar nu sunt foarte sigur. Iar dac-o vor face cu 3,4-0 se va găsi vreun deștept să mă tragă de mânecă. “Haide, bre, că le-au dat cu terenul în cap, te dai matale specialistu’ lu’ pește prăjit!” Îmi voi lua niste măsuri de precauție și voi folosi o dubla de duble gen “12/1X”- 1.48, pentru că meciul va debuta vijelios, cetățenii se vor arunca în atac din primul minut încercând să răstoarne unicul gol al meciului de la Londra. Nu cred nicicum c-o vor lăsa moale, că vor domina teritorial așteptând o eventuală greșeală pe zona centrală care să fie fructificată de rapizii Sane, Aguero ori Sterling ! Voi juca și pe goluri, variantele la care mă gândesc că s-ar potrivi aici cu succes sunt: “gol în ambele reprize”- 1,39 sau “2-4 goluri în meci”-1,46.
  5. NAPOLI – ARSENAL e un meci extrem de ciudat, greu de descifrat, pentru că italienii se află în cea mai slabă formă a sezonului și nu știi dacă s-o pui pe seama aranjamentelor (1-2 cu Empoli și 1-1 cu Genoa) sau pe faptul că au devenit foarte uzați, blazați, plini de ei, fară vreo perspectivă reală de a se apropia măcar de vreun trofeu pe perioada carierei lor de folbaliatori. Plus că doar fundașul Koulibaly pare să se plieze cât de cât pe ceea ce se caută în talciocurile din Europa, pentru că ceilalți mi se par expirați de vreo doi ani… Nu cred că se vor califica, în ciuda tuturor slăbiciunilor arătate de tunari în meciurile din deplasare pe tot parcursul anului fotbalistic. Să întorci un 0-2 în condițiile în care ceea ce joacă napoletanii e doar un nepot plin de râie a ceea ce se juca prin toamnă, mi se pare un fel de vis erotic cu sex oral în Lamborghini furnizat de Pamela A. Fac un exces de zel și vă propun niște variante de pariuri mai fanteziste decât de obicei pentru că, credeți-mă, sunt absolut inutil în fața acestui meci: “GG3+”- 1.85, “gol în ambele reprize”- 1,51 și “oaspeții marchează 1-2 goluri în meci”- 1,56.
  6. FRANKFURT – BENFICA pare să fie continuarea cu succes a thriller-ului de săptămână trecută. Vă spuneam și înaintea meciului tur că nu există 0-0 sau anihilare totală atunci când se întâlnesc stiluri de fotbal atât de diferite. Nu au cum să blocheze fundașii niște jucători aflați în formă excepțională precum Seferovic ori puștanii de 19 ani Jovic și Joao Felix, e greu să le anticipezi schemele de joc unor formații care vor și reușesc să aibă rezultate excelente și în campionatele interne, cu doi antrenori proaspeți, fară tabieturi știute și răsștiute de întreaga lume fotbalistică. Este foarte probabil ca nemții să poată reuși acel nu foarte dificil 2-0 pentru calificarea în probabila semifinală contra lui Chelsea. Dar ar trebui să se apere nu PERFECT, ci Dumnezeiește! Nu sunt sigur că-și vor păstra poarta neatinsă, au pătat cearșaful și contra lui Lazio, Marseille, Sahtior. Deci prima și cea mai sigură idee pe care o am este “oaspeții marchează” la o cotă excelentă de 1,31. Tot pe goluri sunt și variantele de rezervă: “1-3 goluri în prima repriză”- 1,37 și “GG3+”- 1,85.
  7. CHELSEA – SLAVIA PRAGA are o favorită indiscutabilă. Dacă vine cineva și-mi zice că cehii au dominat jocul tur sau alte bazaconii fară acoperire mă apuc de crescut curcani la soacră-mea la țară! Echipa lui Sarri a avut în permanență jocul sub control, chiar și cu 7 jucători noi în primul 11 față de meciul anterior disputant contra lui West Ham, iar artileria grea (Hazard, Kante, Higuain) au fost băgați în teren abia când tehnicianul italian și-a dat seama că e greu să joci la ciupeală contra unei disperate care nu are nimic de pierdut și, în aceeași manieră, a eliminat un monstru precum Sevilla. Pe mine meciul tur m-a pus în cap cu acel nenorocit de 0-1, jucasem “X2 și 2+” așa că blestemele mele la adresa londonezilor începeau toate cu căderea avionului pe drumul de întoarcere spre casă. Offff… Voi juca pe biletul de bază varianta “1-3 goluri în prima repriză”- 1.41, pentru că nu au de ce să joace la egal nici măcar băieții din capitala Cehiei, ei trebuie să iasă la joc, să înscrie minim două goluri dacă au în plan o calificare istorică, a doua consecutivă, deci meciul va începe cu goluri. Pentru că nu știu cine le va marca (nu bag mâna în foc că doar Chelsea va exista pe teren) mai am în calcul două recomandări corecte din punct de vedere al celui ce vede 2-3 meciuri de fotbal în fiecare zi: “12/1X”- 1,58 și “2-4 goluri în meci”-1,44.
  8. VALENCIA – VILLAREAL nu va avea nimic nou, spectaculos de ținut minte în istoricul disputelor dintre cele două conjudețene. Gazdele au bătut 3-1 în tur, foarte ușor au dominat ostilitățile, fără să fie pus sub semnul întrebării, nici măcar în momentul egalării înaintea pauzei, că “submarinul galben” ar putea lansa vreo torpilă fotonică în cuibul “liliecilor”. Campionatul revine în prim-plan pentru ambele echipe, Valencia jucând între meciurile de UEFA cu o altă trupă din suburbii – Levante. Nu zic că ei n-ar mai avea șanse la locul 4 în campionat, care să-i ducă direct în Champions, dar le va fi foarte greu să depășească în 6 etape Sevilla, Getafe și Alaves! Deci prima lor opțiune cred că va rămâne cucerirea trofeului European, iar semifinala contra lui Arsenal se vede deja după colț. Am trei propuneri să vă fac, dar căpățânile voastre de jucători la pariuri vor alege, sunt sigur, varianta cea mai sigură: “gazdele câștigă oricare dintre reprize”- 1.47, “1-3 goluri în meci”- 1,42 și “1X și minim un gol în repriza secundă”- 1,45. Dacă simțiți altfel sau vreți 0,10 puncte în plus la coeficientul de multiplicare, puteți schimba prima variantă cu clasicul “PSF 1” la cota 1,57.

Acum haideți să vedem câteva bilete interesante, câștigate la nivel de profesioniști sau pierdute la milimetru. Primul dintre ele este al unui prieten foarte bun, Marian Uno care locuiește în Malaga (Spania). Nu este nimic aiurea la el, nu l-a câștigat, dar el era convins de acest lucru și a dat vreo 10 telefoane pe la cunoscuți să se convingă că nu glumim pe spatele lui. A jucat toate cele patru meciuri din Europa League, trei le-a intuit perfect, iar la Benfica a vrut să joace pe portughezi, a încurcat borcanele că vorbea la telefon când paria, n-a văzut că a plasat cei 10 euro pe X2 în loc de 1X și a doua zi voia să-și ridice suta câștigată. Ete na, nici nu voia s-o creadă pe fata aia de la agenție că el a pierdut biletul! I-a trebuit vreo juma de oră cu noi pe telefoane să ne dăm seama unde a greșit și de ce era el convins că banii trebuie să se odihnească la el în portifică… Foto nr. 2 este un bilet ratat de Untaru Ion Pompiliu pe meciul Barcelonei de la Huesca pe care el a jucat “dubla 12”!!! Meciul s-a terminat 0-0, catalanii au schimbat 10 jucători dintre titularii le la Manchester, iar tinerii ori expirații folosiți pe terenul ultimei clasate au fost praf. În rest admirați câte duble de duble a folosit și ce bine a făcut-o, inclusiv meciul pierdut de Juventus! Biletul nr. 3 este o minunăție trimisă de George Valentin din Dublin. Nu am nimic de comentat, urmăriți voi ce evenimente a avut și cum a jucat. A pus 20 a luat 1700, deci, jos pălăria! Foto 4 e un bilet pe care Mimo l-a jucat după câteva recomandări ale mele din ziar. Nu le-a ales pe cele câștigătoare, a pierdut acolo unde am suferit și eu din greu, la Chelsea “X2 și 2+”. Când am văzut foto nr. 5 m-am îngrozit! Austrus Wiener a pariat 1000 de lei pe niște meciuri mai ușoare ca la grupa mică, se pregătea să încaseze 5200, dar meciul lui Leicester s-a blocat la 0-1 în min. 32, iar omul nostru și-a câștigat doar o porție de nervi. Foto nr. 6 și 7 sunt ale Franco Swiss, vecinul de cartier de pe vremea când locuiam cu familiile în Berna. Plasat 1500, câștigat 3400, simplu, cu emoții doar pe biletul mai mic unde Klagenfurt a egalat 2-2 în min. 94 din lovitură liberă! Biletele nr. 8 și 9 sunt prostiile comise de mine într-o zi perfectă de făcut bani. Unul l-am pierdut pentru că-s tâmpit să joc un meci din India (probabil că data viitoare voi pierde pe unul din Tanzania…), iar pe al doilea am pus banii pe minim 15 goluri în prima repriză ale handbalistelor de la Metz contra CSM-ului bucureștean, dar tabela s-a oprit la 11 pentru că franțuzoaicele, cu 8 campioane mondiale în lot, au avut 7 (șapte!!!) minute fără să marcheze în poarta româncelor! Al zecelea bilet e trimis de Gomez din Irlanda, în care a jucat două “live”-uri și 3+ la Viitorul, 20 plasați, 170 încasați. A fost greu? A durut? Biletul nr. 11 mi-l trimite George Șopîrlă, câștigător la mare artă, dar care îmi propune să facem schimb de idei; să-i dau eu trei meciuri de cote 2 și el să-mi zică ideile lui. Nu, mulțumesc! Dacă eram deștept încasam eu singur, n-am nevoie să-mi faceți voodoo că v-am trimis să pariați meciurile greșite, face-ți-o voi cu capul vostru! Al 12-lea și ultimul de astăzi vine de la Untaru Ion Pompiliu, la al doilea bilet postat azi, care pierde a doua oară pe Barcelona, dar pică în capcana uneia dintre cele mai blatiste echipe pe care am văzut-o în ultimul sezon, AZ Alkmaar!!! V-am povestit de ea și de Utrecht în episodul trecut. Și iat-o din nou în acțiune cu un meci pierdut acasă contra lui Den Haag (locul 12) cu două goluri pentru “online” în minutele 91 și 94. Să fie primit!

Vali MOCANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.