Nu vă țin la vrăjeală absolut deloc. Voi face un rezumat al meciurilor propuse în episodul trecut, am altele câteva la care am lucrat înainte să plec în vacanță, plus galeria foto cu bilete selectată din ce mi-ați trimis voi.

Prima zi din care am ales meciuri pentru analizele din acest ziar a fost joia trecută, ambele disputate în semifinale de cupe naționale. VIITORUL – CRAIOVA putea produce o oarecare surpriză dacă oaspeții nu ar fi ratat un penalty (al 6-lea al sezonului) în min.55. Eu am jucat fără să risc nimic, am crezut că va fi un meci echilibrat (“X sau 0-2 goluri în meci “ și “total goluri 1-3”), dar faptul că băieții lui Hagi și-au împărțit golurile echitabil în fiecare repriză m-a lipsit de o a 3-a predicție bună (“X în oricare dintre reprize”). A urmat unul dintre cele mai bune meciuri ale săptămânii trecute, ATALANTA – FIORENTINA , pe care l-a intuit perfect tot pariorul care a mizat măcar 1 leu (sau 100) în viața lui! La fel am făcut-o și eu (ar fi fost culmea să-l ratez tocmai pe ăsta!!!), cu patru propuneri, toate verzi: “calificarea gazdelor”,“1X/12”, “gol în ambele reprize” și GG. Seara de vineri n-a fost rea, dar ar fi putut fi excelentă, dacă nu mă încurcam pe biletele mele cu panarame gen Basaksehir sau Al Hilal! La fel s-a întâmplat și cu ceea ce propuneam vizavi de cele două meciuri ale episodului 31. LIVERPOOL – HUDDERSFIELD chiar a fost un meci de antrenament pentru băieții lui Klopp înaintea marii semifinale contra Barcelonei. Mă gândeam însă că va folosi și câțiva jucători mai puțin “uzați” în sezonul actual (Lovren, Mignolet, Origi sau Lallana), dar antrenorul german a jucat ca și cum ar fi fost ultimul meci al sezonului, cu toate gurile de foc în teren! De aici și faptul că am ratat limitele de goluri impuse (“gazdele înscriu 1-3 goluri în meci” și “1-2 goluri în prima repriză”); când se da gol în min.1 și 45+1 nu mai ai nimic de comentat… Poate doar că am nimerit-o cu “1X și 3-5 goluri în meci”. A urmat și ziua de sâmbătă, nici foarte rău, dar nici excelent, iar pe bilete am avut chiar proasta inspirație să aleg Dortmund în două variante . Aveam așteptări frumoase de la CR. PALACE – EVERTON care veneau după două victorii fantastice contra lui Arsenal și Man United. Am crezut că se va marca, astfel că cele două idei legate de goluri (GG , “gol în ambele reprize) le-am distrus din cauza lui 0-0 final, iar verde am făcut doar “X în oricare dintre reprize”. Meciul de deschidere a etapei din Serie A a fost OK pentru toată lumea, 3-1 pentru gazde în BOLOGNA – EMPOLI. S-au salvat în proporție de 99% atât bolognezii cât și  Udinese, iar Empoli face deja calcule cum să cheltuiască cele 20 de milioane pe care le va primi despăgubiri de la Lega Calcio în urma retrogradării în B. Am intuit bine scenariul partidei (“1X și 2+” și “oaspeții înscriu 0-1 gol în meci”) și am ratat doar limita de goluri a gazdelor pe care o credeam 1-2, deci acceptabil în cele din urmă, merit o notă de 7 spre 8.

 

Am luat din episodul trecut și meciurile de luni, am mai adăugat și eu încă șapte bucăți, deci cât vă bronzați la Vama Veche sau stați la umbră la Olănești, e timp să citiți analizele mele. Nu cele medicale, că se ia la voi! E contagioase!

  1. CFR – VIITORUL pune față în față două filozofii de joc diametral opuse, cu doi antrenori cu idei clare de joc și cu un singur obiectiv de realizat – clujenii campioni! Sunt absolut sigur că și Hagi cel bătrân își dorește treaba asta, pentru ca astfel împrumutătorul Gigi să mai bage mâna în buzunar, 4-5 milioane ar fi de ajuns, ca să-i cumpere următoarele produse de export, gen De Nooijer,Țâru sau Vână. Că de ceilalți nu se poate atinge așa ușor, plus că și țeapa ar fi prea evidentă, toată lumea s-ar prinde că vopseaua de pe Drăguș ori Calcan nu prea e de bună calitate… Părerea mea, nu trebuie să mă credeți pe cuvânt. Cred că nici egalul nu va încurcă planurile ardelenilor, dar se va juca spre un 1-0 care să-i scutească de emoții. Dar, mare atenție, că acest meci se va disputa după ce echipa de pe locul 2, foarte constantă în ultimii 3-4 ani, își va fi epuizat glonțul de argint contra giurgiuviștilor, deci dacă șeful lui Teja a ales pariurile și un câștig fabulous în buzunar, s-ar putea ca și atmosfera de la Cluj-Napoca să fie un pic mai relaxată!!! Am idei clare: “1X și 0-3”- 1.35, “gazdele înscriu 1-2 goluri în meci”- 1,58 și “0-1 gol în prima și 0-3 în a doua”-1,33. Și mai cred că toate calculele privind următoarea echipă campioană vor elimina din ecuație cuvântul “dacă”, deci totul va fi mult mai clar acum. “Kristall Klar”, după cum îmi zice mereu vecinul Franco Swiss.
  2. FIORENTINA – SASSUOLO ar trebui să aducă spectacol în tribunele lui “Artemio Franchi”, publicul de acolo nu mai putea suporta mizeria creată de Pioli și cred că l-ar fi rumenit în cuptorul de lasagna, dacă ar fi fost după mintea tifoseriei! Cu noul/fostul Montella la timonă s-ar putea ca lucrurile să se schimbe un pic, mai ales că nu există nici-o presiune a rezultatului/obiectivului, iar în acest context apare și trupa verzilor, la fel de liniștită și de calmă, navigând în ape line la mijlocul clasamentului din Serie A. Un pic obosiți după vizitele la Juventus și Atalanta din ultima săptămână, toscanii vor primi gol în acest meci, asta e idea mea de bază, chiar dacă nu vă sfătuiesc să jucați “oaspeții marchează minim un gol în meci”! Atenție, că tot la fel de bine putem vorbi de un meci frumos, dar cu goluri puține, habar n-am cine și cum le va da. Deci mă duce gândul spre: “X în oricare dintre reprize”- 1.55, “1-3 goluri în meci”-1,44 și “0-2 goluri în prima și 0-2 în a doua”-1,27.
  3. TOTTENHAM – AJAX e promisiunea unui fotbal pe goluri. Doar dacă ghiavulii își bagă cozile vom ajunge să ne dăm cu capul de pereți pentru un gol amărât, dar eu nu prea cred treaba asta! Și mai am o convingere, pentru cine joacă speciale, că olandezii vor avea minim 4-5 cornere în meci, încă nu știm cota, dar e bine de ținut minte pentru marți! Ce aș putea adduce nou, poate doar faptul că federația olandeză a amânat toată etapa de primă divizie pentru a-i da posibilitatea lui Ajax să-și pregătească în liniște semifinaal de la Londra, următoarea rundă din Eredivizie urmând a se juca pe 12 mai!!! Spurs tocmai au bifat două premiere pe noul stadion, primul gol încasat și prima înfrângere, administrate de conjudețeana West Ham, dar nu pentru că ar fi avut jucători de linia a doua pe teren, ci pentru că n-au reușit să joace ce trebuie pentru a-și învinge adversarul. Merg pe următoarele idei: “1X și 2+” – 1.70, GG – 1,65 și “2-4 goluri în meci”- 1,46.
  4. BARCELONA – LIVERPOOL e, cu siguranță, una dintre finalele pronosticate de specialiști la debutul competiției în septembrie 2018. Aici nu poate fi vorba de 0-0, filozofia lor de joc exclude total acest rezultat, iar în imposibilul caz că așa se va întâmpla, alte milioane și milioane vor umple conturile caselor de pariuri de pe întreg mapamondul. (Pușchea pe limbă, Doamne ferește!) Nu-mi place tiki-taka. Nu mi-a plăcut niciodată. O plimbare a mingii până ies spumele din ea, în totală contradicție cu ce joacă acum Ajax ori Liverpool, sau ce juca anii trecuți Realul din Madrid. Sper să se califice trupa engleză, iar Klopp să treacă de blestemul finalelor pierdute în Europa, vreo 3, dacă nu mă înșel… Planul meu de pariat zice cam așa: “GG3+”- 1.90, “X2/12”- 2,09 sau “X în oricare dintre reprize”- 1,73.
  5. RENNES – MONACO este o restanță din campionatul francez. Gazdele se vor prezenta în fața propriilor suporteri cu trofeul Coupe de France abia cucerit contra giganților de la PSG, iar asta va transforma meciul cu foarte micuța echipa din Principat (mica rău în acest sezon!!!) într-un real spectacol cu public. Nu înseamnă că eu bănuiesc un galop de sănătate al lui Rennes, acolo unde se bănuiește că s-ar transfera din vară al nostru Tătărușanu! Cred însă că vor fi goluri, că vor marca ambele combatante, că lumea va pleca acasă mulțumită de sus-amintitul trofeu, indiferent de deznodământul jocului pe care încerc acum să-l disec ca pe broaștele de la ora de biologie. Am în plan următoarele variante: “GG3+”- 2.25, “gol în ambele reprize”- 1,73 sau “1X și 2+” 1,88. Nu vi se par cotele incredibil de mari, frumoase și rotunde? O fi vreun plan de 0-0 dinspre mafia pariurilor? Je ne croix pas.
  6. SALZBURG – RAPID VIENA, una dintre puținele excepții pe care o fac de a aduce în ziar competiții mai puțin cunoscute de masa largă de pariori, este finala Cupei Austriei. Dar și un derby fantastic la poalele Alpilor, despre care austriecii vorbesc de vreo 4-5 săptămâni încontinuu, de când s-au stabilit finalistele, iar rapidiștii s-au calificat dramatic la penalty-uri pe terenul celor de la LASK. (Apropo, știați că Rapidul e echipa mea de suflet? Abonament timp de vreo trei ani, echipament personalizat trimis de club pentru membrii VIP în fiecare an, tricou și minge cu autografele tuturor jucătorilor care au eliminat FCSB toamna trecută, primite de mine chiar la vestiar…Club serios, n-are rost să vă mai zic altceva.) Echipa campioană e mare favorită, ai mei nu cred că au nici-o șansă să se apropie de trofeu, decât dacă nu cumva se va întâmpla vreo minune. Ultimul meci de campionat, 3-4 acasă cu Hartberg, după ce-i bătuseră la ei cu 4-2 cu doar o săptămână mai înainte, este cel mai bun exemplu despre forma execrabilă a Rapidului. Iată la ce m-am gândit: “GG3+”- 1.85, “X în oricare dintre reprize”- 1,76 și “1X și 3-6 goluri în meci”- 1,95.
  7. GENT – MECHELEN, a doua excepție de la regulă, e tot o finală de Cupă, de data asta în Belgia, iar cele două adversare pot ajunge în Europa League pe un traseu nemaivisat! Să scapi de Bruge, Anderlecht, Standard sau Genk și să te trezești la un pas de marele trofeu e realmente o performanță incredibilă pentru ambele echipe care au atins finala! S-au jucat semifinalele tocmai la sfârșitul lui ianuarie, iar Gent s-a calificat după penaltyuri și două rezultate de 2-2 contra lui Oostende, iar Mechelen, abia promovată în prima ligă de vreo 2 săptămâni, a ajuns aici eliminând tot o colegă, pe atunci, de divizie secundă. Vă fi, așadar, o finală a outsiderilor, dar cred că va merita să pierd două ore din viață în după-amiaza lui 1mai (se va juca la ora 15,30) ca să urmăresc un meci plăcut, cu goluri, așa cum cred eu că se vor alinia stelele în Univers. Propuneri: “1X și 2-4 goluri”- 1.57, GG – 1,80 și “gol în ambele reprize”- 1,55. Foarte important este amănuntul că Gent și-a odihnit vreo 4-5 titulari în meciul de sâmbătă pierdut 0-1 acasă cu Genk, special pentru a-i avea odihniți în final; în campionat erau scoși din toate calculele play-off-ului.
  8. ARSENAL – VALENCIA e o semifinală a disperării ambelor echipe de a cuceri trofeul, ceea ce i-ar duce direct în Champions sezonul viitor, fără a mai lupta cu dinții pentru punctele din campionatele lor, care oricum sunt greu de cucerit și locul 4 nu prea le e la îndemână. Nu se poate juca economic într-un astfel de duel. Ambele atacă porțile adverse, chiar dacă nu cu foarte mult succes, dar măcar avem certitudinea că se caută golul. Nu pot vedea în ceașca de cafea cine se vă califica în finală, dar nici nu văd de pe acum o diferență imensă între cele două echipe, maxim, să zicem, că una dintre ele, probabil londonezii, vor câștiga la două goluri diferență, dar și aici sunt sceptic. Mă gândesc foarte serios la următoarele variante: “1X și 2+”- 1.57, GG – 1,80 sau “0-2 goluri în prima repriza și 0-2 în a doua”- 1,27. Scriu acest articol duminică dimineața, deci nu știu ce garnituri vor alinia în meciurile de campionat de după-amiaza contra lui Leicester și Eibar. De cartofi pai, piure, pilaf…
  9. FRANKFURT – CHELSEA e tot un meci al disperării, ca și cealaltă semifinală. Dacă nemții erau puțin mai inspirați în meciul de acasă contra Herthei și l-ar fi câștigat, profitau tare de tot de înfrângerea lui Gladbach la Stuttgart și aveau locul 4 pus în seif și garanția unui loc de Champions League. Așa însă, cu un 0-0 amărât supărător pentru toată gașca pariorilor de pe tot globul, n-au făcut nici-o brânză. Vor trebui să treacă de Chelsea, altă fomistă cu rezultate aducătoare de bani doar pentru casele de pariuri de-a lungul întregului sezon ce stă să se încheie în următoarele 3-4 săptămâni. Nu știu dacă vom asista la un spectacol spumos în aceasta prima manșă, mai degrabă se va aștepta greșeala celuilalt, deci bănuiesc că vor fi puține goluri, că meciul va fi unul de luptă, dar tactic, iar iarba de la mijlocul terenului va fi pârjolită de atâta frecat mingea. Ca bază merg clar pe “X în oricare dintre reprize”- 1,54 și “0-3 goluri în meci”-1.32, dar s-ar putea îndeplini oricare dintre condițiile de mai sus chiar și în cazul unui 1-1 scor final, deci pot adaugă pe lista mea și GG (cota 1,70).

Galeria foto cu biletele selectate din cele vreo 200 primite în ultimele zile e un pic mai bogata decât data trecută.  Îmi cer scuze (a câta oară?) că sunt un bou și uit să notez cine îmi trimite pozele! La unele am scris clar, o să vedeți, la altele, vai de capul meu… Hai la treabă, începem cu foto nr. 1, un bilet de miercuri seara, autor necunoscut cel puțin pentru mine, excelent conceput, cu cote medii, dar corecte, însă pierdut din cauza acelui nenorocit de 0-0 de la Getafe – Real. Al doilea e al lui ADUBOGDAN și e unul din biletele pe care se pot preda cursuri de pariere, deci nota 10. La fel biletul nr. 3, Dumnezeule mare! Postat de Ion Frizerul de lângă Piața Mare, conține meciurile la care ne-am gândit cu toții, dar pe care le-am jucat altfel. Jos pălăria, fratello! Continuăm pe aceeași linie cu biletul 4, meciuri ușoare, simple, cote mici și medii, totul verde de sus până jos, autorul este Neagu în fata căruia îmi exprim tot respectul! Vine iar o gafă făcută de mine că am pierdut autorul, dar biletul nr. 5 a fost lovit de apatia Realului de care vorbeam și mai sus. Dar uitați-vă la ce soliști perfecți a ales anonimul nostru: Viitorul, Vitoria (fotbal feminin brazilian), Villareal sau Atalanta. 6200 au rămas în contul casei de pariuri și mă oftic și eu la fel ca omul cu biletul! Unchiul Florin Ghelbere e tăticul biletului cu nr. 6, el îl numește “Specialul”, iar eu zic că trebuie chiar să gândești în mod special jocul cu banii ca să ajungi la concluzia că acest bilet nu poate fi altfel decât câștigător! Incredibil! Bravo Unkiule! Urmează trei bilete jucate de subsemnatul și pierdute fiecare la câte un meci. La 7 am făcut greșeala să “agăț” un pont care circula cu zor sâmbăta de dimineață, de prin Macedonia, cu Vardar care ar fi trebuit să cedeze jocul cu Belasica disperată să nu retrogradeze. Pe lângă acel meci de 2 lei am plasat și meciurile mele sigure și, binenteles, au ieșit doar ale mele! Apoi, la 8, joc numai meciuri și variante grele, dar cu o mare doză de încredere, duc totul fară emoții până la penultimul joc și deja ieșeam din casă cu 1000 în buzunar să mă pregătesc de contră la meciul lui PSG. N-a mai fost nevoie pentru că la periferia Madridului scorul a fost 0-0. Păcat de celelalte meciuri, doar cote mari, frumoase și inspirate! Biletul cu nr. 9 l-am ratat din cauza panaramelor de la Milan care n-au fost în stare să țină de un 1X nenorocit în semifinala de cupă contra lui Lazio. Foto nr. 10 aduce un alt bilet de nota 10. Postat de Golan HD, ne arată ce înseamnă să fii inspirat , deși biletul e lung, are 12 evenimente, dar cotele nu sunt inimaginabil de mari și de grele, iar norocul a jucat și el rolul lui în colorarea lui cu verdele victoriei. Bun, foarte bun! Penultimul bilet al zilei (foto 11) este al meu, victorios sâmbătă seară, cu o grămadă de evenimente speciale, bine intuite, fară absolul nici-o emoție la vreunul dintre ele, iar cu bănuții, nu mulți ce-i drept, la mine în portofel. Ajung acum la ultimul bilet, îl vedeți în foto nr. 12, 13 și 14 pentru că nu îl am pe hîrtie, ci e alcătuit din 3 screenshot-uri. Eu nu am văzut în viața mea așa ceva până acum, jur! E vorba de toată etapa din liga a 2-a japoneză jucată PSF X și, așa cum deja bănuiți, verde toată băi, oameni buni. Autorul e un coleg al nepotului meu Bogdan, nu vrea să-i spunem numele. Dar ce naiba să mai spui când vezi asemenea minunăție, cu 20 de lei miza a plecat acasă cu 5300! Gata, mă doare capul! Trec acum la tradiționalul Sărbători fericite cu ocazia Paștelui, plus deja obișnuita formulă de încheiere PE EI, PE MAMA LOR!

 

Vali MOCANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.