Iarăși sunt pe fugă, iar vara asta tot așa se va întâmpla. Dar văd că nu-i o pagubă pentru nimeni faptul că mă voi chinui teribil să mențin în viață și această rubrică a pariorilor, am ajuns deja într-o cădere vertiginoasă de popularitate, undeva între 5-600 de cititori, deci cam la 20-30% din maximul avut prin lunile februarie-martie. Câștigam eu și postam bilete frumoase, aveam prieteni mulți, acum însă… Dar noi în loc să strângem rândurile în perioadele de secetă, am fi în stare să ne și omorâm, vorbesc la modul figurat… Uitați-vă pe grupuri să vedeți cum sunt periați cei ce postează bilete câștigătoare azi și cum sunt tratați ce-i care au fost în top, iar acum nu mai deosebesc X-ul de 3+…

          RECAPITULARE PROPUNERI EPISODUL NR. 36 si NR. 37

CFR – Craiova 1X și 0-3 V
CFR – Craiova 0-1 gol în prima și 0-2 în a doua V
CFR – Craiova gazdele marchează 1-2 goluri V
Cr. Palace – Bournemouth gol în ambele reprize V
Cr. Palace – Bournemouth GG3+ V
Cr. Palace – Bournemouth GG în oricare dintre reprize V
Arsenal Tula – Ural 1X si PGG X
Arsenal Tula – Ural DNB 1 V
Arsenal Tula – Ural 1X/12 X
Rostov – Lokomotiv X în oricare dintre reprize X
Rostov – Lokomotiv 1+ în prima și peste 1,5 în meci V
Rostov – Lokomotiv 2-3 goluri V
Akhisar – Galatasaray 2 solist V
Akhisar – Galatasaray 2-3 goluri X
Akhisar – Galatasaray 0-2 goluri în prima și 0-2 în a doua X
Lazio – Atalanta GG X
Lazio – Atalanta gol în ambele reprize X
Lazio – Atalanta gazdele marchează 1-2 goluri V
Botosani – Gaz Metan X în oricare dintre reprize V
Botosani – Gaz Metan 2-3 goluri V
Botosani – Gaz Metan 0-1 gol în prima și 0-3 în a doua V
Midtjylland – Brondby 1X/12 X
Midtjylland – Brondby 2-3 goluri X
Midtjylland – Brondby gol în ambele reprize X
Udinese – Spal 1X și 2-4 X
Udinese – Spal GG V
Udinese – Spal 1-3 goluri în prima V
Dusseldorf – Hannover 1X și 0-4 V
Dusseldorf – Hannover 1X/12 V
Dusseldorf – Hannover 0-2 goluri în prima și 0-2 în a doua X

 

Iar meciurile pe care le voi analiza și se vor disputa în următoarele 3-4 zile nu sunt deloc multe, dar nici nu cred că mai e cineva disperat acum, pe finalul sezonului:

  1. BRONDBY – MIDTYJLLAND e o rejucare a finalei de cupă de vineri seara, câștigată la penaltyuri de oaspeții de azi. În timpul regulamentar scorul a fost 1-1, ba chiar era așa încă din primul sfert de ceas, iar pronosticurilor mele de săptămâna trecută (vezi tabelul) le-a lipsit un singur gol în partea a doua (oaspeții au avut un șut în transversală în min. 85) a meciului pentru a se înverzi cu totul. Așa însă, am montat cruciulițe roșii în dreptul lor… Repet acum și elementele de statistică care m-au încurajat în alegerea acelor sugestii de pariere. În 4 din ultimele 6 meciuri directe s-a consemnat GG3+, unul a fost egalul de vineri, iar un altul un 2-0. Exact aceeași statistică este și pentru ultimele 6 meciuri ale midtilanzilor în toate competițiile! Așadar, ideile mi se învârt în jurul cozii, iar eu cred că se pot materializa în ceva de genul “1X și 2+”- 1.50, “gol în ambele reprize”- 1,35 sau “GG în oricare dintre reprize”- 1,52.
  2. ASTRA – SEPSI sau derby-ul distruselor din play-off. Gândiți-vă că o echipă falimentară precum cea din Giurgiu este la un singur pas de două evenimente: să-și piardă toți jucătorii pentru că nu i-a plătit în ultimele 3 luni sau să câștige Cupa României sâmbăta viitoare și să-și proclame dreptul de participare în preliminariile Europa League! Mi se pare scârbos așa ceva, dar poate că sunt eu prea sensibil și nu înțeleg subtilitățile folbalului românesc! De ungurași ce să zicem, c-a zis-o deja interimarul Magiun Barbu? Mai mult de jumătate din lot a dispărut din Sf. Gheorghe preferând vacanța și țările de origine cu diferite motive: că-i naște nevasta ori cățeaua, că se operează de polipi sau de prostie, că avea o durere mai veche la genunchi sau în cur… Băi nene, trebuie făcut ceva cu echipele care nu își apară corect șansele, iar una din idei o citeam zilele trecute, aceea ca în sezonul următor să plece cu deficit de 3-6 puncte pentru a le pieri cheful de frecat menta în play-off! Ce-ar fi de pariat vă zic acum: “1X și 0-3”- 1.44, “X în oricare dintre reprize”- 1,49 sau “0-1 gol în prima și 0-2 în a doua”- 1,47.
  3. LAZIO – BOLOGNA nu mai are o miză reală pentru niciuna dintre cele două adversare. Romanii sunt în grupele Europa League din postura de câștigătoare a Cupei Italiei, iar băieții lui Sinișa Mihailovici s-au salvat de la retrogradare din cauza egalului făcut de Genoa pe teren propriu. Așa că nu pot face altceva decât să joace fotbal. Suporterii nici nu vor altceva, dincolo de ambiții și răzbunări, amintiri din trecut sau vise despre ce va fi daca va fi. Mă gândesc că se vor marca goluri, mi-e și jenă să mă gândesc că un meci la un asemenea nivel s-ar putea termina 0-0, iar cineva din tribune să nu-i fluiere ca dracu… Așadar aș putea să pariez orice din lista următoare: “1X și 2+”- 1.53, “gol în ambele reprize”- 1,57 sau “minim un gol în prima și peste 1,5 goluri în meci”- 1,40.
  4. UNIV. CLUJ – SNAGOV e o miniocazie a ardelenilor să se mențină în plasa celor de la Clinceni, deși vă dați seama că și mie de jenă de miștoul ăsta ieftin… Dacă ar fi bătut acolo, la ce ocazii au avut, inclusiv una în min. 90, altfel am fi stat azi de vorbă! Așa însă, împreună cu una dintre cele mai blatiste echipe din liga secundă, despre care eu vorbeam în grupul de prieteni încă de prin decembrie, n-au altceva de făcut decât să cadă la pace, să-i bată la un gol diferență și cu 4,5,6+. Altfel din ce să mai producă bani? Pariurile, tată! Ce-ar fi de jucat, stau și mă întreb, iar răspunsul vine după semnalul sonor “bip”, că n-am voie să folosesc cuvinte urâte, că mă arestează Securitatea: “1X și 3+”- 1.79, “3-4 goluri în meci”- 2,25 sau “gazdele marchează minim 2 goluri”- 1,44.
  5. SLAVIA PRAGA – BANIK OSTRAVA e finala cupei în Republica Cehă, dar acest meci abia s-a jucat și în campionat duminică după-amiază pe terenul celei de-a doua echipe, iar scorul a fost egal, 0-0. L-a avut amicul nostru Marian Uno pe biletul lui în “peste 1,5” și mi-i înjura de mama focului… Au ratat câteva ocazii mari praghezii, e foarte adevărat că ei ar fi meritat victoria în acel joc, iar povestea cred că se va repeta și acum, pe teren neutru, la Olomuc. 11-1 a fost raportul șuturilor pentru colegii lui Băluță, care nici acum n-a bifat vreun minut în echipa alb-roșie cu stea pe piept și tare mi-e că din vară îl vedem împrumutat prin Bănie! Eventul chiar este la un singur pas și nu cred că cineva se gândește să rateze. Propunerile mele sunt simple, fără floricele și cu câteva portițe de scăpare în caz de incendiu: “1 solist”- 1.50, “1X și gazdele deschid scorul”- 1,42 sau “1X/12”- 1,31.
  6. DINAMO ZAGREB – RIJEKA, o altă finală de cupă, de data asta în Croația, iar adversare sunt două mari rivale. Au și jucat în campionat de două ori în ultimele luni, 0-0 la Rijeka cu nici 10 zile în urmă, și un 3-0 pentru dinamoviști la începutul lui martie pe propriul stadion. Nu e greu de pronosticat ceva aici, cred că 99% dintre pariori ar bifa cu ochii închiși căsuța unde este scris numele gazdelor, dar eu am alte preferințe, chiar dacă risc să bifez doar cruciulițe roșii și să mă fac de băcănie: “1X și 0-3 goluri”- 1.54, “minim un gol în prima și peste 1,5 goluri în meci”- 1,57 sau dubla de duble “1X/12”- 1,64.

 

Galeria foto de azi este enervant de spectaculoasă. Bilete bune rău și bilete cu lipici la ghinion, așa cum nu ne mai miră nimic în ultimul timp. Fernando Ayala deschide seria biletelor cu foto nr.1 și pune 3 lei amărâți pe niște meciuri pe care eu n-aș fi pus nici măcar un cent, dar d-aia eu pierd, iar Fernando are 2500 în portofel, nu? Calificare Liverpool și Tottenham, victoria CFR-ului într-un meci pe care toți îl vedeau X și dubla X2 de la Chelsea…Nici nu știu cum să comentez să nu fac vreo gafă. Biletul nr. 2 vine de la Deejay Dee și, cu cerculețele alea verzi, zici că-s căciulițele sfinților de prin biserici, de acolo cred că a avut și inspirația asta fantastică. Jos pălăria pentru modul de a vedea 12 meciuri de tenis în fel și fel de variante! Vlad Nedelcu (foto nr. 3) nu câștigă mult, doar 200 de lei, dar o face simplu și elegant, într-un cuvânt excelent! Iar nr. 4 ne este prezentat de George Marian. Doar cinci meciuri alese, pleacă de la o cotă medie de 1,57 și se oprește la una de 2.60, iar eu îl felicit sincer și pentru curajul de a arunca 50 lei, cât mai ales pentru câștigul de 1900! Marian Corduneanu, proprietarul biletului cu nr. 5, ne prezintă varianta multiscor, dar pe cea câștigătoare. Cu 200 plasați alege scoruri corecte 2-0 și 3-0 la Viitorul – Astra, iar cei 2000 i se odihnesc în buzunar deja de-o săptămână. Acum, la nr. 6, e biletul unuia dintre oamenii pe care-i respect cel mai mult din circuitul Formulei 1 a pariurilor, Ferencz Zsolt. Bani mulți pariați, bani mulți câștigați. Și cred c-am zis totul. Nu plecați, că n-am terminat! Ne ajunge din urmă Dany Bosu cu biletul nr. 7 și 5 evenimente live din care de vreo câteva n-am auzit în viața mea. El nu numai că le aude, dar le și vede excelent, bagă 260 și ia vreo 2200, iar eu îmi scot șapca cu toată stima! Și tot la fel fac în fața biletului nr. 8, conceput de Radu Marinescu, unul dintre marii specialiști ai pariurilor din tenis, dar jucat de Sorin Criss cu 20 de lei și pricopsit cu ceva peste 3500. 12 meciuri de tenis jucate în toate culorile pământului și bifate cu o ușurință incredibilă! În fotografia nr. 9 avem două bilete live plasate de amicul Franco Swiss din Paderborn (Germania) pe un meci de liga a doua de la noi, Timișoara vs. Balotești. Joacă 100 de euro la scorul de 3-2 că oaspeții vor scoate un egal, iar când acest lucru se întâmplă mai pune 50 că meciul va îngheța la 3-3. N-a fost să fie, timișorenii au întors a doua oară meciul, era min. 89, iar 150 ai lui Franco s-au dus … de suflet! Grădinaru Gabriel, omul cu biletul nr. 10, e alt ghinionist de final de meci. Joacă 100 de lei pe 11 (!!!) evenimente, trece prin ele ca prin brânză, și-și rupe dinții în contraatacul Viitorului din prelungirile meciului de la Craiova, iar 4000 de lei deja încasați dispar ca un fum în bătaia vântului! Dănuț Cosmin (foto nr. 11) din Baia Mare îmi dă o altă lecție despre cum se aleg meciurile și plasează 20, încasează 2000, iar ceea ce joaca mă lasă ca vițelul la poarta nouă: Bayern bate în handicap de 4 goluri, Mainz înscrie minim două, cornere la City, GG la Udine etc. Bravo, băi nene! Și vine acum nr.12 al unui specialist al fotbalului italian, Craioveanu Laurențiu, care și locuiește acolo, și uitați-vă pe ce eveniment pariază 500 de euro: că în prima repriză se va face o schimbare în meciul Udinese – Spal! Și se face, iar el încasează 2250. Ce naiba mai e de comentat? Biletul cu nr. 13 l-am postat eu vineri după-amiaza, la întoarcerea din emisfera sudică, dar îl pierd în min. 88 pentru că Charlton nu ține de scorul care o califica în finala de promovare în liga a doua! Și nu pierd doar eu, ci și încă vreo 3-4 inși care au mers pe mâna mea și au copiat prostiile mele! Îmi pare rău că nu mi-am notat posesorul biletului nr. 14. Unul senzațional, căruia chiar nu văd cum aș putea să-i găsesc vreo hibă, să-i caut vreun motiv de ceartă, mai ales cu norocul drăcesc de la meciurile Voluntariului și Lazio, cu golurile decisive din prelungiri… Mircea Aurel și biletul nr.15 ne arată ce înseamnă să simți cota de 2,60 de la GG-ul Benficăi contra Santa Clara, dar să te blocheze faptul că Montpellier nu poate veni cu golul al doilea în poarta lui Nantes! În foto 16 avem o altă mostră de tenis perfect a lui Deejay Dee, iar în foto 17, ultimul bilet al zilei e o nouă dovadă de ghinion personal, pe care îl tot stăpânesc de trei zile-ncoace! Să nu-mi ziceți c-am jucat prost, că m-apucă toți dracii! Am eu vreo vină că fraierul de Nadal nu-i în stare să-și ia serviciul la 4-5 și 40-30 în setul al doilea? Se făcea 5-5 și 1700 ar fi fost ușor și simplu în posesia subsemnatului… Hai, gata cu poveștile, și la mine este tot 12 noaptea ca și la voi, deci corectură și la somn! Pe ei pe mama lor!

Vali MOCANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.