Faptul că scriu pentru un ziar local, dar generalist, cu știri din toate domeniile, mă îndeamnă să-mi termin articolul cu analizele unor meciuri de la începutul săptămânii viitoare încă de sâmbătă seară. Toți oamenii implicați în redacție vor fi cuplați la evenimentul nr.1 al weekendului, alegerile europarlamentare, așa că nu va fi nimeni dispus să-și rupă jumătate de oră din program să aranjeze episodul cu nr. 40 al serialului despre pariuri sportive. Vedem cum am stat cu ultimele predicții și apoi direct călare pe meciuri, inclusiv cu repetarea celor două alese să se joace duminică după-amiaza!    

      RECAPITULARE PROPUNERI EPISODUL NR. 38 si NR. 39

FCSB – CFR 1X și 0-4 V
FCSB – CFR X în oricare dintre reprize V
FCSB – CFR 0-1 gol în prima și 0-2 în a doua V
Brondby – Midtjylland 1X și 2+ V
Brondby – Midtjylland gol în ambele reprize V
Brondby – Midtjylland GG în oricare dintre reprize V
Lazio – Bologna 1X și 2+ V
Lazio – Bologna gol în ambele reprize V
Lazio – Bologna 1+ în prima și peste 1,5 în meci V
U Cluj – Snagov 1X și 3+ X
U Cluj – Snagov gazdele marchează minim 2 goluri X
U Cluj – Snagov 3-4 goluri X
Slavia Praga – Banik 1 solist V
Slavia Praga – Banik 1X si PGG V
Slavia Praga – Banik 1x/12 V
Dinamo Zagreb – Rijeka 1X si 0-3 X
Dinamo Zagreb – Rijeka 1+ în prima și peste 1,5 în meci V
Dinamo Zagreb – Rijeka 1X/12 X
Stuttgart – Un. Berlin 1X si 2+ V
Stuttgart – Un. Berlin gazdele marchează 1-3 goluri V
Stuttgart – Un. Berlin 1-3 goluri în a doua repriză V
Marseille – Montpellier GG3+ X
Marseille – Montpellier 1X si 3+ X
Marseille – Montpellier gol în ambele reprize X
Nice – Monaco X2 si 0-3 X
Nice – Monaco X în oricare dintre reprize X
Nice – Monaco 0-2 goluri în prima și 0-2 în a doua V

 

  1. FIORENTINA – GENOA este una dintre finalele pentru evitarea retrogradării din Serie A. (Pe cealaltă urmează s-o discutăm imediat după.) Problema este că genovezii și-au bătut joc de unica șansă pe care au avut-o să depindă de ei înșiși în acest duel cu Empoli, deci o altă echipă toscană în afara celei pe care o înfruntă în această ultimă etapă de campionat, atunci când au remizat acasă 1-1 cu Cagliari. Și care a lăsat-o pe conjudețeana ei să câștige meciul direct de acum două săptămâni, voit sau nevoit, dreaqu mai știe ce-i și pe la ăia p-acolo! Deci celor de la Genoa le-ar trebui un rezultat mai bun decât al empolezilor, dar va fi de acord și Fiorentina? Care, deși cam panaramă în acest sezon, și-un loc 15 mizerabil pentru tot ce înseamnă mândria și ambiția locuitorilor din Firenze, s-ar putea să încerce să-și ajute conțăranii, corect? Mă gândesc că va fi un meci urât, închis, cu scântei sărind din tibii, mulți nervi și cartonașe. Iar ca variante la care mă gândesc pentru pariuri ar fi: “X în oricare dintre reprize”- 1.44, “oaspeții marchează 1-2 goluri”- 1,53 sau “0-1 gol în prima și 0-3 în a doua”- 1,43.
  2. INTER – EMPOLI ar fi a doua finală după cea de pe “Artemio Franchi”, doar că aici se mai interpune și interesul milanezilor cărora le trebuie toate cele 3 puncte puse în joc, pentru că altfel s-ar putea să vadă Champions League doar ca musafiri pe “San Siro” la meciurile verișorilor de la AC Milan!!! Și va fi râsul curcilor să rateze acest obiectiv chiar la ultimul joc, pe propriul teren și în fața unei echipe căreia, prin ianuarie-februarie, nimeni nu-i dădea vreo șansă de salvare. (Noroc c-a intervenit Napoli și i-au scos din foame pe cei de la Empoli, mai țineți minte?) Deci totul merge pe un drum cu sens unic în acest joc, nu mai poate fi vorba de vreun compromis, așa cum au procedat alții, Inter nu se va da la o parte, ba cred că va căștiga meciul simplu, clar și fară drept la recurs pentru adversari. Pariurile mele se învârt cam în zona asta: “1X și 2-4 goluri”-1.60, “gol în ambele reprize”- 1,45 sau “nu va fi GG în prima repriză”- 1,19.

 

  1. VOLUNTARI – HERMANNSTADT este prima finală a supraviețuirii în Liga I pentru ambele echipe, dar oaspeții chiar își hotărăsc soarta cu această ocazie, pentru că în cazul unei înfrângeri e greu de crezut că celelalte rezultate ar mai putea lucra în favoarea lor! Vasile Miriuță, antrenorul Sibiului, a început să pună un pic de presiune pe viitorul arbitru, reproșând faptul că echipa sa este ciupită de “fluierași” de când a început turneul de play-out. Nu zic că n-are dreptate, Doamne ferește!, pentru că am văzut și eu prima repriză a meciului contra moldovenilor de la Botoșani, iar modul de a scuipa în fluier al lui Găman mi s-a părut de-a dreptul grețos. Austriacul căzuse cu capul plin de sânge, toată lumea striga să oprească jocul, iar el făcea semne celor de la Botoșani să continue contraatacul. Noroc că Patache, alt papagal, pierde mingea și poate intra Ambulanța să-l salveze pe nenorocitul ăla! Asta ca să vă dați seama cum nimeni nu mai ia în serios o accidentare, pentru că în 99% din cazuri e vorba de simulări grosolane și trageri de timp. Mă gândesc totuși că nu prea văd fotbal la ce joacă Sibiul (de parcă voluntarii ar sclipi cu ceva…), dar mi se par gazdele un picuț favorite: “1X și 0-3”-1.49, “X în oricare dintre reprize”- 1,45 sau “0-1 gol în prima și 0-2 în a doua”- 1,43.
  2. UNION BERLIN – VfB STUTTGART, returul barajului RELEGATION 2019 pentru viitoarea ediție a Bundesligii, începe de la scorul de 2-2 pentru… gazde. Dacă însă ne vom aminti faptul că vineri seara echipa șvabilor a dominat majoritatea timpului + ocaziile create, ar trebui să nu dăm prea mult credit berlinezilor. Nu știu cine va juca din toamnă cu Bayern și Dortmund, că nu-s Tata Omidu, dar voi paria la acest meci doar prin prisma golurilor marcate, mi-e mult mai ușor așa, la fel cum s-a întâmplat și la meciul tur, plus că filozofia de joc a nemților, iar aceste două cluburi joacă exact ca la manual, este să se atace poarta adversă până dă draci-n ea! Nu-i văd pe unioniști trăgând de-un amărât de 0-0, calificant, cu riscul de a primi un gol în min. 86 și să nu mai aibă timp de reparații! Deci: “gol în ambele reprize”- 1.66, “minim un gol în prima și peste 1,5 goluri în meci”- 1,46 sau clasicul GG – 1,65.
  3. DERBY COUNTY – ASTON VILLA este finala pentru promovarea în Premier League și semnarea de primire a unui check de 150 de milioane de lire! Mamăăăăă… O nou promovată încasează drepturi de televiziune de 6-7 ori mai mult decât întreaga panaramă de Liga I !!! Și atunci nu-i clar că va fi o luptă la baionetă? Băieții din Birmingham au dat cu muci-n fasole și anul trecut, sunt pățiți deja, iar anul ăsta sunt văzuți favoriți în fața lui Frank Lampard și al „berbecilor” săi. Mi-e greu să-mi închipui ca un astfel de meci să se încheie 0-0, mi s-ar părea o jignire adusă fotbalului. Plus că Villa, dacă nu mă înșel, are un atac în primele trei ale ligi secunde. (Sorry, dar scriu în avion și nu am cum verifica online vreo statistică oficială!) Așadar toate pariurile mele de luni vor fi în zona golurilor: “gol în ambele reprize”- 1.76, “oaspeții marchează 1-2 goluri în meci”- 1,54 sau GG – 1,80.
  4. MALMO – SUNDSVALL pare să fie un meci total dezechilibrat în favoarea gazdelor, o echipă pragmatică (genul CFR-ului, adversara lor de anul trecut din preliminariile UCL), care domină campionatul suedez încă din startul acestuia. Ca și statistici, să zicem că oaspeții au câștigat un singur punct în ultimele 5 meciuri jucate, în timp ce trupa care organizează jocul nostru este aproape de perfecțiune în ultimele 7 etape: 5 victorii și 2 egaluri! Cred că acest joc de marți se va regăsi pe 90% dintre biletele pariate, pentru că nimeni n-o să vrea să dea cu piciorul unui solist atât de clar. Și eu la fel: “1 și 2+”- 1.63, “1X/12”- 1,25 sau “NGG3+”- 1,53. Dacă ar fi să joc scor corect m-aș opri undeva la 2,3-0.
  5. VITESSE ARNHEM – FC UTRECHT, duelul pentru calificarea în Europa League, are, din punctul meu de vedere, o favorită certă, echipa galben-negrilor ce va juca pe teren propriu după 1-1 în meciul tur. Mai iau în calcul și faptul că timp de aproape doi ani am locuit în apropiere de Arnhem și am văzut acolo o grămadă de meciuri, că am două tricouri ale lui Ștefan Nanu, că am văzut Rapidul făcând 1-1 acolo (cu gol Iencsi în min.93!) și Naționala lui Jenei pierzând 0-1 cu Portugalia la EURO 2002 (gol Costinha în min. 96!)… Dar nu pot uita nici blaturile oribile făcute de Utrecht în acest sezon, așa că sper din tot sufletul într-un deznodământ favorabil al echipei gazdă! Știu că sentimentalismele nu au ce căuta pe un bilet de pariuri, dar chiar și statistica tinde să-mi dea dreptate: în ultimele 5 meciuri directe două s-au terminat nedecis, iar trei cu victoria lui Vitesse, ba chiar și cu semnul GG3+! Tot încolo o cotesc și eu: “gol în ambele reprize”- 1.50, “oaspeții marchează 1-2 goluri”- 1,58 sau “GG3+”- 1,88.
  6. CHELSEA – ARSENAL, meciul vedetă al mijlocului de săptămână, așteptat nu doar de toată suflarea suporterilor londonezi ai celor două echipe, ar trebui să fie un spectacol înaintea spectacolului celeilalte finale englezești din weekendul ce vine, cea de Champions. Destul de inconstante pe parcursul sezonului, ambele echipe vor să încheie cu trofeul Europa League deasupra capetelor. Iar pentru tunari acest eveniment are o dublă însemnătate, calificarea în grupele competiției supreme a cluburilor europene, pe care au ratat-o în campionat. Ambii antrenori se află în primul lor sezon pe băncile celor două echipe, astfel că un debut cu trofeu ar mai îndulci un pic amărăciunea fanilor. Sarri se gândește că va fi demis dacă nu aduce cupa pe “Stamford Bridge”, iar înlocuitorul lui ar putea veni dinspre zona barajului de promovare, ex-căpitanul Frank Lampard, acum la Derby. Aici am de făcut patru propuneri, sper ca voi s-o alegeți pe cea corectă, dar mai sper și ca voi să fiți mai inspirați decât mine și să gândiți un bilet verde indiferent de ceea ce scriu eu în acest articol! Încep cu GG – 1.70, “gol în ambele reprize”- 1.72, “X în oricare dintre reprize”- 1,55 sau “1-3 goluri în meci”- 1,42. Nu v-am dat niciun indiciu despre cine cred eu că va câștiga trofeul pentru că nu am nici-o idee.

Ca de obicei, ultima parte a episodului nostru este rezervată unor bilete mai deosebite pe care le găsesc postate pe grupurile de pariuri din care fac și eu parte, unele mi le trimiteți personal (peste 50-60 pe zi, iar în weekend se ajunge și la 200!!!) și tot așa… Hai să începem cu biletul nr. 1, postat de Alin Ticu, un prieten mai nou al redacției, care continuă seria ghinioanelor de săptămâna trecută cu un nou bilet ratat la un singur eveniment, inspirat, of course, din ultimul articol scris de mine! E vorba de finala Cupei Croației, pierdută de Dinamo Zagreb cu 1-3 în fața celor de la Rijeka și pentru care, așa cum îi spuneam și lui, eram în stare să-mi pariez și casa pe faptul că gazdele nu vor pierde acel joc. Doar că un penalty ratat în min. 70 și toate gafele din apărare din prima repriză au distrus sute de bilete postate miercuri și joi pe toate forumurile… În foto nr. 2 și nr. 9 sunt două bilete excelente jucate/postate/câștigate de Deejay Dee. Citiți , admirați și aplaudați! Biletul nr. 3 este trimis de Stoian Florentin, dar am rămas șocat să văd 21 de evenimente câștigătoare pe același bilet și măcar dacă ar fi fost vorba de cote de 1,09 sau 1,12! Rămân trăznit când văd așa ceva, dar acestui parior chiar merită să-i strângi mâna, bravo frate! Un alt prieten al rubricii, Gaby Gabryel, rezident în Grecia, joacă 30 de euro pe o cotă de 33 cu 12 evenimente, le face verzi pe bandă rulantă și bagă la portofel 1000 curată ca lacrima. Biletul în original și traducerea în caractere latine sunt în foto 4 și 5. Marfăăăă! Minunile nu s-au terminat, nu plecați! Vine Sebastian Gentile cu 5 bilete postate și toate 5 câștigătoare (unul la “șansă”), dar eu vă prezint în foto nr. 6 doar o mostră a ceea ce a putut să-i iasă din creier acestui om. Jos cu pălăriile! De mult timp nu mai avusesem un bilet de la o fată, iată deci nr.7, al Ioanei Zamfir și admirați simplitatea + norocul de la meciurile Clincenilor și Lyonului. Sărumâna, la mai multe! Și acum nr. 8, un bilet al lui Florin Ghelbere, care tot clocește și clocește săptămânal, dacă nu cumva și mai des, câte un bilețel dintr-ăsta simplu, dar enervant de greu! Bravo Mister! Am început cu un ghinionist, termin cu alți doi: Austrus Wiener și Franco Swiss, biletele 10,11 și 12. Ei se joacă pe bani mulți (2×500 de lei și 800) pe goluri marcate în Liga II, dar banii rămân la casele de pariuri pt că ba U Cluj, ba Metaloglobus, ba Papa Pius ăla mortu’ își fac de cap pe banii lor și marchează când și cum vor… Închei și vă salut ca de obicei: Pe ei pe mama lor!

 

Vali MOCANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.