E ultima oară când ne vom mai întâlni în acest sezon. Meciurile s-au terminat, cel puțin în optica mea, rămân pentru voi și alte soluții din Nordul Europei sau de la Copa America, Gold Cup si U21, însă eu voi lua o pauză de aproximativ 4-5 săptămâni. Plec în vacanță, dar îmi voi face meseria de jurnalist acreditat de UEFA la turneul final al Europenelor de tineret. Vor fi destule postări de acolo, fotografii, interviuri, dar nu știu dac-o să am timp și pentru grupurile de pariori de pe Facebook, buzoienii mei și ziarul au prima opțiune. Sper măcar ca tinerii lui Mirel Rădoi să se întoarcă cu fruntea sus, după o participare onorabilă, dacă de medalii nu cred că poate fi vorba! Până la urmă avem ca adversare primele două echipe cotate cu șanse la cucerirea trofeului, Anglia și Franța, iar eventuale puncte cucerite contra lor ar dărâma multe calcule și ar crește spectaculos sumele de transfer ale românașilor noștri. Vedem noi ce-o fi, că doar nu ne pricepem să facem predicții, altfel am fi stat pe yacht în Bahamas și am fi pariat cu telefonul la ureche printr-un bookmaker din Singapore…

RECAPITULARE PROPUNERI EPISODUL NR. 42 si 43

Portugalia – Elvetia 1X/12 V
Portugalia – Elvetia 0-1 gol în prima și 0-3 în a doua V
Portugalia – Elvetia 1X și 0-3 X
Olanda – Anglia X în oricare dintre reprize X
Olanda – Anglia gol în ambele reprize V
Olanda – Anglia GG V
Cehia – Bulgaria X în oricare dintre reprize V
Cehia – Bulgaria 2-4 goluri V
Cehia – Bulgaria GG V
Ucraina – Serbia X în oricare dintre reprize X
Ucraina – Serbia 1-3 goluri X
Ucraina – Serbia 0-1 gol în prima și 0-2 în a doua X
Norvegia – România gol în ambele reprize X
Norvegia – România GG sau 3+ V
Norvegia – România oaspeții marchează 0-1 gol X
Norvegia – România 1X și 2+ V
Turcia – Franta 1-3 goluri V
Turcia – Franta X în oricare dintre reprize V
Turcia – Franta 0-2 goluri în prima și 0-2 în a doua V
Finlanda – Bosnia 0-3 goluri V
Finlanda – Bosnia DNB 2 X
Finlanda – Bosnia oaspetii marchează 1-3 goluri X
Islanda – Albania peste 1,5 goluri X
Islanda – Albania 1X și 2+ X
Islanda – Albania gazdele marchează 1-2 goluri V
Grecia – Italia 1-3 goluri V
Grecia – Italia X2 și 0-3 V
Grecia – Italia gazdele nu pierd la 2 goluri diferenta X

 

Iată o mică selecție de meciuri pe care le voi analiza în acest episod:

  1. U CLUJ – HERMANNSTADT pare un fel de piticul Lannister printre uriașii de dincolo de Zid. Adică vorbim de meciuri interțări, de calificări la Europene, iar de undeva din nori aterizează panarama asta de folbal românesc, fără sare și piper, dar cu țigăneală cât cuprinde. E turul barajului de promovare/menținere în Liga I, dar niciuna dintre cele două echipe ce stau față în față nu a făcut vreo brânză în sezonul recent încheiat. Eu cred că clujenilor le-a stat gândul mai mult la pariuri decât la fotbal și tare mi-e că nici acum nu vor rupe norii. Pentru orice om normal la cap, ceea ce au jucat măcar patru dintre pretendentele la promovare în A (Chindia, Snagov, Cluj și Petrolul) a fost o parodie și-o comedie de-a proștii contra jmekerii. E greu să fiu contrazis, am argumente și din interior, dar am simțit-o și din perspectiva pariorului perdant. Hai să vă zic ce idei am c-o iau razna de nervi: “PSF X”- 1.50, “gazdele marchează 1-2 goluri în meci”- 1,48 și “gazdele nu pierd la două goluri diferență”- 1,47.
  2. PORTUGALIA – OLANDA e finala de la Cupa Națiunilor, iar cele două adversare s-au calificat cu scoruri identice, 3-1, contra Elveției și Angliei. Gazdele acestui turneu l-au regăsit pe Cristiano după un an de absență, motivată de acuzația de viol (retrasă acum câteva zile) a unei tinere din Statele Unite. Acesta a reintrat în tricoul echipei reprezentative cu o triplă în poarta lui Sommer, dar cred că e foarte capabil s-o facă cel puțin o dată și în finala contra “Portocalei mecanice”. De unde o avea omul ăsta atâta energie, ambiție și foame de victorii, doar Măritul Allah poate ști! Nu văd acest meci terminandu-se cu scor alb, e vorba de două echipe care atacă, care aleargă cu fața spre buturile adverse și care au acțiuni periculoase de fiecare dată când declanșează ofensiva. Și atunci e clar, pentru mine, că voi paria ceva de genul: ”GG3+”- 2.28, “gol în ambele reprize”- 1,75 sau “oaspeții marchează 1-3 goluri în meci”- 1,37.
  3. BULGARIA – KOSOVO a fost 1-1 în tur, pe la sfârșitul lui martie. Cred că și acum se potrivește de minune acest pronostic, uitați-vă la statistică: gazdele l-au făcut de 4 ori în ultimele 5 meciuri, iar în ultimul au luat bătaie de la cehi cu 2-1, deci iarăși GG-ul a fost prezent, iar kosovarii sunt și ei iubitori de astfel de scoruri, ultimele lor trei meciuri au fost remize cu goluri. Nu vă mai vrăjesc prea mult, deși nu știu ce drac își bagă coada în creierul meu să mă îndemne spre o victorie a oaspeților. Propunerile pe care o să vi le fac lasă loc pentru tot felul de variante a scorului final, așa că vi le prezint chiar acum: GG – 2.00, “X2/12”- 1,92 sau “2-4 goluri”- 1,58.
  4. UCRAINA – LUXEMBURG ar trebui să fie ca o plimbare în parc pentru vecinii noștrii din est. În tur au bătut cu 2-1 și gol marcat în prelungiri, făcând astfel multă lume fericită și pentru victorie, dar în special pentru numărul de goluri de pe tabelă. Stadionul din Lvov se va rupe în două, mai ales că elevii lui Șevchenko vin după o victorie fantastică, 5-0 contra Serbiei, probabil neluată în calcul nici de către cei mai fanatici suporteri ai Ucrainei! Oaspeții, în schimb, au reușit o mini-surpriză prin remiza (1-1) din Lituania și, probabil, că speră să facă și aici de-o ciorbă de burtă. Eu zic că-i puțin probabil și să marcheze în poarta lui Pyatov, iar careul de ași din zona de atac (Iaremchuk, Zynchenko, Konoplyanka, Tsygankov) le va rupe ficatul de cât de mult îi vă fugari pe băieții Beneluxului! Pariuri: “3-6 goluri în meci”- 1.60, “gol în ambele reprize”- 1,44 sau “gazdele câștigă și se marchează minim un gol în prima repriză”- 1,32.
  5. MALTA – ROMÂNIA ne poate ține în viață speranța de calificare și mă refer strict la oamenii de la Națională, pentru că eu, ca și suporter, nu-i văd să se prezinte că fotbaliști la meciuri, ci doar ca nume, posesori de talent și numere pe tricouri. Din păcate… Sunt pesimist, știu, dar cred că nici măcar n-ar trebui să visăm să batem cumva vreo echipă din urna a doua valorică și, cred că și la cele din a treia ne vom amăgi cam degeaba. Ați văzut mizeriile de meciuri pe care le-am făcut în Nordul Europei, cred că doar un suporter fanatic va avea curajul să mă înfrunte vizavi de această idee și cred că nici acela n-ar avea argumente solide s-o facă. Am câteva propuneri logice și una nebunească, dar cu cea din urmă am făcut o cotă 56 și la meciul nostru contra celor din Feroe, vă amintiți? Hai să vedem: “oaspeții nu câștigă la 3 goluri diferență”- 1.43, “1-3 goluri în prima repriză”- 1,43 și “GG3+”- 3,20. La ce găuri sunt în defensiva noastră n-ar fi nici-o mirare să vedem încă din prima GG-ul!
  6. SPANIA – SUEDIA e derby-ul pentru locul I în grupa din care facem și noi parte. Putem să-l urmărim lingându-ne la bot de dragul unui astfel de meci în care chiar cred că se va juca fotbal, iar eu, cu siguranță că voi avea programul de streaming online focusat pe meciul de pe “Bernabeu”. Toate vedetele sunt pregătite de luptă, iar dacă pe teren s-ar mai fi aflat și Ibrahimovic chiar ar fi fost ceva de vis! Cele două echipe au făcut spectacol în toate celelalte trei meciuri pe care le-au disputat deja în grupă, au marcat mult, iar eu sper s-o facă și acum; mai toate gândurile mele se îndreaptă spre ceva de genul: “12/1X”- 1.51, “2-4 goluri”- 1,45 sau GG – 2,50.
  7. ALBANIA – MOLDOVA e un meci între amărășteni. Dacă cineva se vă aștepta vreodată că echipele slabe, c-așa sunt ele, să se dezlănțuie la porțile adverse se vă înșela amarnic! Nu-mi aduc aminte de vreun 3-2 sau 5-1 în jocuri de nivelul asta și mi-e greu să cred că se vă produce tocmai azi. Șiptarii vin după o înfrângere suferită în fața Islandei (0-1), dar cam mincinoasă. Scorul putea fi cel puțin dublu dacă pescarii din Nord ar fi fructificat toate oportunitățile create la poarta lui Berisha, portarul care apară și buturile Atalantei. După cum vedeți în tabelul cu pronosticurile din numărul trecut, tot la numărul de goluri mi-am furat-o și eu. Moldovenski erau cât p-aci să-și facă viață grea contra minusculei și arțăgoasei Andorra! Au dat un gol rapid prin Armaș, băiatul legitimat la Voluntari, dar căpitanul Ioniță (jucător cu 10 ani în Serie A și creier de maimuță!) s-a găsit să se pună la jmekerie în jocul andorrez “cine face faulturile mai dure fară să ia cartonaș” și a înghițit-o. Iar minutul era spre 50-52, deci colegii săi au trebuit să se chinuie să păstreze un amărât de 1-0 contra unei echipe de măcelari și bugetari. Tot cam acesta va fi scenariul și la Elbasani, unde se va disputa acest meci pe un stadion nou-nouț, iar predicțiile mele sunt: ”X în oricare dintre reprize”- 1.50, “0-1 în prima și 0-2 în a doua”- 1,38 sau “1X și 0-3”- 1,28.
  8. ITALIA – BOSNIA, cel puțin pe hârtie ar fi trebuit să fie un derby al grupei, dar rezultatele de sâmbătă seara sunt pe punctal să-mi schimbe un pic optica. Dacă macaronarii și-au făcut treaba repede, la mijlocul primei reprize când au marcat de trei ori în 10 minute apoi rezultatul s-a blocat, bosanski au făcut praf o tonă de bilete prin înfrângerea suferită la Tampere contra Finlandei. Nu mă gândeam niciodată că nici măcar nu vor înscrie, uitandu-mă la oamenii pe care-i au în atac, ce să mai vorbim de mama de bătaie încasată? Urmărind rezumatul partidei italienilor câștigate cu 3-0 contra Greciei, am văzut destule slăbiciuni în apărarea lor, deci rămân la ideile pe care mi le-am format de când mi-am pus pe o ciornă acest meci și vă propun următoarele chestii: “GG3+”- 2.55, “1X/12”- 1,35 și “gol în ambele reprize”- 1,79.

Oameni buni, pentru că e vorba de ultimul episod al sezonului 2018-2019, am pregătit o galerie foto cu bilete de-a dreptul excepționale. Și ca sume câștigate, dar, mai ales, ca maniera de joc. Hai să ne bucuram de ele, dar și pentru cei care au încasat bănuții! Deschidem cu poza nr. 1, un bilet postat de Mihai Petre, care tocmai ce ne spunea că a revenit în business după câteva săptămâni de pauză. Și a revenit cu succes, urmăriți codul de Superbet ca să vedeți inspirație la bătrân. Apoi, cu foto nr. 2 vine prietenul nostru Alin Ticu postând biletul unui văr ce lucrează pe un vas de croazieră și care s-a riscat să joace 1000 de euro pe victoria Salernitanei în turul barajului de rămânere în Serie B. 2-1 a fost scorul, dar în prelungirile meciului Venezia a ratat egalarea din fața porții adverse și doar parada incredibilă a portarului ciociarilor a făcut ca cei peste 2000 de euroi să se lăfăie în portofica pariorului curajos! Alt curajos este Chiriță Lupul Singuratic. Și el joacă 1000 de euro pe biletele nr. 3 și 4, este absolut sigur de victoria lui Liverpool în finala Ligii, și își dublează banii. Simplu și elegant. Ira Irinel, posesorul biletului nr. 5 m-a lăsat fără aer pentru câteva secunde. A pariat 1500 de lire pe trei evenimente din același meci al lui Liverpool, victoria cormoranilor, total goluri și cornerele lui Spurs, iar câștigul e de toată lauda, aproape 4300 de sterline! Și Mihai Banditu cu biletul nr. 6 merge pe mâna băieților lui Klopp și își trece și el în cont o amintire frumoasă după meciul de la Madrid, și-a dublat cele 500 de lire pariate. Biletul nr. 7 e al unui ghinionist, nu se putea să nu avem și așa ceva! Nache Laurențiu e numele lui și pierde un singur eveniment din 11, dar în ce mod! Joacă “gol în ambele reprize” la amicalul Columbiei, ăștia dau 3 goluri în prima parte și uită s-o mai facă în cea de-a doua. Iar 1200 de lei se transformă în doar 20, din păcate! Acum îl avem drept oaspete pe unul dintre cei mai inspirați pariori pe care i-am văzut în viața mea, Radu Marinescu. El ne arată în biletele nr. 8 și 13 ce înseamnă să simți tot felul de chestii din meciuri mai mult sau mai puțin importante din lumea tenisului, iar din partea mea are tot respectul! Un alt musafir cu nume este Cucu Rareș, iar de la el avem biletele cu nr. 9 și 11. Nu mi-a venit să cred ce idei spectaculoase a avut omul ăsta, deși era în vacanța prin Spania (el locuind în Newbury, Anglia)! Că Elveția și Anglia vor marca din penalty pe primul, iar în al doilea joacă niște ponturi pescuite de pe Youtube (pe care eu le-am considerat riscante! Dar ce dracu’ mă pricep eu?) și adună în portofel aprox. 600 de lire. I-aș zice “Jos pălăria” pe engleză, dar nu vreau să mă fac de râs din cauza accentului… Biletul nr. 10 este al lui Laur Balauru, excepțional alcătuit, dar lovit de ghinion la meciul din Muntenegru pe care l-a văzut “X în oricare dintre reprize”.  Să fac eu pe deșteptul acum și să-i zic că mergea PSF-ul? N-are rost, eu am jucat GG. În poza nr. 12 avem biletul lui George Tudorache, un alt parior inspirat în prima zi de preliminarii pentru EURO 2020. Joacă 11 meciuri, cred că toate din ziua aia dacă nu mă înșel, și le face verzi fără absolut nici-o emoție, erau câștigătoare încă de prin min. 70-75. Tot vineri seara joaca și amicul Valentino Altobello două bilete incredibile, cele cu nr. 14 și 15, la care contribui și eu cu bani și o idee (furată de la Laur Balauru) și din 2000 pariați face 5500. Mai e ceva de comentat? Iar încheierea o facem cu biletul nr. 16, postat de Robert Irimia, tot cu cele 11 meciuri de vineri, câștigătoare, dar pariate sub alte forme și chiar dacă suma nu e fantastică (vreo 800 de lei), cota de 400+ reușită ar trebui să-i facă geloși/ambițioși pe mulți dintre oamenii care se vântură aiurea prin spațiul online!

Am terminat, oameni buni, vă salut cu drag și sper să ne reîntâlnim la începutul, poate jumătatea lunii viitoare. Pe ei pe mama lor celor care continuă să parieze!

Vali MOCANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.