Nu o lungesc azi foarte mult cu introducerea. Am tot alergat zilele astea să-mi rezolv restanțele din ultimele 3-4 săptămâni de când cu Europeanul de tineret, dar și viitoarea călătorie de la New York, unde voi merge la un congres sub egida ONU pentru refugiații din zone de conflict. Apoi cele 2-3 zile de la Istambul pentru Supercupa Europei și tot așa, toamna mea va fi enervant de aglomerată, nici nu știu cum o să-mi fac timp pentru a menține rubrica asta la nivelul a două episoade săptămânal… Hai să vedem cum am stat cu predicțiile în primele două episoade ale noului sezon (eu zic că nu-i chiar așa de rău!), apoi analizele pentru debutul din unele campionate ale Estului Europei ori finala feminină de pe iarba londoneză!

 

 1. RECAPITULARE PROPUNERI EPISOADELE  NR.  46 si 47
  Astana – CFR X în oricare dintre reprize V
  Astana – CFR oaspeții marchează 1-3 goluri în meci X
  Astana – CFR minim un gol în repriza a II-a V
  BATE – Piast 1X și 0-3 goluri V
  BATE – Piast 2-4 goluri în meci V
  BATE – Piast gazdele marchează 1-3 goluri V
  Sabayil – Craiova GG3+ V
  Sabayil – Craiova psf X V
  Sabayil – Craiova gol în ambele reprize V
  FCSB – Milsami GG3+ (cota bombă – 4,30!!!) X
  FCSB – Milsami gol în ambele reprize V
  FCSB – Milsami 1X și 3+ X

   

  1. VOLUNTARI – SEPSI deschide noul sezon al extraordinar de iubitei și apreciatei Ligi I. Mamăăă, ar trebui să mă ia somnorosul de Gino Iorgulescu în echipa media de la LPF, prea le zic ca lumea! Hai să revenim cu picioarele pe pământ și să nu credem că dacă generația U21 ne-a făcut o vară să speram la măreția fotbalistică europeană înseamnă că suntem ca și ieșiți din mocirlă, să fim serioși! Nici nu vreau să mă gândesc de câte ori voi schimba canalul pe tenis, “Las Fierbinți” sau orice altceva atunci când se va juca acest prim meci al sezonului 2019-2020… Băieții antrenați de Bergodi nu-și pot propune cine știe ce obiective în acest sezon, salvarea de la retrogradare, clar, nu au adus jucători de top, plecările sunt ale celor mai buni (Tudorie în Rusia, probabil Laiduni la FCSB), deci fiecare punct este aur pentru ei. De cealaltă parte vin ungurașii din Sf. Gheorghe, care nici măcar ungurește nu vorbesc, cu una-două excepții. Ăștia au dat afară vreo 15 jucători din lotul de anul trecut. În sezonul regulat au fost OK, și-au îndeplinit obiectivele, dar după calificarea în play-off a început jalea și vânzarea (împreună cu mizerabilii de la Giurgiu), așa că patronul Dioszegy a adus un antrenor cu firmă (fost la Dundee, Hearts și Videoton) + o altă legiune de jucători liberi de contract și cu foame de reafirmare pe o micuță scenă a Europei. Spectacol nu cred că va fi, dar am următoarele variante în plan: “X în oricare dintre reprize”- 1.38, “GG sau 3+”- 1,72 și “gazdele marchează 1-3 goluri”- 1,42.
  2. JABLONEC – BOHEMIANS, din nou un meci de deschidere, de data asta al campionatului ceh, care nu știu câți urmăritori are pe la noi, dar oferta săracă mă îndeamnă spre lucruri nefirești, cer scuze! Niciuna dintre cele două nu este vreo super-putere la ei acolo, dar pe gazde le știm un pic mai bine pentru că au jucat în grupele Europa League în toamna trecută, iar din februarie, timp de vreo 4 luni, l-au avut înregimentat și pe craioveanul Bogdan Vătăjelu, proaspăt repatriat în Terra Nova oltenească. Strict după statistică, dar și după rezultatele amicalelor disputate în ultima lună, s-ar putea să vedem ceva goluri, eu înclin puternic spre idea asta. Dar și voi știți foarte bine că meciurile de pregătire sunt deseori irelevante pentru a stabili nivelul real de valoare, așa că vă las să gândiți cu capetele voastre, eu mă gândesc că putem bifa ușor măcar una, două din următoarele propuneri: “X în oricare dintre reprize”- 1.61, “gazdele marchează 1-2 goluri”- 1,62 sau GG – 1,95.
  3. MIDTYJLLAND – ESBJERG e derby-ul de Europa League al primei etape din Superliga daneză și se va juca tot vineri seara, iar eu l-aș alege să-l urmăresc cu de 100 de ori mai mult interes decât pentru meciul din campionatul nostru. Vorbim de două echipe fruntașe în sezonul trecut, dar care plecau la drum cu obiective total diferite: gazdele să-și apere titlul din anul anterior, iar oaspeții să se salveze de la retrogradare, ei fiind nou promovați din B. Ei bine, pentru Midtyjlland lupta cu FC Copenhaga era greu de susținut la nivel înalt doi ani consecutivi, dar măcar au câștigat Cupa (chiar pe terenul lui Brondby!). Esbjerg, în schimb, unde a jucat excelent și atacantul Adrian Petre de la U21, a fost revelația anului, o clasare pe locul trei care i-a propulsat direct în preliminariile UEFA! Sunt sigur că vom vedea goluri, echipa gazdă este una dintre cele mai iubite de pariori din acest punct de vedere, deci nu vă mai vrăjesc prea mult: “1X și 2-5 goluri”- 1.37, “1X/12”- 1,31 sau “1-2 goluri în prima repriză”- 1,55.
  4. SERENA WILLIAMS – SIMONA HALEP, marea finală de la Wimbledon, acolo unde nu toți pământenii ajung să joace… Tocmai din cauza asta ar trebui să respectăm pe veci tot ce a făcut fătuca asta din Constanța pentru a ne da un alt motiv să fim mândri că-i suntem contemporani și-i putem vedea pe viu minunile pe care le produce pe terenul de tenis! Se vorbesc multe zilele astea, se pun pe tarabe toate statisticile celor 11 înfruntări directe de până acum dintre cele două (9-2 pentru americancă), așa că n-are rost să mai vin și eu să vă zic exact lucrurile pe care le tot auziți de după incredibila victorie contra Svitolinei. Dacă vom alege varianta pragmatică și ne uităm la modul în care-și câștigă Serena punctele cu primul său serviciu, ar trebui să pariem 1 (cota 1,55), corect? Dacă o dăm în patriotism fără alte argumente vom juca, clar, 2 (cota 2,55). Eu o să mă orientez spre niște pariuri speciale, prefer varianta asta, decât să mă enervez din cauza scorului, oricare ar fi el. Spre exemplu cred că voi alege să joc că Simona nu va avea mai mult de 66,5% puncte câștigate cu primul serviciu. În semifinale a depășit limita asta, m-am păcălit și eu tare de tot din cauza jocului execrabil al ucrainencei din setul al doilea când a reușit un singur punct pe serviciul Simonei! Adversara din finală are însă un cu totul alt calibru, de calitate, fizic, mental și mai căutați voi și alte argumente. Tot la acest meci cred că vom avea un alt pariu special pe numărul total al așilor, iar eu cred că vor fi sub 10,5. Adică exact ce am jucat și la meciul cu Strycova din semifinala Serenei și au fost doar 5. Dar cred că și 9,5 este o limită rezonabilă, mai vedem sâmbătă dimineață ofertele caselor de pariuri. Iar al treilea pariu pe care-l voi juca va suna cam așa: “Serena nu va depăși 12,5 game-uri câștigate în meci”. Nu am cote pentru niciunul dintre aceste “speciale”, dar în semifinale au fost 1,85 la prima mea propunere, 1.60 la cea dea doua și 1.40 la a treia. HAI SIMONA! HAI ROMÂNIA!
  5. PIAST GLIWICE – LECHIA GDANSK este finala Supercupei Poloniei, un meci cu care și ei pregătesc deschiderea oficială a sezonului fotbalistic. Campioana-surpriză a anului trecut a intrat deja în pâine cu un meci de Champions pe terenul lui BATE Borisov, astfel că oboseala drumului și efortul depus pe teren s-ar putea s-o afecteze un pic, să vedem însă cât de pregătită va fi și adversara să se lupte cu ea, anul trecut lupta pentru titlu a epuizat-o spre final și doar Legia a mai ținut oarecum ritmul. Ne dăm cu părerea fără să avem informații exacte, eu am încercat să citesc ziarele de sport poloneze, dar nu am putut să traduc decât numele echipelor :)))) Statistica meciurilor directe este de senzație: în ultimele lor cinci dispute au fost câte două victorii de fiecare parte, toate terminate cu același scor 2-0, plus un meci nedecis 1-1! Așa că merg pe varianta echilibrului și a unor garnituri care să închidă jocul având un singur scop, cucerirea primului trofeu al sezonului: “X în oricare dintre reprize”- 1.46, “0-1 gol în prima și 0-2 în a doua”- 1,46 sau “oaspeții marchează minim un gol”- 1,38.
  6. SPARTAK MOSCOVA – OLYMPIK SOCHI e un meci ales special pentru interesul gazdelor de a-l transfera acolo pe Ianis Hagi. E etapa nr. 1 a campionatului rusesc, echipa armatei vrea să uite repede sezonul trecut terminat pe locul 5 și să revină pe ulița campioanelor unde defilase cu un an mai devreme și fusese eliminată din Champions de PAOK-ul condus vara trecută de Răzvan Lucescu. Adversară le va fi o nou promovată, dar una care a defilat realmente prin campionatul diviziei B (alături de liderul Tambov), posesoarea unei apărări excelente, a treia a sezonului trecut. Oricum ar fi vedem o dispută dezechilibrată, dacă vom bifa alt semn decât “1 solist” înseamnă că se va cutremura pământul sub picioarele pariorilor. O să aleg și eu varianta clasică, dar îmi iau masuri și împotriva “radiațiilor nucleare”: “1 și 2+”- 1.63, “gol în ambele reprize”- 1,65 și “minim un gol în prima și peste 1,5 în meci”- 1,44.

O galerie foto se completează ușor , dar eu prefer să fiu un pic mai selectiv și să nu iau bilete en-gros de pe grupurile de pariori din care fac și eu parte, prefer să aleg sisteme gândite sau să promovez jucătorii inspirați. Asta nu înseamnă că acolo unde dracii își bagă coada nu sunt și eu prezent! Ca să fie începutul spectaculos, m-am băgat eu primul și iată foto nr. 1, bilet pierdut în min. 90 al meciului Madagascar – Congo, 2-2 după un corner… Păcat de inspirația de la celelalte evenimente! La poziția nr. 2 găsim bomba săptămânii, un bonus dublu de toată frumusețea postat de Costică Costi, dar omul nostru a precizat de la început că opera nu-i a lui, ci a unei cunoștinte care dorește să rămână anonim. A fost un bilet incredibil cu 27 de meciuri pe el, cu 2 lei aruncați în glumă și un pic peste 33 de mii de lei încasați. Cât a fost inspirație sau noroc aproape că nici nu mai contează, banii sunt luați, zeița norocului e pe minus, bravo amicului tău, Costică! Apoi avem biletul nr. 3 și pe proprietarul Florin Daniel Ghiță. Suma jucată ori câștigată este derizorie, 5 și 10 lire sterline, dar faptul că jucătorul nostru a făcut o excelentă cotă 2 din trei meciuri ușoare, vizibile de pe Lună, merită tot respectul meu! Sărim acum de la 5 lire pariate la 1000 de lei, tot pe o cotă 2, iar cel ce o face verde este un timișorean, Tamas Bill. Cu doar două meciuri pe bilet, unul din Indonezia și unul din Australia (!!!), ambele jucate la goluri multe, băiețașul ăsta m-a lăsat cu gura căscată pentru curajul său, dar mai ales pentru inspirație! Închei cu biletul nr. 5, al lui Dorin Rus, care de fapt joacă cota 2 propusă de Doru Crăciun în episodul nr. 261 al poveștii sale de succes. Inspirat, jos pălăria ambilor!

Cu speranța că veți reuși să evitați bombele din acest prim tur preliminar al cupelor europene, pe ei pe mama lor!

 

P.S. Am crezut că am închis secțiunea biletelor frumoase, dar ce am văzut la Marius Marin (foto nr. 6) încă nu mi se întâmplase până acum: patru scoruri corecte la tenis în sferturile de la Wimbledon!!! Ce naiba aș mai putea comenta?

Vali MOCANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.