Suntem încă sedați de performanța inimaginabilă realizată de Simona Halep pentru că nu putem realiza cât este de formidabil să fii contemporan cu un asemenea sportiv, iar el să mai fie și purtător al tricolorului românesc! Eu eram copil pe vremea Nadiei, a lui Ilie Năstase sau a lui Dobrin, nu îmi închipuiam că se poate ajunge la un asemenea nivel de măiestrie. Apoi au venit Hagi și Gabi Szabo, și, mult mai târziu, Simona Halep și Cristina Neagu. Băi, oameni buni, împărțim același aer cu fetele astea care sunt cele mai bune de pe planetă pe felia lor de treabă, mai avem vreun alt reper de genul ăsta? Mai știți pe cineva, chimist, fizician, bătăuș, jmeker care să fie numărul 1 în lume pe un domeniu anume? Dumnezeule Mare…

RECAPITULARE PROPUNERI EPISOADELE  NR.  46 si 47

Voluntari – Sepsi X în oricare dintre reprize V
Voluntari – Sepsi GG sau 3+ X
Voluntari – Sepsi gazdele marchează 1-3 goluri X
Jablonec – Bohemians X în oricare dintre reprize X
Jablonec – Bohemians gazdele marchează 1-2 goluri X
Jablonec – Bohemians GG V
Midtjylland – Esbjerg 1X și 2-5 goluri X
Midtjylland – Esbjerg 1X/12 V
Midtjylland – Esbjerg 1-2 goluri în prima repriză X
Spartak – Sochi 1 și 2+ X
Spartak – Sochi gol în ambele reprize X
Spartak – Sochi minim un gol în prima și peste 1,5 total X
Piast – Lechia X în oricare dintre reprize V
Piast – Lechia 0-1 gol în prima și 0-2 în a doua X
Piast – Lechia oaspeții marchează minim un gol V
Craiova – Clinceni 0-1 gol în prima și 0-3 în a doua X
Craiova – Clinceni 1X/12 V
Craiova – Clinceni minim un gol în prima și peste 1,5 total V
Senegal – Tunisia X în oricare dintre reprize V
Senegal – Tunisia 1X și 0-3 V
Senegal – Tunisia gazdele marchează 1-2 goluri X
Algeria – Nigeria 1-3 goluri în meci V
Algeria – Nigeria X2/12 X
Algeria – Nigeria X în oricare dintre reprize V
Gaz Metan – Chindia 1X și 2+ V
Gaz Metan – Chindia gazdele deschid scorul V
Gaz Metan – Chindia sub 5,5 cornere în prima repriză V

 

Oferta mijlocului de săptămână conține meciurile echipelor românești din Europa, dar și alte trei derby-uri, dacă le putem zice așa în turul I preliminar:

  1. LUDOGORETS – FERENCVAROS, două mândre purtătoare de tricouri alb-verzi, primii fiind cei mai performanți de la Sud de Dunăre în ultimii 10-12 ani, iar ceilalți vedetele incontestabile ale Budapestei. Nu știu dacă în lupta pentru calificare le mână mari orgolii naționale, dar sigur vor să meargă mai departe pentru a pune ghearele pe potul de 20 de milioane în cazul accederii în grupele competiției supreme. Colonia românească din Bulgaria s-a mai subțiat un pic după renunțarea la piticul vopsit în fotbalist Ad. Popa, iar Grigore și Keșeru au devenit doar soluții de avarie. Înfrângerea din tur din capitala Ungariei nu a însemnat decât un clar semnal de alarmă pentru gazdele de miercuri seara. Un 1-2 pe care eu l-am intuit pe biletele mele (am jucat GG la 1,85), și care s-ar putea repeta dacă multinaționala din Razgrad nu-și rezolvă problemele de coordonare din defensivă. Nu bag mâna în foc niciodată pentru o victorie a gazdelor, dar logic ar fi ca ea să se producă, sângele brazilian al lui Ludogorets ar trebui să-l depășească în concentrația de midocloriade (Star Wars pentru neavizati) pe cel sârbo-croat al maghiarilor. Ideile mele: “1X și 0-3”- 1.46, “X în oricare dintre reprize”- 1,57 și “oaspeții marchează”- 1,54.
  2. CFR – ASTANA e returul unui meci care ar fi trebuit să se termine 1-1, după părerea mea de nespecialist. Ratările imense semnate Culio și Omrani au făcut o misiune infinit mai grea echipei ardelene decât era în momentul tragerii la sorți. Cunosc lumea virtuală a suporterilor și stiu că mulți îi detestă pe cheferiști din cauza rivalității cu echipa omului cu bani din Pipera. Eu, ca analist, prefer să mă uit pe argumente de logică când vă zic că ar fi bine X și nu 2 sau 2-3 și nu 0-1, așa că voi gândi ca și cum aș bea numai apă plată cu lămâie timp de-o săptămână. Cred că Dan Petrescu își va trimite echipa în atac. Nu știu dacă de la primul fluier sau dacă va aștepta 20-30 de minute să vadă unde și ce se poate specula la trupa kazakistană. De câteva zile încoace tot văd un 1-0 scor exact (îl vedeam și cu Iașiul, dar a apărut autogolul lui Mureșan), ceea ce ar însemna automat prelungiri. Eu văd chiar și calificarea alb-vișiniilor, în ciuda diferenței uriașe de buget și anvergură pe care o au oaspeții în favoarea lor, binențeles, asta dacă jocul va fi tratat serios, ca pe o finală și nu doar ca pe un pas pentru a continua în preliminariile Cupei UEFA! Știu că și următorul adversar sună îngrozitor (Maccabi Tel Aviv), dar trebuie ieșit odată și-odată din mediocritate. Chiar să ajungem să jucam extratururi preliminare cu Gibraltar și San Marino? Voi alege să joc ceva de genul: “1X și 0-3”- 1.47, “X în oricare dintre reprize”- 1,51 sau “gazdele marchează 1-2 goluri în meci”- 1,55.
  3. PIAST GLIWICE – BATE BORISOV a fost intuit perfect în ziarul nostru în manșa tur și vreau să mă conving dacă simt la fel de bine și acum. Gazdele de acum vin după o finală de Supercupă pierdută sâmbătă seară împotriva Lechiei (1-3) și nu au nevoie să continue degringolada și la returul cu bielorușii, mai ales că au obținut un fantastic 1-1 în tur, un rezultat greu de întors pentru mult mai experimentații jucători oaspeți. Care oaspeți și-au făcut treaba bine în campionatul intern și au bătut echipa de pe locul 4, iar acum sunt în fotoliul de lider profitând de înfrângerea pe teren propriu a celor din Brest. Entuziasmul și încrederea ar trebui să fie armele cu care se deplasează în Polonia, calificarea nu e deloc trecută în contul leșilor, ba eu zic că se joacă și dau șanse oaspeților mai mari de 60-65% s-o obțină. Propunerile mele sunt grele, voi alegeți doar dacă credeți că se pliază pe ideile voastre: “X2 și 2+”- 2.33, “X în oricare dintre reprize”- 1,53 și “oaspeții marchează”- 1,49.
  4. CRAIOVA – SABAIL pare să fie un joc la îndemăna oltenașilor, în special din cauza victoriei din tur când au marcat exact în momentele necesare, dar și din cauza entuziasmului declanșat de victoria grea din campionat contra clinceniștilor! Vărul Doru Ilie a fost pe stadion la ambele victorii cu 3-2 și-mi spunea că favoriții lui sunt super-optimiști în vederea sezonului abia început. Vor mai trebui să lucreze la găurile imense din defensivă, la coordonarea dintre fundașii centrali și laterali, dar că par la un nivel fizic și de exprimare superior celui din finalul lunii mai. Ar fi minunat pentru snooker-istul Papură (respect pentru curajul de a-l fi ales Ding Junhui în detrimentul mizeriei CFR – FCSB 0-0!!!) să reușească resuscitarea unei echipe clădite politic și doar din ambiția unor membri de partid să demonstreze că se poate, să moare dujmanii lor! Voi veți paria victoria Craiovei și goluri, la fel ca mine: “1X și 3+”- 1.88, “2-5 goluri în meci”- 1,34 și “gol în ambele reprize”- 1,67.
  5. MILSAMI – FCSB a fost catalogat în tur de toate casele de pariuri ca meciul unde nu merita să se dea o cotă pe victoria favoriților, așa cum au mai avut Legia, Molde, Brondby și încă vreo câteva. Deci 1,01 frate, poate 1,03 la alții mai darnici… Dar faptul că nu s-au marcat decât două goluri în meci (iar la Legia cu gibraltarii niciunul!!!) au dat adevărate lovituri administrate pariorilor! Știam că nea gigi joacă la pariuri, aflasem din surse care ronțăie oase pe la Palat, dar a confirmat-o și el ca boul la TV, însă nu mă gândeam că se va ajunge inclusiv la implicarea adversarilor în dansuri din buric! Ce-ați zice să vedeți ceva asemănător în retur? Ceva de genul 0-0 pauză, 0-1,0-2 la final? Vorbim de cote peste 10-15, nu de un amărât de GG care în tur era plătit cu 4,30! Vă las pe voi să decideți, sunteți mai mulți suporteri fcsb-iști decât aș putea suporta eu înjurături, dar voi paria simplu (și am început s-o fac încă de luni): “2 solist”- 1.27, “12/X2”- 1,65 și “gol în ambele reprize”- 1,64.
  6. MURA – MACCABI HAIFA, școala ex-iugoslavă contra noilor capitaliști ruși care vor să-și construiască imperii în Orientul Mijlociu. Dar ce poate face micuța trupă slovenă mai mult decât să reziste o repriză fară să încaseze, așa cum au făcut-o în portul de la Mediterana săptămâna trecută? Mie mi se pare că văd cea mai sigura dublă a mijlocului de săptămână, dacă nu cumva cel mai sigur solist în deplasare din ofertă, așa că X2 (1,42) nu are cum să lipsească de pe vreunul din biletele mele. Mă gândesc că și cotele vor mai scădea până joi după-amiaza, când se va juca cu 2-300 de spactatori pe un teren micuț, în genul celor de la Balotești sau Bragadiru. Celelalte două variante din care voi alege sunt “X2/12”- 1,69 și “DNB 2”- 1,75 (la egal cota 1, se câștigă doar cu victoria oaspeților, pentru cei mai puțin familiarizați).

Galeria foto conține bilete foarte interesante. Inspirate sau atinse de flacăra ghinionului, toate ar trebui să constituie surse de inspirație pentru noi, muritorii de rând. Hai să ne-apucăm de treabă, biletul nr. 1 postat de Ionel Popescu duce până la capăt aproape toată ziua de prim tur preliminar al Europa League, dar se blochează într-un joc ce-ar fi trebuit să aibă minim trei goluri în meci, s-a terminat 1-0, dar cu alte două goluri anulate în cele 90 de minute. Și nu s-a încasat Bonusul Dublu de vreo 17 mii, ci doar o „șansă” de 1300! Bună și aia, din 3 lei jucați… Biletul nr. 2 vine de la Înger Demon și este o minunăție! 14 meciuri din aceeași zi de joi, jucate pe 2 lei și toate “peste 1,5” și înverzite la foc automat. Dracii din mine pune și ei o întrebare: “dacă ar fi jucat 10-20 de lei și nu doar 2, care ar fi fost câștigul?” Acum avem foto nr. 3 postată de timișoreanul Cornel Pauliuc, senzațional, nimic de adăugat. A ales opt meciuri și a jucat că gazdele/oaspeții vor marca minim două goluri în meci și numai cote între 1,46 și 2, iar cota finală a fost 51 și-un pic, apoi înmulțim cu cei 10 lei pariați și ajungem la suta de euro care acum i se odihnește la portofel! Biletul nr. 4 vine de la Marian Mitran și avem iarăși de lăudat un BonusDublu; 20 de evenimente în “peste 1,5”, logic, câștigate și 1300 la buzunar. Iar nr. 5 ne este servit învelit în tricolorul românesc de Marco Birlan: meciurile Craiovei și FCSB din Europa League + victoria Simonei contra Svitolinei. Omul și-a prezentat alegerile cu câteva ore înainte și ne-a zis clar că vrea să fie supporter al reprezentanților României peste hotare. Be proud, Marcule! Apoi biletul nr. 6 al lui Sorin Arotăriței, unul dintre analiștii buni care circulă în branșă, ne arată cum se face ușor de tot o cotă 2: din două “psf X” de la sferturile Cupei Africii, 0-0 de la pauză și banii ies din caserie și trec la parior. Biletul al 7-lea e o nebunie a lui Franco Swiss, unul dintre jucătorii cu bani din circuit. Pierdut, of course, așa că nici nu vreau să-i răsucesc cuțitul în rană din cauza lipsei de inspirație la primul și ultimul eveniment… Și vine, băi nene, Nicolae Vasile cu două bilete în aceeași zi (foto nr. 8), ambele duse cu cote de 100+. Pe primul îl vede cu 17 evenimente “peste 1,5”, iar pe al doilea (12 evenimente) doar cu rezultate finale. Ambele verzi, să trăiască, să fie sănătos! Biletul nr. 9, al lui Iulian Gheorghe este făcut cu ochii oblici, chinezești, și simte perfect 5 evenimente din zona aia cu “peste 2,5”. A jucat și o sumă frumușică, 50 de lei, iar acum i-a transformat într-o bancnotă de 700, marfăăăă! Hop și eu în topul proștilor/ghinioniștilor, posesor cu jale al biletului nr. 10! Gândit de nota 10, dar plin de neșansă la meciul nr. 4, al Astrei, unde numărul de cornere din prima m-a făcut KO cu trei bucăți reușite în ultimele trei minute, din care două în prelungiri… Și continuăm seria ghinioanelor cu biletul nr. 11 postat de Alb Albastru din Băilești (apropo, ce-o mai face Nea Mărin? Mai întreabă de mine?). Un pariu pe cinci victorii evidente ale gazdelor, dar prostia clujenilor de la CFR l-au privat pe olteanul rezident în Spania de 300 pariați și de 2000 eventual câștig… Plus frugiderul umplut lui Mureșan de la ardeleni! Apoi bomba zilei de duminică a servit-o Yassin Cătălin cu biletul nr. 12, pe care a pariat 200 de milioane de lei vechi pe faptul că nu va fi niciun set scurt (6-0, 6-1, 6-2) în finala masculină de la Wimbledon. Banii au rămas la ei, pentru că Federer l-a pulverizat pur și simplu pe Djokovic în setul al doilea. Vai de lume, vai! Trec de zodia ghinionului/lipsei de inspirație și mă mut la bilete de pe care se mai și încasează. De exemplu iată biletul cu nr. 13 al lui Marus Oltean, pe care cred că-l știe toată suflarea pariorilor care slalomează pe internet. Alege 6 evenimente, toate cu „2+ în prima repriză” și face aproape 800 de lei din doar trei hârtiuțe verzi plasate la agenție!!! Nu-mi aduc aminte să mai fi văzut așa ceva până acum! Probabil că ultimele bilete pe care vi le prezint sunt cele cu nr. 14 și 15, proprietate personală. L-ați văzut deja pe primul și pe grupurile de pe Facebook și știți cu câtă emoție l-am câștigat… Nu procentajul mingilor câștigate la fileu de Roger mă ținea în focuri, ci faptul că Djokovic nu trebuia să depășească 10 ași în meci. Iar faptul că setul 5 s-a lungit și răslungit, iar sârbul a punctat ultimul său as, al 10-lea, când scorul era 10-10, m-a stresat rău de tot și am stat ca pe jar ultimele patru game-uri și tie-breakul final. În sfârșit, al 15-lea pare mai simplu acum, peste 3,5 seturi în finala masculină părea o joacă de copii, la fel și meciul FCSB-ului contra sibienilor, acum rămâne să joc o contră la cornerele de la Viitorul – Dinamo… Pe ei pe mama lor și vouă, oameni buni!!!

Vali MOCANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.