Am tras tare să actualiz analizele mele și pentru toate zilele weekend-ului pentru că o să ies din peisaj câteva zile. Ca și predicții n-a fost tocmai o perioadă rea, dar ceea ce am pus pe bilete de duminică încoace a foast realmente catastrofal! În fiecare zi câte un meci de tenis care mă pune în cap, plus prostia de crede că Gloria Buzău vă repeta isprava de a face scor de 3,4+ într-un amical revanșă la Focșani. Judecați-mă voi, please!

 

RECAPITULARE PROPUNERI EPISOADELE  NR.  50 si 51

Craiova – Sabail 1X și 3+ V
Craiova – Sabail 2-5 goluri în meci V
Craiova – Sabail gol în ambele reprize V
Milsami – FCSB 2 solist V
Milsami – FCSB 12/X2 V
Milsami – FCSB gol în ambele reprize V
Mura – Maccabi Haifa X2 V
Mura – Maccabi Haifa X2/12 V
Mura – Maccabi Haifa DNB 2 V
Genk – Mechelen 1 solist V
Genk – Mechelen 1X și primul gol marcat de gazde V
Genk – Mechelen gol în ambele reprize V
Dinamo – Craiova oaspeții marchează V
Dinamo – Craiova 2-5 goluri V
Dinamo – Craiova X2 si 0-4 V
Sepsi – FCSB X2/12 X
Sepsi – FCSB 1-3 goluri în meci X
Sepsi – FCSB peste 3,5 cornere în prima repriză V
Plzen – Olympiakos GG X
Plzen – Olympiakos X în oricare dintre reprize V
Plzen – Olympiakos gol în ambele reprize X
PSV – Basel gol în ambele reprize V
PSV – Basel 1X și 2+ X
PSV – Basel oaspeții marchează V
BATE – Rosemborg 0-1 gol în prima și 0-2 în a doua X
BATE – Rosemborg 1-3 goluri în meci V
BATE – Rosemborg gazdele marchează 0-1 gol X
CFR – Maccabi 1X și 0-3 V
CFR – Maccabi 1-3 goluri în prima repriză V
CFR – Maccabi X în oricare dintre reprize V

 

  1. GENT – VIITORUL e un remake al confruntării de acum trei ani, când mânjii lui Hagi debutau în confruntările oficiale ale cupelor europene. Nu știu dacă scenariul de atunci se va repeta și echipa gazdă va mai fi capabilă să câștige cu 5-0, ba chiar cred că experiența adunată de Hagi și stafful sau în acești patru ani de când își folosesc pașapoartele pentru a juca fotbal dincolo de granițele Românikii, poate schimba un pic optica și unghiul cu care eram obișnuiți să vedem Viitorul atunci când urma să joace un astfel de joc. (Măcar sper să se întâmple așa!) Au scăpat câștigătorii Supercupei României de Antwerpul lui Loți Boloni, dar au dat de o echipă cotată dublu ca valoare pe piața transferurilor. Va fi mult de alergat și de luptat corp la corp pentru a plecat neînvinși din Belgia, asta e clar pentru oricine. Eu mă gândesc și la ceva variante de pariat: “1X și GG”- 2.17, “peste 1,5 goluri în meci”- 1,32 și “X în oricare dintre reprize”- 1,60.
  2. HONVED BUDAPESTA – CRAIOVA n-ar trebui să ne spună o altă poveste decât ce am văzut în primele jocuri ale acestui debut de sezon, părerea mea. Adică goluri, multe goluri și faze de poartă, la fel au făcut-o și ungurii în primul tur preliminar contra Jalghirisului lituanian, de oltenași ce-ar mai fi de zis? Ați văzut cu toții caruselul de goluri înscrise și primite ori debandada din propria defensivă. Campionatul maghiar (OTP Bank Liga) încă nu a început, debutul lui Honved, fosta echipă a armatei maghiare, se va produce contra lui DVTK abia după dubla contra băieților lui Corneliu Papură, așa că nu vreau să iau repere false din amicalele lor. Voi juca pe goluri, habar n-am cum vă arăta rezultatul final: GG – 1.90, “oaspeții marchează 1-2 goluri”- 1,56 și “gol în ambele reprize”- 1,92.
  3. ALASHKERT – FCSB, măcar după nume ar trebui să constituie doar o etapă normală de calificare pentru echipa bucureșteană. Și nu vreau să fiu negativist, să aduc în discuție faptul că armenii au eliminat cu două victorii o trupă din Macedonia, că au dat câte trei goluri în fiecare meci sau că au în lot patru internaționali de-ai lor. Să fim totuși serioși, dar mai serioși ar trebui să fie băieții lui Bogdan Andone, căci pe ei va cădea măgăreața dacă nu aduc punct(e) de acolo, deși calificarea se joacă în două manșe și orice dăndănaie s-ar putea repara în țânțărimea de la Giurgiu. Simplu la pariuri: ”X2 și 0-3”- 1.35, “0-1 gol în prima repriză”- 1,41 și, bomba!, “GG3+”- 2,30.
  4. POLI IAȘI – ACAD. CLINCENI ar trebui să însemne meciul prin care băieții de lângă București să demonstreze că merită și ei să apară la TV ca și membri ai clubului Ligii I, dar tare mi-e că moldovenski nu vor să ofere cadouri primului întâlnit pe traseu. Prin victoria de săptămâna trecută l-au trimis la plimbare pe “bărbatul” Dan Alexa, liber acum să-și ia palme din orice poziție, dar punctele din sezonul regulat valorează aur în această perioadă de debut de competiție. Cine nu-i pregătit de aceste lupte riscă să rămână precum Juventus acum doi ani, ori Sepsi, cu 10-12 puncte până în iarnă. Iar din februarie încolo va fi greu spre imposibil de recuperat daunele! Mulți jucători noi la echipa ieșeană, nu știm încă și care e valoarea lor reală, dar întoarcerea lui Andrei Cristea face toți banii. Sufletul, inima și mintea Copoului, nimic altceva. Despre Clinceni ce-aș putea zice? O lăsăm p-aia cu legăturile strânse cu Palatul, deocamdată se merge pe burtă, împrumuturi multe de jucători și așteptăm reacții atunci când vor începe să fie ciupiți de arbitri. Că adversarii au fost foarte tari până acum, imposibil practic de scos vreun punctuleț. Aaaa, cu puțin noroc, reușeau la Craiova, dar cum ei au egalat în minutele de final, tot la fel li s-a aplicat și sancțiunea. Voi paria cam așa ceva: “1X și 2+”- 1.58, “0-3 în prima și 0-1 în a doua”- 1,59 sau “1X/12”- 1,39.
  5. GENK – KORTRIJK, meci din prima etapă a campionatului Belgiei, chiar uvertura acestuia de vineri seara, în care campioana va redebuta pe propria arenă după ce în weekendul trecut au spulberat 3-0 în Supercupă pe blatista din Mechelen. (Deci sunt dovediți de federația belgiană că au trântit un meci, contra lui Beveren în sezonul anterior, și sancțiunea nu-i retrogradarea, ci interdicția de a vedea Europa din grupe! La noi s-a lăsat doar cu amenzi după “colaborarea frumoasă/fructuoasă” a FCSB cu filialele datornice din Giurgiu și Clinceni, deci…) Ianis nu a prins niciun minut oficial, dar a fost titular a doua zi când Genk a mers la Waasland pentru un amical, pierdut 1-2. Am intuit bine scenariul acelei finale de vinerea trecută și cred că voi putea să-mi țin obiceiul și acum: “1X și primul gol marcat de gazde”- 1.54, “3-6 goluri în meci”- 1,60 și “1-3 goluri în prima repriză”- 1,35.
  6. CFR CLUJ – DINAMO și coșmarul “câinilor roșii” s-ar putea prelungi încă o săptămână. Greu de comentat ceea ce am văzut la meciul pierdut contra Craiovei (și la care am făcut verde pe toate predicțiile) și mă refer la nefericitul Eugen Neagoe. Ce l-o fi mâncat în cur să meargă la Dinamo, nici nu pot să înțeleg! Că mare salariu față de ce-ar fi primit oriunde în Liga I, adică 7-10 mii de euro lunar, nu cred că a fost vorba, poate doar dorința de a demonstra că e ANTRENOR și la o echipă cu nume și tradiție. Că de performanțe n-ai cum vorbi cât timp plafonul salariul e mic, transferurile se fac doar la “parametru 0” (zero valorezi, zero joci), iar condițiile de la baza sportivă din Ștefan cel Mare au rămas cele din anul în care Lucescu câștiga acolo ultimul sau titlu în alb-roșu. Ca jucător! Ardelenii sunt deja în focurile competițiilor oficiale de vreo 3 săptămâni, iar musculatura e caldă și pregătită să alerge bine de tot, cine naiba să se plângă acum de oboseală, când Dan Petrescu îi rotește și-i învârte la greu pentru a-I avea pe toți pregătiți de lupte? Pariurile logice sunt clare, dar logica nu se potrivește tot timpul într-o lume condusă de bani și câștiguri imediate: “1X și 2+”- 1.69, “NGG3+”- 1,41 sau “gazdele câștigă oricare dintre reprize”- 1,48.
  7. AJAX – PSV, e finala Supercupei, dotată cu trofeu devenit tradițional pe “Amsterdam Arena” după dispariția lui Johan Cruyff, de aceea îi și poartă numele fostului jucător și antrenor al lăncierilor. Un spectaculos debut de sezon pentru fotbalul batav, răsfățat în primăvară cu o semifinală incredibilă de Champions League, având drept protagoniste, probabil, aceleași două echipe care se lupta să cucerească totul pe plan intern. Ajax încă n-a intrat febra competițiilor europene, o vă face abia la jumătatea lui august într-o dublă de senzație contra lui PAOK Salonic, în schimb PSV a avut deja de disputat manșa tur a duelului cu elvețienii de la Basel. Indiferent de rezultatele amicalelor verii, acolo unde Ajax are patru victorii în cinci meciuri, tot pe gazde le văd eu favorite, cu toate plecările din axul central, De Jong și De Ligt, așa că și la pariuri cred că variantele bune ar fi: “GG3+”- 1.70, “gol în ambele reprize”- 1,41 sau “X în oricare dintre reprize”- 1,81.
  8. CRAIOVA – CHINDIA, cu toată oboseala pricinuită oltenilor de cele cinci meciuri jucate până acum în decurs de două săptămâni, tot de partea lor ar trebui înclinată balanța. I-am văzut pe târgovișteni în prima etapă contra Viitorului, meci jucat la Ploiești, au părut o echipă corectă, muncitoare, dar cam atât. Egalul de la Mediaș eu îl pun pe seama ghinionului gazdelor, ghinion însemnând arbitrul care n-a fluierat penalty clar pentru ardeleni în minutele de final, la un henț în apărarea Chindiei. Că au zestre deja de un punct, nu-i mare brânză, deocamdată. Și Dunărea Călărași bătuse la Ovidiu în debutul sezonului trecut și vai mama lor până la urmă! O să pariez ponderat, totuși, pentru că a mai fost și meciul de joi seara de la Budapesta, așa că un pic de oboseală în picioarele elevilor lui Papură tot s-ar putea să existe. Deci: “1X și gol în prima repriză”- 1.58, “2-5 goluri în meci”- 1,42 sau “gol în ambele reprize”- 1,84. Aceasta ultima variantă s-a potrivit de minune în primele patru jocuri ale Craiovei, iar cota este excelentă!
  9. TSKA – LOK. MOSCOVA este unul dintre derby-urile de senzație ale fotbalului din capitala rusă, pe lângă cele cu Dynamo și Spartak. Se așteaptă lumea să vadă spectacol în teren, va fi cu siguranță și în tribune, dar să nu ne mirăm dacă se va juca cu blindaj antiglonț în loc de glonț antiblindaj! Ultimele cinci dispute directe sunt dominate de trei egaluri și de două victorii ceferiste, numai că niciodată, dar niciodată în ultimii 10-15 ani de când urmăresc mai atent acest campionat, nu a existat o favorită certă într-un asemenea meci. Pentru că se poate întâmpla orice, nu? Și acum e un 10-20% balanța înclinată în favoarea gazdelor, dar asta e normal să se întâmple; teren propriu, suporteri vreo 40-50 de mii cu inima și vocea lângă fosta echipă a armatei sovietice, probabil că și un 5% dinspre arbitraj la faze din preajma careului advers… Eu nu mă hazardez nici măcar cu acel “1X” care ar fi putut intra în orice combinație de joc. Nu că mi-ar fi teamă, dar dacă nu iese, mai bine să joc doar pe goluri și la acoperire: “X în oricare dintre reprize”- 1.53, “oaspeții marchează”- 1,32 sau “1-3 goluri în meci”- 1,40.

Avem azi o galerie foto de excepție, cu două nuanțe, așa cum v-ați obișnuit, pentru inspirație și curaj, dar și pentru ghinion sau prostie! Încep cu un combo excelent (foto nr. 1) al lui Georgian Oad: 50 de lei pariați pe șapte meciuri grele, combinații multiple, dar cu emoții la un singur eveniment, victoria Algeriei din prelungirile semifinalei Cupei Africii. Se mai ridica întrebarea unei contre la ultimul meci, cel de la Botoșani (și cred c-a pus-o în cele din urmă), dar rar mi-a fost să văd o echipă în halul Voluntarilor, care l-a 1-2 sau 1-3 încă plimba mingea spre propriul portar pentru a porni un atac! Biletele cu nr. 2 și 3 sunt ale unor profesioniști, unii recunoscuți deja în lumea pariorilor din online doar după nick-name. Ei sunt Thaitanbet și Valentin Hunter, primul duce verde o cotă de 60 pe un bilet superușor de 14 meciuri, al doilea se rezumă la o cotă 4 sigură ca luna și soarele. Tot respectul! Iar în foto nr. 4 avem un bilet pariat în Dusseldorf de un obișnuit (deja) al rubricii noastre, Ciu Ciu “Ciulama”. Face băiatul ăsta (are vreo 48 de ani…) niște duble de meciuri în cote 2, 2+ de-mi stă mintea în loc! Nu câștigă zilnic, ar fi culmea, dar și când o face… Iată cum apare întruchiparea prostiei la pariuri și îmi permit asta pentru că biletul nr. 5 e jucat de mine și Franco Swiss: debut excelent cu primele patru evenimente, așteptam și tenisul de la Atlanta pentru ca Dundalk să rămână rezervă la o contră. Doar că planurile ni le dă peste cap dl. Tiafoe care nu vrea și pace să câștige un meci, culmea, pe care nici Tomic nu voia să-l câștige! Și-a cerut ăla scuze la final pentru că a bătut de ți se rupea sufletul!!! Iar al nostru a condus 4-0 și 2 mingi de break în primul set, iar în al treilea cu 4-3 și alte două mingi de break. Prostul de la fileu, cu proștii care pariază fac o pereche minunată pentru agențiile de pariuri! Biletul nr. 6 a apărut pe coperta ofertei de pariuri a casei respective și e jucat în Mizil, iar numele proprietarului este anonim. În forma asta vedem o minunăție de inspirație combinată cu noroc, dar și curaj al omului care a pus 100 de lei pe niște cote imposibile (între 2,05 și 4,84). Și aici norocul a făcut ca pariorul să incasese peste 66 de mii cu un gol în min 45+2 în finala Copei America unde Brazilia trebuia să conducă la pauză, și ce noroc!!! (Că o fi un bilet real sau că această casă de pariuri l-a inventat și introdus în sistem doar pentru a ne lua mințile, asta n-o mai știu, dar orice e posibil!) Biletul cu nr. 7 e tot al unui profesionist în domeniu, Cătălin Lupescu, iar el are inspirația de a transforma o hârtie de 5 lei într-una de 100 de euro. Cu trei meciuri din Champions de marți seara, plus două amicale și-un superextra din cupa ligii scoțiene, hop și cota de 90+, dar totul la mâna hazardului pe final pentru că la meciul Saburtalo –Dinamo s-a anulat un gol în min. 92, iar PSV a câștigat în 93, incredibil! Era greu de anticipat că vom mai vedea curând un bilet minunat postat de o doamnă, dar orădeanca Irina Istre insistă tare de tot să-mi schimbe ideile machiste. Al ei este biletul nr. 8, 12 evenimente, o combinație de GG, 3+ și NGG3+ de-a dreptul infernală. Dar cu 8 lei a dus cota 44 la bun sfârșit și a pus în portofel 450. Și totuși cred că câștigul-vedetă acestui episod vine de la craioveanul madridist Alb Albastru, biletul nr. 9, oameni buni! Soliști pe victoriile lui BATE, CFR și Maribor, pariu de 500 de lei și câștig de 6200 cu emoții și nu prea pentru că gazdele au luat repede avans în toate cele trei dispute și doar trebuiau să joace bine și să-l conserve. Jos pălăria, hermano! Ești omul săptămânii, în opinia mea!

Pe ei pe mama lor, dar atenție la ce sume pariați!

Vali MOCANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.