Iată-ne prieteni în față unui week-end plin de evenimente sportive de prim-rang, iar semifinalele și finalele de la Australian Open ori finală Mondialului de handbal masculin vor ține capul de afiș. Dacă ar fi după simpatii mi-ar plăcea să-I văd pe Nishikori(retras accidentat ) sau pe Osaka ridicând trofeele de la Melbourne și o finală Germania – Danemarca la handbal, dar nu am curajul să pariez pe așa ceva. E improbabil să se întâmple, iar contra dorințelor mele se vor opune Djokovic, Nadal, Kvitova ori selecționată Franței și Nikola Karabatic. Mă voi axa în continuare pe analiză câtorva meciuri de fotbal din diverse competiții de elită din Europa, dar aș vrea să vedem un pic și cum au ieșit rezultatele jocurilor din mijlocul săptămânii în curs.

Am început cu COREEA DE SUD – BAHRAIN și ambele idei au fost câștigătoare, deci cine a mizat pe “1X și 0-3” ori pe “gazdele 1-3 goluri” a avut verde pe bilet. Meciul francezilor de la NIMES vs. ANGERS s-a desfășurat conform cu predicția noastră de baza, X în oricare dintre reprize (a fost 1-1 în a două), varianta de rezervă fiind ratată (0-1 gol în prima, a fost 2-0 pentru gazde). La fel s-a întâmplat și în derby-ul din Copa del Rey dintre SEVILLA și BARCELONA, unde am anticipat doar una dintre variantele de rezervă, cel de “X în oricare repriză”, și asta doar din cauza faptului că trupa catalană a tratat cu lejeritate acest duel. A avut cel puțin cinci jucători de linia a două în primul 11 și faptul că nici măcar nu a marcat, probabil că a rupt muuuulte bilete celor care au mizat pe ei. Pagubă totală, în schimb, la BURTON – MAN CITY! Am crezut că “2 și 3+” ori “ 2-3 goluri în prima” sunt situații mai mult decât logice, însă și Guardiaola a procedat la fel ca Barca din meciul anterior, a folosit 5-6 necunoscuți care numai fotbal nu au produs pe terenul unei echipe de liga a 3-a. Doar trei șuturi pe spațiul porții adverse și două cornere ale oaspeților, însă și acelea obținute în minutele 90 și 92… Cum să iasă 3+?  Despre ultimele două jocuri  vom vorbi în episodul următor. Acum mă grăbesc să scriu avancronici și idei de pariere pentru câteva meciuri din weekend-ul ce stă să vină.

  1. CRYSTAL PALACE – TOTTENHAM, meci de Cupa Angliei, cu două echipe care marchează destul de mult încât să ne gândim serios la două variante curajoase și care-ar putea fi altele decât GG ( 1,70) și GG3+ (2,15), iar un pariu “safe” aș propune “oaspeții marchează 1-3 goluri” la o cota de 1,30. Să știți că la Spurs nu vor juca Kane (accidentat) și Son (convocat la Cupa Asiei), deci trupa lui Pochetino va trebui să aștepte calificarea din șuturile unor atacanți de conjunctură/sacrificiu.
  2. MAN CITY – BURNLEY, tot meci de cupa, iar echipa lui Guardiola vine după victorii concludente în Cupa Ligii”Carabao” și Premier League (una chiar contra lui Liverpool!), iar să vin eu acum și să fac pe deșteptul oferindu-va pe tavă un “1 solist” ar fi un bun subiect într-un “Las Fierbinți” pentru pariori de 14-15 ani! Propun o varianta pe interval de goluri în prima repriză și m-am oprit la “1-2” cu cota 1,52 sau chiar “1-3” la 1,29.
  3. BRISTOL CITY – BOLTON e ultimul din lista mea care se va juca în FA Cup, iar gazdele sunt favorite certe într-un duel inegal cu o echipa de subsolul clasamentului, posesoare a unei apărări primitoare de mai mult de două goluri pe etapă. Mă gândesc că va fi o victorie a gazdelor, însă nu știu de unde s-o apuc! Voi juca “NGG sau 0-2”, la o singură casă de pariuri fiind permis acest pronostic,  la o cota de 1,42.
  4. ATH. BILBAO – BETIS vine după ce oaspeții au fost ocupați la mijlocul săptămânii cu un joc de Cupa Regelui pe terenul lui Espanol, iar gazdele s-au relaxat și au savurat din plin cele două victorii consecutive contra Sevillei. Mă folosesc de acest amănunt și voi încerca o dublă de 1X (1,36) și o varianta mai clară gen “gazdele marchează 1-3 goluri” (1,32).
  5. SAMPDORIA – UDINESE și ATALANTA – ROMA, sunt meciurile gemene din Serie A pentru care am aceleași tipuri de pariere: GG (1,85 și 1,50), GG3+ (2,35 și 1,80) și “gazdele 1-3 goluri” (1,29 și 1,27).

Acestea fiind zise, închei cu sfatul pe care, probabil, îl auziți mai mereu când e vorba de pariuri: jucați doar cât va permiteți să pierdeți! Dar și mai bine ar fi să n-o faceți! Pe ei pe mama lor!

 

Vali MOCANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.